مقامهایی از کشورهای مختلف و نهادهای بینالمللی سه حمله تروریستی روز جمعه در تونس، کویت و فرانسه را محکوم کردند.
آنچه روز جمعه رخ داد...
●کویت
منابع خبری از انفجاری انتحاری در یک مسجد شیعیان این کشور در پایتخت و هنگام برگزاری نماز جمعه خبر دادند. این انفجار در مسجد امام صادق (ع) در منطقه الصوابر رخ داد و در اثر آن 25 تن شهید و حدود 200 تن زخمی شدند.
●تونس
در جریان حمله مسلحانه به هتلی در شهر سوسه دهها تن کشته و زخمی شدند. بر اساس آخرین آمار، در حمله تروریستی مسلحانه به مسافران هتل مرحبا امپریال واقع در شهر ساحلی سوسه دستکم 37 تن کشته و 36 تن دیگر زخمی شدند.
●فرانسه
رسانههای فرانسوی از انجام یک عملیات تروریستی توسط داعش در شهر لیون این کشور خبر دادند. در این حمله دستکم یک تن که سرش از بدن جدا شده بود، کشته و چند تن دیگر زخمی شدهاند.
***
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این حملات تروریستی واکنش جامعه جهانی را در پی داشت و مقامات بسیاری از کشورها و نهادها به محکومیت آن پرداختند.
بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد حملات روز جمعه در فرانسه، کویت و تونس را به شدت محکوم کرد و گفت عاملان این حملات باید محاکمه شوند.
سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد اعلام کرد، بان کی مون با شدیدترین لحن حملات روز جمعه در تونس، کویت و فرانسه را محکوم کرد. این سخنگو گفت: بان کی مون تأکید کرد که این حملات زشت عزم جهانی برای مقابله با تروریسم را تضعیف نمیکند و در عوض، تعهد جهانی برای شکست دادن عاملان تخریب، قتل و نابودی تمدن و پیشرفت بشری را تقویت میکند.
از سوی دیگر، حزبالله لبنان با صدور بیانیهای جنایت جدید تروریستها و تکفیریها در مسجد امام صادق (ع) در کویت را محکوم کرد. به گزارش شبکه تلویزیونی المنار، در این بیانیه آمده است: در این حمله نمازگزاران روزهدار در مسجد و در ماه رمضان هدف قرار گرفتند. این حمله زیر پا گذاشتن حرمت این ماه مبارک و یکی از خانههای خداست. این حمله اهانتی به همه مسلمانان در کویت و همه مسلمانان از مذاهب مخلتف است.
حزبالله در این پیام ملت کویت را به صبر و حفظ وحدت دعوت کرد و افزود: نباید اجازه داد تروریستها به اهدافشان در به راه انداختن فتنه و هرج و مرج دست پیدا کنند. حزبالله خواستار اتخاذ تدابیر لازم برای جلوگیری از تکرار چنین حوادثی شد.
حزب الله همچنین با صدور بیانیه جداگانهای حمله تروریستی در شهر سوسه تونس را به شدت محکوم کرد و آن را بخشی از جنایت تکفیریها در منطقه دانست.
فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز در واکنش به این اقدامات تروریستی گفت: حملات تروریستی اروپا و کشورهای عربی را هدف قرار داد و لازم است دو طرف بیش از گذشته در برابر تروریسم با یکدیگر متحد شوند. موگرینی گفت: این حملات نشان میدهد ما همگی شامل عربها و اروپایی ها، مسلمانان و غیرمسلمانان، هدف قرار گرفته ایم. ما با هم در یک کشتی هستیم. همزمان شدن وقوع این حملات در اروپا و کشورهای عربی، نتایجی معکوس برای تروریستها خواهد داشت و به جای آن که این حملات موجب تفرقه بین ما شود، نیاز ما را به متحد شدن نشان میدهد و بنابراین واکنش ما به این حملات، باید وحدت بیشتر باشد.
مرضیه افخم، سخنگوی وزارت خارجه کشورمان هم حمله تروریستی به مسجد امام صادق (ع) کویت را که منجر به کشته و زخمی شدن تعدادی از نمازگزاران روزهدار گردید، به شدت محکوم کرد. افخم همچنین اقدام تروریستی در نزدیکی شهر لیون فرانسه را محکوم کرد. محمد جواد ظریف، رییس دستگاه دیپلماسی کشورمان نیز در تماس تلفنی با وزیر امور خارجه کویت، ضمن محکوم کردن شدید این اقدام وحشیانه و ناجوانمردانه، مراتب همدردی خود را با دولت و ملت کویت و همچنین خانوادههای کشته شدگان این حادثه تروریستی اعلام کرد و به آنها تسلیت گفت.
