رییس سندیکای کارخانجات چای گفت: به علت تغییر شرایط در یکی دو دهه اخیر، سطح زیرکشت چای در استانهای گیلان و مازندران به حدود 30 هزار هکتار رسیده و این امر موجب شده که تولید چای به شکل محسوسی کاهش یابد و به ناچار برای جبران کسری باید واردات هم صورت گیرد اما معتقدم باید در گام نخست از ظرفیتها و قابلیتهای داخلی کشور نیز به خوبی بهره برد.
به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه گیلان، سیروس آقاجانزاده در سمینار کشوری چای که به مدت 2 روز در لاهیجان در حال برگزاری است، چای را یک نوشیدنی پرمصرف در سبد غذایی خانوارها در ایران همچنین در بسیاری از کشورهای دنیا ذکر و اظهار کرد: چای از لحاظ رتبه بعد از آب، در مقام دوم قرار دارد .
وی با اشاره به اینکه چای جایگاه بالایی دارد و برای تهیه آن نیز باید تلاشهای زیادی را متحمل شد، تصریح کرد: در سیاستهای کلان کشور درخصوص اهمیت غذایی دو رکن اساسی وجود دارد که عبارتند از تهیه و سلامت غذا.
رییس سندیکای کارخانجات چای کشور در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: به علت تغییر شرایط در یکی دو دهه اخیر، سطح زیر کشت چای در استانهای گیلان و مازندران به حدود 30 هزار هکتار رسیده و این امر موجب شد تا تولید چای به شکل محسوسی کاهش یابد و به ناچار برای جبران کسری باید واردات هم صورت گیرد، اما معتقدم باید در گام نخست از ظرفیتها و قابلیتها داخلی کشور نیز به خوبی بهره برد.
وی در پایان با بیان اینکه توجه به کیفیت چای بسیار ارزشمند است، اضافه کرد: برای تولید چای مطلوب و مناسب در کشور ابتدا باید برگ سبز مطلوب با برداشت استاندارد و با شیوه درست به کارخانهها تحویل داده شود و سپس با روش مناسب فرآوری تولید و بستهبندی سپس در شرایط مناسب انبارداری تحویل بازار شود.
سمینار کشوری چای به مدت دو روز (24 و 25 خرداد) به میزبانی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گیلان و سندیکای چای شمال در لاهیجان در حال برگزاری است.
انتهای پیام