ایجاد نخستین مرکز «پزشکی مبتنی بر فرد» کشور در سمنان

طیبی: برنامه هوشمندانه‌ای برای شرایط بعد از لغو تحریم‌ها داشته باشیم

رییس جهاد دانشگاهی با اشاره به تحریم‌های ظالمانه دنیای استکبار علیه ایران، همدلی برای رفع این تحریم‌ها را ضروری دانست و در عین حال گفت: پیشرفت کامل کشور در شرایط تحریم حاصل نمی‌شود.

رییس جهاد دانشگاهی با اشاره به تحریم‌های ظالمانه دنیای استکبار علیه ایران، همدلی برای رفع این تحریم‌ها را ضروری دانست و در عین حال گفت: پیشرفت کامل کشور در شرایط تحریم حاصل نمی‌شود.

به گزارش خبرنگار علمی ایسنا منطقه سمنان، دکتر حمیدرضا طیبی در جلسه شورای اداری استان سمنان که با حضور الهام امین زاده، معاون حقوقی رییس‌جمهوری برگزار شد، برخورداری از یک برنامه هوشمند و جامع را لازمه پیشرفت کشور در همه عرصه‌ها ارزیابی و اظهار کرد: رهایی از اقتصاد متکی به نفت و خام فروشی منابع، نیازمند یک برنامه درازمدت است و برنامه درازمدت نیز تنها در سایه همدلی و همزبانی همه آحاد مردم و مسؤولان محقق می‌شود.

رییس جهاد دانشگاهی با بیان این که نباید مانع از خدمات دولت به مردم شویم، خاطرنشان کرد: باید بکوشیم که کشور به هر حوزه‌ای که اقتصادی است و تامین منافع کشور و مردم و نظام را به همراه دارد ورود پیدا کند و برای این مهم نیز نیازمند انتقال تکنولوژی‌های نوین از کشورهای صاحب تکنولوژی هستیم.

وی با اذعان به این که باید همه راه‌های ممکن را در پیش گیریم تا صاحب فناوری شویم تصریح کرد: ما برای رفع نیازهای کشور نیازمند استفاده از تکنولوژی‌های نوین و روز دنیا هستیم ؛ اما از آن جا که تولید تکنولوژی برای کشور، هم بسیار زمان‌بر و هم پرهزینه است لذا باید از تجربیات دنیا در این بخش بهره ببریم و از این منظر باید پس از رفع تحریم‌ها نگاهی جدی به انتقال تکنولوژی به داخل کشور داشته باشیم.

رییس جهاد دانشگاهی با اشاره به طرح انتقال آب دریای خزر به فلات مرکزی ایران و کمبود منابع آبی در ایران، افزود: انتقال آب منوط به انتقال فناوری‌های روز به کشور است که با رفع تحریم‌ها امکانپذیر می‌شود.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ،گفت: باید برای شرایط بعد از رفع تحریم‌ها برنامه‌ریزی هوشمندانه‌ای در کشور صورت گیرد.

وی از اقتدار دفاعی و اقتصادی به مثابه دو عامل اقتدار کشور یاد و اضافه کرد: اقتصاد کشور نیز زمانی موفق خواهد بود که مبتنی بر علم و فناوری باشد.

طیبی با اذعان به این که در سال های پیش از انقلاب نگران عدم توسعه علمی و فناورانه کشور بودیم، ادامه داد: بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی و در سایه خودباوری که با رهنمودهای امام (ره) در مردم به وجود آمد کم کم زمینه پیشرفت کشور فراهم شد.

وی یادآوری کرد: از همان روزها و سال های آغازین انقلاب به علم، دانش و دانشگاه توجه ویژه شد و از این رو بود که به فرمان امام راحل جهاددانشگاهی با هدف افزایش توان توسعه فناورانه کشور شکل گرفت.