دفتر ریاستجمهوری مصر با انتشار بیانیهای حملات تروریستی روز جمعه در کشورهای کویت، تونس و فرانسه را به شدت محکوم کرد. ریاستجمهوری مصر در این بیانیه ضمن حمایت قاطع از کشورهایی که در معرض حملات و جنایتهای گروههای تروریستی هستند، تاکید کرد: تروریسم مرز نمیشناسد و تروریست های جنایتکار غیرنظامیان بیگناه را در هر کجای دنیا هدف قرار می دهند و اشکال مختلف تمدن های بشری را ویران می کنند. عبدالفتاح السیسی، رئیسجمهوری مصر نیز در تماس تلفنی خود با صباح الأحمد الجابر الصباح، امیر کویت انفجار تروریستی در مسجد امام صادق (ع) حین برگزاری نماز جمعه را به شدت محکوم کرد.
دانشگاه الازهر مصر نیز با انتشار بیانیهای حمله انتحاری به مسجد شیعیان کویت را محکوم و همچنین اعلام کرد که حمله به گردشگران در تونس نقض تمام معیارهای مذهبی و انسانی بوده است. الازهر از جامعه جهانی خواسته است که با هر وسیله ممکن این تروریستها را شکست دهد. یوسف القرضاوی هم در اظهاراتی گفت: داعشیها از حیوان هم بدتر هستند. هیچ جانوری حیوانات دیگر را مگر برای رفع گرسنگی نمیکشد ولی برخی انسانها هیچ گاه از ریختن خون همنوع خود سیر نمیشوند.
همچنین، جنبش انصارالله یمن اعلام کرد: که انفجار وحشیانهای که در کویت رخ داد، امت اسلامی ، مردم و وحدت ملی این کشور را هدف قرار داد. انفجار تروریستی کویت جدای از انفجارهای تروریستی که در یمن و دیگر کشورهای عربی رخ میدهد، نیست و عوامل همه این حملات یکی هستند. ما تعجب میکنیم از کسانی که ادعای مبارزه با تروریسم میکنند و در عین حال، از تجاوز نظامی به یمن حمایت میکنند و از سازمان های تکفیری و تروریستی حمایت سیاسی و نظامی میکنند.
به دنبال وقوع انفجار تروریستی در مسجد امام صادق (ع)، حیدر العبادی، نخستوزیر عراق در تماس تلفنی با شیخ جابر المبارک الحمد الصباح، نخستوزیر این کشور انفجار تروریستی در این مسجد را به شدت محکوم کرد . العبادی ضمن تسلیت به خانوادههای قربانیان این حادثه تروریستی حمایت بغداد را از کویت اعلام کرد.
از سوی دیگر تمام سلام، نخستوزیر لبنان نیز انفجار در مسجد امام صادق را به شدت محکوم و آن را اقدامی پست برای ایجاد فتنه در میان کویتیها توصیف کرد. نخستوزیر لبنان در بخش دیگری از سخنانش گفت، این انفجار تروریستی نشانگر گسترش تروریسم و ماهیت جنایتکارانه عاملان آن است.
در همین ارتباط، وزارت امور خارجه قطر نیز انفجار تروریستی در کویت را محکوم کرد. وزارت امور خارجه این کشور با صدور بیانیهای تاکید کرد، این اقدام تروریستی با تمامی ارزشهای اخلاقی، انسانی و آموزههای دین اسلام منافات دارد. وزارت خارجه قطر تاکید کرده است که این کشور از هر اقدامی برای حفاظت از امنیت کویت حمایت میکند.
در همین حال، کاخ سفید حملات تروریستی در فرانسه، تونس و کویت را اقداماتی نفرت انگیز خواند و به شدت محکوم کرد. کاخ سفید در بیانیهای اعلام کرد: ما این حملات نفرتانگیز را به شدت محکوم میکنیم و در کنار دولت و ملت سه کشوری هستیم که شاهد این حملات بودند. تروریسم در هیچ یک از جوامع بشری جایگاهی ندارد و آمریکا همچنان به همکاری تنگاتنگ با شرکای بینالمللی خود برای مبارزه با تروریستها و افراطگرایی در سرتاسر جهان ادامه خواهد داد. جان کربی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا هم گفت که واشنگتن با شدیدترین لحن حملات تروریستی در فرانسه، کویت، سومالی و تونس را محکوم می کند.
دیوید کامرون، نخستوزیر انگلیس در پی این حملات از اعضای دولت لندن خواست در نشستی اضطراری ابعاد این موضوع را بررسی کنند. وی ضمن ابراز تاسف از وقوع حملات تروریستی و همدردی با بازماندگان قربانیان این حملات گفت: باید ضمن ارزیابی ابعاد این حملات، آمادگی دستگاهها برای مقابله با هرگونه حملات تروریستی احتمالی بررسی شود.
کامرون تصریح کرد: افرادی که این کارها را انجام میدهند، گاهی مدعی میشوند که این کارها را به نام اسلام انجام می دهند. این سخن درست نیست. اسلام دین صلح است. آنها این کار را به نام ایدئولوژی تحریفی و انحرافآمیز انجام میدهند که باید با هر چیزی که داریم، با آن مقابله کنیم. باید مسموم شدن مغزهای جوان در کشور خود و دیگر کشورهای اروپایی و سراسر جهان را متوقف کنیم.
