سخنگوی قوه قضائیه از محکومیت مهدی هاشمی به 10 سال حبس خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژهای در حاشیه آئین تودیع و معارفه رییس کل دادگستری استان گلستان در جمع خبرنگاران گفت: با توجه به تائید حکم دادگاه بدوی برای مهدی هاشمی و در نظر گرفتن اشد یکی از جرائم براساس ماده 134 مجازات اسلامی، وی به 10 سال حبس محکوم شد .
وی افزود: براساس ماده 134 قانون مجازات اسلامی در جرائم موجب تعزیر هرگاه جرائم ارتکابی بیش از سه جرم نباشد دادگاه برای هر یک از آن جرائم حداکثر مجازات مقرر را حکم میکند و هرگاه جرائم ارتکابی بیش از سه جرم باشد مجازات هر یک را بیش از حداکثر مجازات مقرر قانونی مشروط به این که از حداکثر به اضافه نصف آن تجاوز نکند، تعیین مینماید. در هر یک از موارد فوق فقط مجازات اشد قابل اجراء است و اگر مجازات اشد به یکی از علل قانونی تقلیل یابد یا تبدیل یا غیرقابل اجراء شود، مجازات اشد بعدی اجراء میگردد.
سخنگوی قوه قضائیه همچنین تاکید کرد: سه جرم اختلاس، ارتشا و مسائل امنیتی برای مهدی هاشمی تائید شده اما در پرونده، 12 کیفرخواست وجود داشت که در تجدید نظر و ارائه کیفرخواست برخی از آنان در هم ادغام شد و در برخی موارد هاشمی از جرم تبرئه شد.
محسنی اژه ای در خصوص میزان مجازات نهایی برای این پرونده اظهار داشت: در مورد اختلاس اگر همراه با جعل باشد قانون بین 7 تا 10 سال زندان در نظر گرفته و اگر همراه با جعل نباشد بین 5 تا 10 سال پیش بینی شده، در مورد رشوه اگر از مبلغی که قانون مشخص کرده و در این پرونده این بیشتر از حد قانون بوده بین 5 تا 10 سال زندان پیشبینی شده و در مسائل امنیتی نیز برای مجرم بین 2 تا 5 سال زندان پیشبینی شده که در این پرونده اختلاس و ارتشا هر یک 10 سال حبس و مسائل امنیتی 5 سال حبس را شامل میشود.
وی گفت: در نهایت با توجه به همان ماده 134 اجرای حکم که اشد یکی از جرائم میباشد، 10 سال زندان برای مهدی هاشمی اجرا میشود.
باید با نگاه فرهنگی و مقابله قاطعانه، با مساله مواد مخدر برخورد کرد
معاون اول و سخنگوی قوه قضائیه در گرگان گفت: یکی از مشکلات استان گلستان بحث مواد مخدر است که در این راه باید با نگاه فرهنگی و همچنین مقابله قاطعانه، برخورد داشت.
به گزارش ایسنا، محسنی اژهای در آئین تودیع و معارفه رییس کل دادگستری استان گلستان با بیان این که مشکل دیگر گلستان، تعرض به عرصههای منابع طبیعی است، افزود: نمیگوییم که از منابع طبیعی نباید استفاده کرد، ولی باید در چارچوب قانون و با رعایت الزامات باشد.
وی ادامه داد: امام خمینی(ره) نکتههای مهمی را در بخش مدیریت تذکر دادند و مسئولان کشور مامور تکلیف این نکات هستند.
محسنی اژهای با اشاره به اینکه حضور مسئولان در نشستها باید باعث وحدت، توسعه و پیشرفت شود، یادآور شد: این جلسات فضای خوبی است تا مسئولان کشوری با مشکلات استانها آشنا شوند.
وی در ادامه تاکید کرد: باید با نگاه اصلاح گونه با مردم برخورد کرد نه صرفا مجازات، اما مجازات هم در جای خود باید با قاطعیت اجرا شود.
سخنگوی قوه قضاییه همچنین با بیان اینکه مردم هر جا به میدان آمدند مشکلات را مرتفع کردند، بنابراین میتوان با کمک مردم در همه عرصهها موفق بود، تصریح کرد: باید به مردمی که نه زبان گفتن دارند، نه پای قدم برداشتن و نه پول برای وکیل دارند، خدمتی بیش از گذشته داشت.
محسنی اژهای در پایان اظهار داشت: کسانی که به دادسراها میآیند، مشکلات فراوان دارند، لذا باید با برخورد مناسب مشکلات آنها را کاهش دهیم نه این که بر مشکلات آنان بیافزاییم.
انتهای پیام