جنگ خاورمیانه بهانه‌ای برای ربودن آب!

مدیرعامل شرکت آب‌وفاضلاب استان مرکزی ایجاد جنگ‌ در خاورمیانه را ابزاری جهت سرگرم کردن مردم و فراموش کردن آبی که از خاورمیانه به یغما برده می‌شود، دانست.

مدیرعامل شرکت آب‌وفاضلاب استان مرکزی ایجاد جنگ‌ در خاورمیانه را ابزاری جهت سرگرم کردن مردم و فراموش کردن آبی که از خاورمیانه به یغما برده می‌شود، دانست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی، عبدالرضا خلیلی در همایش آب محور توسعه که امروز در اراک برگزار شد، به پیش‌بینی وقوع جنگ آب در خاورمیانه در حدود 22 سال قبل اشاره کرد و گفت: امروز 21 میلیارد لیتر آب از فرات وارد ترکیه می‌شود و به علت جنگ در عراق و سوریه مجال پرداختن به این موضوع نیست.

وی به بالا رفتن گرمای زمین اشاره و بیان کرد: گرمای زمین 0.9 درجه بالا رفته که شاید در نگاه اول این میزان قابل توجه نباشد ولی با بررسی بالا رفتن چهار درجه‌ای دما و به موجب آن آب شدن یخ‌ها، اهمیت این امر واضح‌تر می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب‌وفاضلاب استان ادامه داد: به ازای هر درجه افزایش حرارت، بین 10 تا 15 درصد از منابع آب بیابان‌ها کاهش پیدا می‌کند.

خلیلی عدم توجه به اهمیت آب را منشأ بروز مشکلات در حوضه آب دانست و گفت: این مشکلات ظرف مدت کوتاهی به وجود نیامده و ما در کنار کم‌آبی و خشکسالی با عدم توجه به نحوه درست مصرف آب و آلوده کردن آب روند از بین رفتن این مایه حیات را تسریع بخشیده‌ایم.

وی مدیریت مصرف آب را مهم‌تر از میزان بارندگی عنوان و بیان کرد: به عنوان مثال کشور کنیا علیرغم برخورداری از سه هزار لیتر متوسط بارندگی به دلیل سوء‌مدیریت حتی در برخی مناطق آب آشامیدنی ندارد.

مدیرعامل آب‌وفاضلاب استان به لزوم هشیاری و بهره بردن از نظر کارشناسان در حوضه آب تأکید و اظهار کرد: میزان مصرف آب شرب در کشور ما بسیار بالاست و بهبود در این امر مدیریت علمی و پرداختن به ساخت تجهیزات صنعتی جهت کاهش مصرف آب را می‌طلبد.

خلیلی هزینه مورد نیاز جهت تبدیل آب شور دریا به آب شیرین را حدود 20 تا 25 میلیارد تومان ارزیابی و عنوان کرد: برای مثال کارخانه‌ای که 12 هزار میلیارد تومان درآمد دارد، می‌تواند با تخصیص هزینه 25 میلیارد تومانی به حل مشکل کم‌آبی کمک کند.

به گزارش ایسنا، معاون بهره‌برداری شرکت آب‌وفاضلاب روستایی استان مرکزی به مصرف بالای آب در حوزه کشاورزی اشاره کرد و گفت: 60 درصد از آب موجود در حوزه کشاورزی مصرف می‌شود که این میزان باید با بکارگیری روش‌های نوین کاهش پیدا کند.

علی‌صفر حیدری، صرفه‌جویی 10 درصدی آب در این حوضه را بسیار تأثیرگذار دانست و بیان کرد: میزان تبخیر و تعریق آب در کشور 7.7 میلیارد متر مکعب است که این رقم سه برابر میانگین جهانی است.

وی تولید همه غلات مورد نیاز در کشور با هدف خودکفایی در این خصوص را یکی از عوامل کمبود آب و مصرف بالای آب در حوزه کشاورزی ارزیابی و اظهار کرد: تولید غلات به این شکل در کشور در حالی صورت می‌گیرد که بسیاری از کشورها حدود 60 درصد این غلات را به علت مصرف بالای آب تولید نمی‌کنند.

معاون شرکت آب‌وفاضلاب روستایی استان مرکزی بررسی راهکارها جهت جلوگیری از هدررفت آب و بهره‌گیری از نظر کارشناسان را امری ضروری دانست و عنوان کرد: حفر چاه‌های غیرمجاز که سطح آب‌های زیرزمینی را کاهش می‌دهد و نیز استقرار سیستم‌های خاک‌ورزی از جمله اقدامات ضروری در این حوضه است که باید انجام شود.

به گزارش ایسنا، اساتید و کارشناسان حاضر در همایش به ارائه راهکارها و مقاله‌هایی مرتبط با روش‌های کاهش مصرف آب و آسیب‌های ناشی از کم‌آبی پرداختند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۵ خرداد ۱۳۹۴ / ۱۵:۱۴
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 94032514549
  • خبرنگار :

برچسب‌ها