رئیس دانشگاه بینالمللی مذاهب اسلامی با بیان اینکه «باید قابلیتها و ظرفیتهای موجود در قدس را باز شناخت» گفت: روز قدس یک روز جهانی است که میتواند عامل انسجام باشد و نوعی همگرایی اسلامی را در ارتباط با قدس برانگیزاند.
به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، حجتالاسلام والمسلمین احمد مبلغی به مناسبت فرا رسیدن روز قدس در تبیین کارکردها و ظرفیتهای قدس و روز جهانی قدس در گفتوگویی اظهار کرد: اولا در یک واکاوی نسبت به روز قدس باید قابلیتهای قدس را باز شناخت که یکی از این ظرفیتها، اهمیت و قداست و جایگاه بسیار رفیع این مسجد در اسلام و در ادبیات اسلامی است به طوری که وقتی مساجد بزرگتر و اساسیتر در اسلام را برمیشمارند در راس این مساجد، مسجدالحرام و مسجد الاقصی است.
این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: دوم این که قدس در ادبیات و مفاهیم دینی به عنوان محل عروج پیامبر اسلام(ص) است که یک پدیده بسیار مهم دینی تلقی میشود و به حساب میآید و این بر اهمیت این مکان افزوده و به آن جایگاه ویژه و ممتازی بخشیده است.
مبلغی با اشاره به سومین قابلیت و ظرفیت قدس، گفت: این مسجد زمانی قبله گاه مسلمانان بوده و قبله اصولا در اسلام یک اهمیت کانونی، اساسی و مهمی در ایجاد ارتباط بین بندگان و خدا ایفاء میکند و گویی یک نماد است به سمت ایستادن و به سمت خدا رفتن و طبیعتا این اهمیت دیگری را برای قدس رقم میزند.
وی خاطرنشان کرد: موضوع مهم دیگر در ارتباط با قدس این است که قدس هم در گذشتههای اسلامی به عنوان یک نقطه اساسی نگاه پر از سلم و صلحخواهی و صلحجویی نسبت به ادیان دیگر در اسلام تلقی میشده است و بخشی از روابط خوب و سالم مسلمانان با ادیان دیگر از خاستگاه قدس و امکانات قدس برمیخاسته و این در تاریخ قابل مشاهده است.
رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی تصریح کرد: در نتیجه همه اینها قدس از حیث تاریخی و قداستی و مکانی و پیوندی که با معنویت این مکان دارد برای مسلمانان یک اهمیت فوق العادهای دارد.
مبلغی با بیان اینکه «طبیعتا غصب این مکان به معنای نوعی مواجه با بخشی از مفاهیم اسلامی و نگاه و تراث اسلامی تلقی میشود»، بی تفاوتی در برابر آن را به معنای بیتفاوتی نسبت به یک امر اساسی و مهم عنوان کرد.
این چهره برجسته جهان اسلام در ادامه سخنان خود با گرامیداشت روز قدس و با اشاره به اینکه «بخشی از امکانات و ظرفیتهای مهم در ارتباط با قدس در روز قدس نهفته است» گفت: روز قدس به دلیل واقع شدن در ماه مبارک رمضان نوعی پل و ارتباط از یک زمان مقدس به نام ماه رمضان به یک مکان مقدس یعنی قدس است و از این جهت این روز در راستای وضعیتی است که ذاتا برای قدس وجود دارد و آن مقدس بودن آن است.
وی افزود: از طرف دیگر روز قدس چون یک روز جهانی است و رنگ و بوی ایرانی و عراقی و فلسطینی و کشور مشخصی ندارد، بلکه رنگ اسلامی دارد و به همه مسلمانان تعلق دارد میتواند عامل انسجام باشد و نوعی همگرایی اسلامی را در ارتباط با قدس برانگیزاند و نوعی تذکار و تذکر و اهتمام جدی و اساسی را نسبت به غصب این مکان و آن تراث عظیم و جایگاه مفهومی و قداستی آن در اسلام در میان مسلمانان ایجاد کند.
رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی تاکید کرد: بنابراین اهتمام و بزرگداشت روز قدس و توسعه توجه به آن و جهانیتر کردن این روز و افزودن بر ابعاد جهانی آن یک کار اساسیِ محوریِ کانونی و فزاینده رو به پیش است که غفلت از قابلیتهای نهفته در این روز در حقیقت یک فرصت گرانبهایی را نادیده گرفتن است.
مبلغی اظهار کرد: اصولا چون ذات توجه به روز قدس و ماهیت قرار دادن این روز جهانی، اسلامی است باید کوشید تا میشود رنگ و بوی قومیتی و داخلی را از پیرامون آن شست و تا میشود ابعاد جهانی این روز را در توجه به آن برجسته کرد.
وی در پایان گفت: اگر بخواهیم روز قدس کارکرد خود را هرچه بهتر، بیشتر، اساسیتر و جهانیتر ایفاء کند میباید به اقتضاء آن که یک روز جهانی و جهان اسلامی است توجه بیشتری به آن کنیم و همه شعارها و شعورهای پیرامون آن را بعد جهان اسلامی بدهیم و از رفتن به سمت نگاههای داخلی و وضعیتهای مقطعی پیرامون آن عبور کنیم.
انتهای پیام