مدیر مرکز تخصصی تفسیرحوزه علمیه قم با اشاره به تبلیغات سوء دشمنان اسلام در تفرقهافکنی میان مسلمانان، گفت: دشمنان اسلام، ضمن کمرنگ کردن جلوه اعجاز آیات الهی، درصدد ممانعت از نهادینه سازی آموزههای قرآنی در جوامع بشری هستند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، حجتالاسلام والمسلمین ملکی در سلسله جلسات تفسیر قرآن کریم با موضوع "سبک زندگی قرآنی" با تأکید بر بهرهگیری از ظرفیتهای عظیم ماه مبارک رمضان، تصریح کرد: در ماهی که ثواب تلاوت یک آیه قرآن، با ختم کل قرآن برابری میکند، باید با روحیهای مضاعف، ضمن تمسک به آیات الهی، آموزههای قرآنی را در وجود خویش نهادینه کنیم.
وی با اشاره به آیه «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آَمَنُوا هَلْ أَدُلُّکُمْ عَلَی تِجَارَةٍ تُنجِیکُم مِّنْ عَذَابٍ أَلِیمٍ» (سوره الصف، آیه 10)، تصریح کرد: خداوند متعال در قرآن کریم، ضمن تأکید بر بهرهگیری از ظرفیتهای دنیایی برای کسب متاع اخروی؛ بشارت معاملهای را به انسان میدهد، که سود آن تمام ناشدنی است و انسان را از گمراهی و تباهی در آتش دوزخ رهایی میبخشد.
مدیرمرکز تخصصی تفسیرحوزه، خاطرنشان کرد: ایام ماه مبارک رمضان بهترین فرصت برای درک مفاهیم عمیق آیات الهی است، تا آدمی به واسطه این کتاب حکمت آموز؛ ضمن نجوا با خدای خویش، هدایت یافته و جزء رستگاران قرار گیرد.
مدیر مدرسه علمیه معصومیه در ادامه آیات نخستین سوره لقمان را مورد توجه قرار داد وگفت: خداوند متعال در این آیات، ضمن تأکید بر حکمت آموزی قرآن کریم، با نگاهی دیگر سبک زندگی قرآنی را تبیین نموده، از احسان کنندگان به عنوان رستگاران روز جزا، یاد میکند.
ملکی با بیان اینکه «تفاوتهای زیادتی میان قرائت نماز و اقامه نماز وجود دارد» گفت: کسی که به آخرت یقین دارد اهل اقامه نماز است و معتقدان به آخرت، هیچگاه حق و حقوق مردم که خود عیال خداوند متعال به شمار میروند را پایمال نمیکند.
وی سبک زندگی حضرت لقمان(ع) را یکی از مصادیق ارائه شده برای تبیین سبک زندگی قرآنی، دانست و تصریح کرد: در آیات الهی و سیره اهل بیت(علیهم السلام) افراد متعددی برای الگودهی به جوامع انسان معرفی شده، که قرابت نزدیکی به انسان زمینی دارند.
این استاد حوزه، ضمن تأکید بر ممانعت از مهجوریت آیات الهی در همزیستیهای دنیایی، اظهار کرد: برای ذکر مظلومیت قرآن، همین بس که ما قرآن را در کنج خانهها محصور و تنها به قرائت آن بسنده کردهایم و در سیره زندگانی خویش، تعمق و تأمل در آیات الهی را کمرنگ کردهایم.
مدیر مرکز تخصصی تفسیرحوزه با تأکید بر اینکه «گوش، دهان جان آدمی است و گوش دادن به حرف حق به جان انسان جلا میبخشد» یادآور شد: هر آنچه انسان را از پاکی، طهارت، تقوا و یاد خدا بودن دور کند، حدیث لهو و سخن بیهوده به شمار میرود.
ملکی افزود: در جامعهای که به بر پایه گناه، ریا، نفاق، رشوه خواری، ربا و ... استوار باشد، انسانهای پاک مورد تمسخر قرار میگیرند.
به گزارش ایسنا به نقل از حوزه نیوز، سخنران این مراسم دو عنصر اعتقاد و عمل را از مهمترین مؤلفههای تقویت ایمان عنوان کرد و گفت: ایمان مرتبه تعالی اعتقاد به شمار میرود؛ چه بسا ممکن است، انسان به وجود ذات اقدس الهی اعتقاد داشته باشد، ولی ایمان نه؛ ایمان به نظارت الهی، مانعی بزرگ برای لغزشهای احتمالی زندگی است.
وی با اشاره به اینکه «ایمان و عمل، تعاملی دوسویه دارند» گفت: عمل بر روی ایمان و ایمان نیز متعاقباً بر روی عمل فرد، تأثیر میگذارد، لذا هر اندازه عمل انسان خالصتر باشد، ایمان فرد قویتر خواهد بود و در نتیجه ایمان قوی، عمل آدمی را آسمانیتر میکند.
ملکی ضمن بیان تفاوتهای آسایش و آرامش، اظهار کرد: تجربه بشری ثابت نموده، که انسان در دنیای پر از آسایش، دچار افسردگی و نا آرامی است. بر اساس آیات و روایات اسلامی نیز، ایمان تنها گمشده آدمی است که در دل انجام وظایف الهی نهفته است؛ لذا عملی که خالصاً برای خدا باشد، آرامش مثال زدنی را در زندگی انسان رقم خواهد زد.
انتهای پیام