محققان پژوهشگاه صنعت نفت پس از آنکه موفق به وارد کردن برق تولیدی از پایلوت نیروگاه برق خورشیدی به مدار این پژوهشگاه شدند، با همکاری سازمان ملی استاندارد ایران اقدام به راه اندازی آزمایشگاه مرجع تست تجهیزات خورشیدی برای اجرای استاندارد ملی تجهیزات خورشیدی کردند.
دکتر محمدایمان غیاثی مدیر پروژه در گفتوگو با خبرنگار علمی ایسنا مطالعه در زمینه تولید برق از انرژی خورشیدی را از طرحهای تحقیقاتی پژوهشگاه صنعت نفت ذکر کرد و گفت: در این راستا اقدام به راه اندازی نیروگاه 20 کیلووات خورشیدی کردیم.
وی ادامه داد: برق تولید شده وارد مدار پژوهشگاه صنعت نفت شده است.
غیاثی خاطرنشان کرد: به دنبال این طرح، پروژه ایجاد آزمایشگاه تست تجهیزات خورشیدی- حرارتی در دستور کار قرار گرفت.
مدیر پروژه به بیان دلایل راه اندازی این آزمایشگاه اشاره و خاطرنشان کرد: از حدود سال 83 از سوی سازمان ملی استاندارد ایران، استانداردهای ملی برای تجهیزات حرارتی- خورشیدی مانند آبگرمکنها و کلکتورهای خورشیدی تعریف شد ولی در ایران هیچ مرجعی برای تست این تجهیزات و ارائه گواهینامه کیفیت وجود نداشت.
غیاثی با تاکید بر اینکه واردات کلیه تچهیزات حرارتی خورشیدی بدون انجام تستهای خاصی صورت میگیرد، ادامه داد: از سوی دیگر به دلیل افزایش قیمت انرژی، افراد بیشتر به سمت استفاده از تجهیزات خورشیدی روی آوردهاند؛ ازاین رو شرکتهای بسیار زیادی وارد حوزه واردات و تولید تجهیزات حرارتی و خورشیدی شدند.
مدیر پروژه انرژیهای خورشیدی، یادآور شد: به منظور جلوگیری از واردات تجهیزات حرارتی و خورشیدی با هر کیفیتی به کشور نیاز به فیلترهایی در این زمینه است که در این راستا اقدام به راه اندازی آزمایشگاه مرجعی در این زمینه کردیم.
وی راهاندازی این آزمایشگاه را با حمایت سازمان ملی استاندارد و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دانست و اضافه کرد: با حمایتهای نهادهای دولتی این آزمایشگاه در حال تجهیز است.
غیاثی به ماموریتهای آزمایشگاه مرجع تست تجهیزات حرارتی- خورشیدی اشاره کرد و اظهار داشت: در این آزمایشگاه اقدام به تست تجهیزات خورشیدی خواهد شد.
به گفته وی این آزمایشگاه در پژوهشگاه صنعت نفت راهاندازی خواهد شد.
انتهای پیام