در حالی که تلاش برای خارج کردن صنایع کشور از رکود، ایجاد اشتغال و در نهایت رسیدن به توسعه پایدار در مدت اخیر بسیار مورد توجه بوده است، آخرین آمار حاکی از آن است که سهم بخش صنعت از اشتغال در سال 1393 روند نزولی به خود گرفته است. البته در سه ماهه نخست امسال بیش از 14 هزار شغل در این بخش ایجاد شده است.
به گزارش خبرنگار ایسنا، در دو سال گذشته بخش صنعت به عنوان یکی از مهمترین بخشهای اشتغالزایی در کشور دیده شد و بارها مسئولان این حوزه بر ظرفیت ایجاد اشتغال مناسب در بخشهای مختلف تاکید کردند و در همین روزهای اخیر بود که وزیر صنعت، معدن و تجارت از راهاندازی 8000 طرح صنعتی در دو سال اخیر خبر داد و اعلام کرد که در دولت یازدهم دوباره شاهد بازگشت سرمایهها به بخش صنعت و معدن بودهایم.
همچنین ادعاهای دیگری از سوی سایر مسئولان مبنی بر راهاندازی مجدد برخی واحدهای صنعتی تعطیل شده در سالهای گذشته مطرح شده بود.
راهاندازی طرحهای جدید و به راه انداختن دوباره چرخ واحدهای تعطیل این نوید را میداد که اشتغال جدیدی در این بخشها ایجاد شده و سهم بخش صنعت از اشتغال افزایش یافته است اما بر اساس آخرین گزارش مرکز آمار ایران، سهم اشتغال این بخش در سال 1393 نسبت به سال پیش از آن کاهش نیز یافته است.
بر اساس این گزارش، طی 12 ماهه سال گذشته در مقایسه با سال 1392 از تعداد شاغلان در بخش صنعت کاسته شده و سهم این بخش از اشتغال کشور با 0.5 درصد کاهش به 33.8 درصد رسیده است.
آمار نشان میدهد که در پایان سال گذشته جمعیت شاغل در بخش صنعت به حدود هفت میلیون و 191 هزار نفر رسیده است و در عین حال در بخش خدمات که میتوان گفت نیمی از سهم اشتغال در کشور را بر عهده دارد، طی سال قبل رشد 0.9 درصدی به وجود آمده و به این ترتیب سهم این بخش در نرخ فعالیت اقتصادی کشور به 48.3 درصد رسیده است.
بر اساس آخرین گزارش مرکز آمار ایران تعداد شاغلان بخش صنعت در پایان سه ماهه نخست سال جاری به حدود هفت میلیون و 206 هزار نفر میرسد.
مقایسه آمار شاغلان در این بخش در دو دوره اخیر نشان میدهد که در سه ماهه نخست سال جاری 14 هزار و 180 شغل جدید در این بخش ایجاد شده اما به هر حال سهم صنعت از اشتغال پایین آمده است.
پایین آمدن این سهم ادامه روند رکود صنایع را نشان میدهد و حاکی از آن است که هنوز این بخش به طور کامل از رکود خارج نشده است.
انتهای پیام