معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی در نشست مشورتی راهاندازی بازار صنایع دستی اودلاجان گفت: بازار سنتی اودلاجان میتواند یکی از نقاط کلیدی فروش صنایع دستی در تهران قلمداد شود و تحقق این مهم مستلزم تعامل سازنده میان اصناف، شهرداری و سازمان میراث فرهنگی است.
به گزارش ایسنا، نشست مشورتی راهاندازی بازار سنتی صنایع دستی اودلاجان تهران به همت دفتر صادرات صنایع دستی و با حضور بهمن نامور مطلق، معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی، مدیران ستادی، اصناف محلی، تعاونیها و تشکلهای غیر دولتی و نمایندگان شرکت باوند صبح امروز (16 تیر ماه) در محل سالن فجر سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری برگزار شد.
بهمن نامورمطلق، معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی در این نشست گفت: تلاشهای صورت گرفته برای احیای بازار سنتی اودلاجان تحسین برانگیز و موثر بوده و امیدواری به زودی شاهد نتایج ارزشمند آن باشیم. ما باید برای توسعه هرچه بیشتر صنایع دستی، به فضاسازی برای این حوزه بپردازیم. فضا یعنی امکانِ بودن و این مسئلهای با اهمیت است، چراکه به کمک آن میتوان این بودن را تثبیت و توسعه بخشید.
او با بیان وضعیت صنایع دستی در سدههای اخیر افزود: در دوسده اخیر صنایع دستی و هنرهای سنتی ایران با از دست دادن بازارها و فضاهای اختصاصی به نوعی امکان بودن را از دست داد ولی با تلاش صورت گرفته خوشبختانه این بخش در حال توسعهی دوباره است.
این استاد دانشگاه درباره طرح مفهوم بازارگیری توضیح داد: مفهوم بازارگیری از ابداعات معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی است که در اولویت کار قرار گرفته و بر اساس آن در تلاش هستیم تا بازارهایی را که از دست دادهایم بازپس بگیریم و بر همین اساس بازارچههای متعددی در سطح کشور کلنگ زنی شده است.
در این نشست که به همت دفتر صادرات صنایع دستی برگزار شد، توسلی (مدیر پروژه مطالعاتی احیای بازار اودلاجان) گفت: این کار پس از سه سال تلاش مستمر و عبور از پستی و بلندیهای بسیاری به مراحل پایانی خود رسیده است که امیدواریم با افتتاح و راه اندازی آن شاهد تحقق اولین سند توسعه شهرداری تهران باشیم.
در ادامه این نشست نمایندگان اصناف محلی، تعاونیهای صنایع دستی و تشکلهای غیر دولتی این حوزه و کارشناسان معاونت صنایع دستی، پویا محمودیان مدیرکل صادرات صنایع دستی و فریدون میرزالو مدیرکل حمایت از تولید صنایع دستی به بحث تبادل نظر پرداختند.
بازار سنتی اودلاجان تهران از قدیمیترین مراکز تجاری پایتخت است که معماری آن در سالهای اخیر با آسیبهای جدی همراه بود و اخیرا در قالب پروژه مشترک معاونت صنایع دستی کشور، شهرداری تهران و اصناف محلی مرمت شده و قرار است که نخستین بازار سنتی فروش صنایع دستی پایتخت در آن راه اندازی شود.
انتهای پیام