فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد گفت: با این روند که پیش میرویم جنگلهای بلوط استان کهگیلویه و بویراحمد نابود خواهند شد.
سرهنگ محمد رحیم برزمند در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: در صورتی که آتش سوزی در ۲۰ هکتار جنگل اتفاق بیفتد بعد از یک تا پنج سال درختان این جنگل از بین میروند چراکه آتش ریشه درختان را خشک میکند.
وی با بیان اینکه از ابتدای سالجاری تاکنون ۳۰۵ هکتار از جنگلها و مراتع این استان در آتش سوخته است، افزود: طی این مدت ۲۳ فقره آتش سوزی در عرصههای جنگلی و مرتعی استان رخ داد. این آتش سوزیها در مناطقی از شهرستانهای بویراحمد، لنده، گچساران، چرام، دنا رخ داده است.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی استان کهگیلویه و بویراحمد در خصوص علت آتشسوزی جنگلها و مراتع استان خاطرنشان کرد: بیتوجهی گردشگران و افراد ولگرد در روشن کردن آتش و خاموش نکردن آن پس از ترک منطقه یکی از دلایل آتش سوزیهاست.
برزمند، یکی دیگر از دلایل مهم این آتش سوزیها را انداختن ته سیگار در حاشیه جادهها، عنوان و اظهارکرد: انداختن ته سیگار به علت پوشش زیاد و خشک بودن مراتع و وزش باد منجر به شعله ورشدن و سرایت به عرصه های جنگلی و مرتعی میشود.
وی ادامه داد: همه دستگاهها، ادارهها و سازمانها و نیروهای لشکری و کشوری از جمله آتش نشانی، نیروی انتظامی، سپاه، بسیج، نیروهای مردمی، هلال احمر، شهرداریها، بخشداریها، دهیاریها و شوراهای استان در جهت خاموش کردن آتش سوزیهای جنگلی و مرتعی استان با منابع طبیعی همکاری دارند و حتی رسانهها و مطبوعات و صدا و سیما با ما همکاری میکنند.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: از لحاظ امکانات و تجهیزات اولیه و خودرو اطفاء حریق برای خاموش کردن آتش سوزی ها در مضیقه هستیم. امیدواریم که سازمان جنگلها و مراتع بتواند این وسایل را در اختیار ما قرار دهد تا خسارات وارده به جنگلها و مراتع استان کاهش یابد.
برزمند تأکید کرد: در هنگام آتش سوزی در جنگلها و مراتع، نیروها با دست خالی و یا با یک شنکش و شاخ و برگ درختان برای خاموش کردن آتش اقدام میکنند.
وی با بیان اینکه ۹۵ درصد آتش سوزیهای جنگلها و مراتع استان کهگیلویه و بویراحمد عمدی و پنج درصد سهوی است، اضافه کرد: بیشتر آتش سوزیها بیشتر به قصد تصرف اراضی ملی و انتقام گرفتن از اداره منابع طبیعی صورت گرفته است.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه تاکنون دو نفر از عاملان آتش سوزی استان شناسایی و دستگیر شدند، افزود: عاملان آتش سوزی «راه مالی» و «موگرمون» لنده دستگیر و تحویل مقامات قضایی شدند و به قید ضمانت آزاد شدند. البته تحقیقات پرونده آنها ادامه دارد و در حال بررسی است.
برزمند تصریح کرد: با وجود اینکه منابع طبیعی استان کهگیلویه و بویراحمد مورد توجه خاص سازمان جنگلها قرار دارد اما انتظار داریم که این توجه بیشتر از گذشته باشد. جنگلهای استان حدود ۲۰ درصد از جنگلهای زاگرس را شامل میشوند و بعد از شمال کشور بیشترین مساحت جنگل در این استان وجود دارد. بیشتر جنگلهای استان را جنگلهای بلوط تشکیل میدهند که باید توجه ویژهای به این جنگلها شود.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه برای اطفاء به موقع و کاهش خسارت وارده به جنگلهای استان نیازمند یک فروند بالگرد اطفاء حریق هستیم، اضافه کرد: در سال گذشته هلال احمر هنگام وقوع آتش سوزی جنگلها برای خاموش کردن آتش و انتقال نیروها با منابع طبیعی همکاری میکرد که از هلال احمر استان تشکر میکنیم اما امسال اعلام کردند که وظیفه ما امداد و نجات است و نمیتوانیم در این زمینه همکاری داشته باشیم.
برزمند بیان کرد: مسئولان سازمان هلال احمر مطرح کردند که طی قراردادی برای هر سوتی پرواز باید ۱۵ تا ۱۶ میلیون تومان پول به آنان پرداخت شود تا حداقل بتوانند نیروها را به مناطق صعب العبور و کوهستانی که دچار آتش سوزی شدهاند، انتقال دهند این در حالی است که در استان ایلام بدون هیچ هزینهای این کار انجام شده و میشود و این کار هلال احمر در استان کهگیلویه و بویراحمد توجیه پذیر نیست چراکه وظیفه آنها امداد و نجات است و جنگل هم نیاز به امداد و نجات دارد.
انتهای پیام