رئیس جهاد دانشگاهی با بیان این که این نهاد انقلابی تاکنون منشأ خدمات بسیار بزرگی شده است، افزود: جهاد دانشگاهی با ورود به دانش و فناوری های نوین و روز دنیا نظیر سلول های بنیادی، داروهای ضد سرطان و فناوری های مختلف و توفیق در آنها ثابت کرد که کشور می‌تواند با اقتصاد مبتنی بر علم و فناوری به اهداف والای انقلاب اسلامی دست بیابد.

وی با بیان اینکه با روی کار آمدن دولت یازدهم سه موضوع کاری در اولویت برنامه های جهاددانشگاهی قرار گرفت، خاطرنشان کرد: بر همین اساس جهاددانشگاهی باید در همه استان ها به فعالیت های شاخص متناسب با نیازهای ملی و مزیت های استانی بپردازد که در همین راستا برنامه پنجم توسعه جهاددانشگاهی تدوین شد.

طیبی با بیان اینکه مراکز علمی کشور و به ویژه واحدهای جهاد دانشگاهی باید دارای فعالیت های شاخص بر اساس نیازهای ملی و مزیت های بومی باشند، تصریح کرد: دستاوردها نیز باید به گونه ای باشند که در سطح بین المللی قابل عرضه باشند.

طیبی از برنامه جهاد دانشگاهی برای راه‌اندازی نخستین مرکز "پرسنال مدیسین "(پزشکی مبتنی بر فرد) در سمنان برای نخستین بار در کشور خبر داد و گفت: امروز با مسئولان استانی در این خصوص مذاکراتی خواهیم داشت تا این مرکز در شعبه استانی رویان در استان سمنان راه اندازی شود. همچنین طرح به‌نژادی و اصلاح دام استان سمنان نیز طرح دیگری است که متناسب با مزیت های استان سمنان برای راه‌اندازی در استان پیش بینی شده است.

وی همچنین از راه اندازی مرکز خدمات گردشگری کویر با اهداف دانشجویی به عنوان یکی دیگر از برنامه های جهاد دانشگاهی کشور در استان سمنان نام برد و افزود: برای راه‌اندازی این مراکز نیاز به همراهی و همدلی مسؤولان استانی داریم.

سه ارمغان جهاد دانشگاهی برای استان سمنان

دکتر طیبی همچنین در این دیدار با نماینده ولی فقیه در استان سمنان با تشکر از حمایتهای وی از جهاد دانشگاهی، گفت: دغدغه اصلی جهاد دانشگاهی از ابتدا این بوده که توسعه علمی و فناوری و توجه به حوزه فرهنگ و آموزش های تخصصی را که زیرساخت های کشور محسوب می شوند الگوسازی کرده و ثابت کند که دستیابی به این مهم با اتکا به توان داخلی و علم و دانش روز، شدنی است.

وی، ورود جهاد دانشگاهی به حوزه های پزشکی را از موفقیت های این نهاد انقلابی دانست و گفت: در حوزه های پزشکی از جمله درمان سرطان پستان، سلول های بنیادی، پروژه های بزرگ نفتی، تجاری سازی علوم، پژوهش های کاربردی و...اقدامات ارزشمندی در جهاد دانشگاهی انجام شده است.

طیبی با بیان اینکه امروز در دنیا، دانش و فناوری، زیرساخت اصلی قدرت و ثروت محسوب می شود تصریح کرد: جهاد دانشگاهی باید به عنوان یک مدل موفق در حوزه تبدیل دانش و فناوری به ثرورت مورد توجه قرار گیرد.

رییس جهاد دانشگاهی با بیان اینکه باید پژوهش های کشور کاربردی باشد، گفت: دستیابی به دانش و فناوری باید منتج به ایجاد شغل و ارزش افزوده برای کشور شود.

وی از سازمان فعالیتهای قرآنی و سازمان امام (ره) و انقلاب جهاددانشگاهی که در راستای گسترش سیره امام راحل و مقام معظم رهبری فعالیت می کند به عنوان دو سازمان موفق فرهنگی در کشور یاد کرد و افزود: جهاد دانشگاهی در حوزه فعالیت های فرهنگی و رسانه ای کارهای موفقی در کشور انجام داده است.

