محوطه تاریخی شوش در چند روز آینده در یونسکو بررسی میشود تا پس از فراز و نشیبهای زیادی که در طول یکی دو سال گذشته داشته، در صورت رای مثبت ارزیابان یونسکو در فهرست میراث جهانی به ثبت برسد.
به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی ایسنا، از مهمترین بحثهایی که این محوطهی تاریخی با آن روبهرو بود، بحث عرصه و حریم این محوطه بود که به دلیل گستردگی بخشهای تاریخی برخی از باستانشناسان حریم آن را چیزی حدود سه برابر حریم معرفی شدهی کنونی به یونسکو میدانستند، اتفاقی که به اعتقاد مسئولان تدوین پروندههای ثبت جهانی امکان پذیر نبود چون در تملک دولت نبودند.
با این وجود محمد حسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری امید زیادی نسبت به ثبت جهانی این محوطهی تاریخی دارد.
به گفته وی، پس از بررسی پرونده توسط ارزیابان یونسکو، نمایندهی ایران نیز گزارشی ارائه میدهد و در ادامه همهی اعضای کمیته یونسکو اجازه صحبت درباره آن پرونده را دارند و سپس نظرهای موافق و مخالف مطرح و در صورت رسیدن به یک موافقت اصولی پروندهی «محوطهی تاریخی شوش» به فهرست میراث جهانی یونسکو اضافه میشود.
او همچنین دربارهی برخی درخواستهای مدیریت شهری خوزستان مبنی بر ایجاد یک جادهی ترانزیت در ورودی محوطهی تاریخی شوش، اظهار کرد: یک پل در ورودی این محوطه قرار دارد که مدیریت شهری خوزستان معتقدند باید آن پل برداشته و به جایش یک جادهی ترانزیت ایجاد شود، اما تا زمانیکه مشاور سازمان میراث فرهنگی منطقه و همهی گزینههای مورد نظر در این زمینه را بررسی نکند، هیچ اتفاقی در محدوده این محوطهی تاریخی رخ نمیدهد.
به گزارش ایسنا، سیونهمین اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو از چند روز گذشته در شهر بُن آلمان آغاز به کار کرده است. این اجلاس در ابتدای کار به بررسی آثار میراث در خطر میپردازد و در ادامه وضعیت حفاظت آثار تاریخی را در قالب گزارشهای ارائه شده از هر کشور مورد بررسی قرار میدهد، در ادامه نیز دو سهمیهی معرفی شده از هر کشور در دو بُعد میراث فرهنگی و طبیعی بررسی میشود.
البته ایران امسال فقط از سهمیهی فرهنگی خود در یونسکو استفاده میکند و هیچ پروندهای برای میراث طبیعی ندارند.
انتهای پیام