یک کارشناس بانکی با اشاره به اینکه ابزار مالی اسلامی راهکار خوبی برای ساماندهی بازار سرمایه است، تقویت بازار سرمایه و برداشتن فشار تسهیلات کلان از نظام بانکی را اولویت مهم دولت در راستای سیاستهای اقتصاد مقاومتی دانست.
جمال بحری در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به لزوم افزایش سرمایه بانکها و تعیین تکلیف معوقات دولت اظهار کرد: در مورد بانکهای دولتی دستورات آمرانه دولت محلی از اعراب دارد، اما در مورد بانکهای خصوصی که سهامداران خاص خود را دارد طبق قانون بانکداری اسلامی نباید چنین دستوراتی در تعیین سقف سود گذاشته شود.
وی با اشاره به نحوهی محاسبه هزینههای بانکها در ارائه تسهیلات اظهار کرد: چنین دستوراتی که بانکها مجبور به اجرای آن هستند باعث میشود که تسهیلات تنها به افرادی داده شود که در بانک سپرده دارند و به این ترتیب بانکها نمیتوانند سرمایههای خود را به بنگاهداران کوچک و متوسط بدهند.
این کارشناس بانکی با اشاره به اینکه دولت سال سختی را به لحاظ اقتصادی در پیش دارد، گفت: تنها در صورتی اهداف حاصل میشود که سرمایه بانکها افزایش یافته و نرخ اندوخته آنها نزد بانک مرکزی پایین بیاید.
بحری افزود: از سوی دیگر لازم است دولت در مورد مطالبات معوق خود تعیین تکلیف کند و بدهی خود را به بنگاهداران بپردازد و منابع مالی بانکها برای ارائهی تسهیلات فراهم شود.
وی با تاکید بر اینکه اگر برای اجرای فرمان رییس جمهور به معاون خود درباره سیاستهای اقتصاد مقاومتی، سازوکار مناسبی وجود نداشته باشد این امر به نتیجه نخواهد رسید، گفت: تفاوت نظام بانکی ایران با جهان این است که در دنیا بازار سرمایه قوی و به روز است، بنابراین تامین مالی بنگاههای بزرگ از طریق بازار سرمایه انجام میشود.
این کارشناس بانکی با اشاره به اینکه برگشت سرمایه در مورد سرمایهگذاریهای کلان بلندمدت است، گفت: نظام بانکی برای این فعالیتهای بلندمدت مناسب نیست، بنابراین اولین کاری که دولت باید در راستای این فرمانها انجام دهد تقویت بازار سرمایه و برداشتن فشار تسهیلات کلان از نظام بانکی است.
وی با اشاره به عدم حمایت دولت از بازار سرمایه خاطر نشان کرد: ابزار مالی اسلامی راهکار خوبی را برای حمایت از بازار سرمایه دارد و لازم است دولت با یک روشی ابزار مالی نوینی را برای بهبود وضعیت بازار سرمایه به وجود آورد.
این کارشناس بانکی با تاکید بر لزوم همکاری بانک مرکزی، بورس و دولت در ایجاد اوراق جدید مالی تصریح کرد: در ایران ما با مشکل خاصی مواجه نیستیم و این امر را تورم به خوبی نشان میدهد. مشکل ما نبود فرآیند مناسب جذب پول است.
بحری با تاکید بر لزوم به وجود آوردن نظام برد – برد بین سرمایهدار و افراد نیازمند به سرمایه گفت: ایجاد این نظام نیازمند یک همت ویژه و کار بین بخشی است، اما در ایران ثابت شده است که کار بینبخشی با موفقیت انجام نمیشود.
انتهای پیام