رئیس جهاد دانشگاهی با اشاره به برنامه‌های این نهاد برای راه اندازی سه مرکز جدید "پزشکی مبتنی بر فرد"، خدمات گردشگری کویر" و "مرکز به نژادی و اصلاح دام "در استان سمنان از برنامه جهاد دانشگاهی برای راه اندازی نخستین مرکز "پرسنال مدیسین"(پزشکی مبتنی بر فرد)در سمنان برای نخستین بار در کشور خبر داد و گفت: طرح به نژادی و اصلاح دام استان سمنان طرح دیگری است که متناسب با مزیت های استانی این خطه در دستور کار جهاد دانشگاهی قرار گرفته که در صورت همکاری مسوولان استانی در ذیل پژوهشگاه رویان فعالیت خواهد کرد.

وی همچنین از راه اندازی مرکز خدمات گردشگری کویر با اهداف دانشجویی به عنوان یکی دیگر از برنامه های جهاد دانشگاهی در استان سمنان یاد کرد و افزود: از آنجا که تنها 20 درصد بودجه جهاد دانشگاهی دولتی است و 80 درصد آن باید از محل درآمدهای جهاد تامین شود برای راه اندازی این مراکز نیاز به همراهی بیشتر مسئولان استانی هستیم.

طیبی ادامه داد: البته قرار بود شعبه استانی رویان در مهدیشهر به بحث درمان ناباروری بپردازد که به دلیل نزدیکی به تهران و جمعیت کم استان، نمی توانست چندان با اقبال مواجه شود از این رو دو مرکز به نژادی دام سنگسری و مرکز پزشکی شخصی که با پیشرفت های علم پژشکی به سرعت در دنیا با استقبال روبرو است، جایگزین این مرکز شد.

کاهش هزینه ها و افزایش شانس درمان در "پزشکی مبتنی بر فرد"

وی با بیان اینکه این مرکز به عنوان پایلوت و برای اولین بار در کشور در استان سمنان ایجاد می شود، خاطرنشان کرد: راه اندازی این مرکز و حرکت به سمت درمان از طریق پزشکی اختصاصی هم هزینه های درمان را تا حد زیادی کاهش می دهد و هم شانس درمان تا حد بسیار بالایی افزایش می دهد.

رئیس جهاددانشگاهی کشور، گفت: راه اندازی این دو نیاز به بودجه و اعتبارات ملی است و لازم است مسئولان استان نیز در این بخش به کمک جهاددانشگاهی بیایند.

وی، همچنین از برنامه جهاددانشگاهی برای ورود به کارهای علمی و پژوهشی کاربردی به حوزه کشاورزی خبر داد و گفت: یکی دیگر از برنامه های ما برای استان سمنان، اصلاح نژادهای خوب و تکثیر آنها است. با توجه به آسیب های ناشی از سرمازدگی به باغات و کاهش گلدهی آنها در صددیم که با اصلاح نژادی به گونه های مقاوم تری دست بیابیم که علاوه بر مقاومت آنها در مقابل سرما ، نیاز آبی کمتری نیز داشته باشند.

طیبی به دیگر برنامه ها و اهداف آموزشی جهاد دانشگاهی در کشور اشاره کرد و افزود: تلاش ما این است که این نهاد در آینده به سمت آموزشهای تخصصی گام برداشته و کم کم آموزشهای عمومی را حذف کند.

وی با اشاره به کارکردهای وقف، از ضرورت ورود خیرین به حوزه پژوهش سخن گفت و توضیح داد: خوشبختانه امروزه در کشورمان به اندازه کافی مدرسه و دانشگاه داریم و نیاز است که خیرین بیش از گذشته به حوزه مهم پژوهش و فناوری ورود پیدا کنند؛ لذا موثرین جامعه و از جمله ائمه جمعه که نفوذ بالایی در بین اقشار مردم دارند باید خیرین را به ورود به این بخش مهم تشویق کنند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۴ خرداد ۱۳۹۴ / ۱۴:۵۱
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 94032413722
  • خبرنگار :

برچسب‌ها