فیلیپ هاموند، وزیر امور خارجه انگلیس هم گفت: در موضوع حمله تروریستی با مقامات تونس همکاری میکنیم. تیم کنسولی ما در عرصه میدانی حضور دارد. ما دو تیم واکنش سریع داریم که امشب به تونس می روند. با دیگر مقامات به خصوص مقامات آلمان نیز رایزنی میکنیم چون شمار زیادی از گردشگران در منطقه آلمانی هستند. این اظهارات هاموند در حالی مطرح میشود که دولت انگلیس شامگاه جمعه کشته شدن دستکم پنج تن از اتباع این کشور را در حمله تروریستی به هتلی در شهر ساحلی سوسه تایید کرد.
برلین نیز این حملات را محکوم کرده است. آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان گفته این حملات دشواریهای مبارزه با تروریسم را نشان میدهد. مرکل تصریح کرد: تروریسم پدیده جهانی است و محدود به مکان و زمان خاصی نیست. جامعه جهانی باید با این پدیده فراگیر به صورت قاطعانه برخورد کند. فرانک والتر اشتاینمایر، وزیر امور خارجه آلمان حمله تروریستی در شهر سوسه را محکوم و آن را اقدامی بزدلانه توصیف کرد. وی ضمن ابراز همدردی با خانواده های قربانیان این حمله خاطرنشان کرد، هنوز نمیداند که آیا در میان قربانیان این حمله تروریستی اتباع آلمان وجود دارد یا خیر.
در همین حال، جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) انفجار مسجد امام صادق (ع) در کویت را به شدت محکوم کرد و آن را اقدامی جنایتکارانه و مخالف با تمامی قوانین بینالمللی و آموزههای ادیان آسمانی دانست. عزت رشق، عضو دفتر سیاسی جنبش حماس با صدور بیانیهای تصریح کرد: انفجار مسجد امام صادق (ع) اقدامی کاملا جنایتکارانه و مخالف قوانین بینالمللی و آموزههای ادیان آسمانی است که ما انزجار خود از چنین اقدامی اعلام میکنیم. وی حمله به هتل محل اقامت گردشگران در تونس را نیز اقدامی جنایتکارانه خواند و ضمن محکومیت آن، خواستار تقویت وحدت ملی در تونس برای مقابله با افراطگرایی و خشونت شد.
از دیگر سوی، محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین حمله تروریستی در شهر لیون فرانسه را محکوم کرد. وی با ارسال پیامی به فرانسوا اولاند، رئیسجمهوری فرانسه ضمن تسلیت به وی، اقدامات تروریستی علیه پاریس را به شدت محکوم و تاکید کرد، این اقدامات با آموزههای ادیان آسمانی و قوانین و اخلاق انسانی تعارض دارد.
حمله به مسجد شیعیان در کویت واکنش کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس را نیز در پی داشت که با صدور بیانیهای این حمله را به شدت محکوم کرده و اعلام کردند که عاملان این حمله دشمنان اسلام و مسلمانان هستند. در بیانیه این شورا بر آمادگی کشورهای عضو برای حمایت از امنیت مردم کویت تأکید شده است. نخستوزیر بحرین هم این حمله را شرمآور خوانده و گفته که حمله به خانه خدا در هیچ دین و باوری جایگاه ندارد. وی عاملان این گونه حملات را تروریستهای کوردل خوانده است.
وزارت امور خارجه مغرب با صدور بیانیهای ضمن محکوم کردن حمله مسلحانه در شهر سوسه، همبستگی خود را با دولت و ملت تونس اعلام کرد.
آنجلینو آلفانو، وزیر کشور ایتالیا نیز با اشاره به این که پس از حملات تروریستی اخیر، هیچ کشوری از تروریسم در امان نیست، از اعلام سطح بالای هشدار ضدتروریستی در کشورش خبر داد.
ماریانو راخوی، نخستوزیر اسپانیا هم حمله اخیر در شهر سوسه تونس را محکوم کرد و گفت: این حمله به یکی از هتلهای متعلق به یک شرکت زنجیرهای هتلداری اسپانیایی صورت گرفته است. وی تأکید کرد: امروز شاهد آن هستیم که وحشیگری و جهالت دامان همه را به طور برابر گرفته است. امروز شاهد حمله تروریستی به یک مسجد در کویت نیز بودیم. راخوی تصریح کرد: همه ما باید برای نابودی و محو این بلا تلاش کنیم. همانطور که بارها گفتهام، مبارزه با تروریسم نباید به منزله مبارزه با عقاید مذهبی باشد بلکه این مبارزه باید علیه تعصب و ضد آنهایی باشد که به همنوعان خود حمله میکنند.
اخبار تکمیلی متعاقبا ارسال میشود.
انتهای پیام