سفیر ایران در باکو درباره انتشار کتابی در جمهوری آذربایجان با هدف تحریف تاریخ ایران تاکید کرد: نگارش چنین کتاب هایی نمیتواند، وقایع مستند تاریخی را خدشهدار کند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، محسن پاکآیین، سفیر کشورمان در جمهوری آذربایجان در گفتگویی خبری در پاسخ به سئوالی در مورد انتشار کتاب "مکالمات دیپلماتیک" در باکو و این که کسانی در جمهوری آذربایجان تلاش میکنند نادرشاه افشار را به عنوان پادشاهی غیر ایرانی معرفی کنند، گفت: من هنوز این کتاب را نخواندهام اما بلا تردید تمام مورخین شناخته شده جهان، نادر شاه را یک پادشاه ایرانی و بنیانگذار سلسله افشاری در ایران می دانند و نگارش چنین کتابهاییی نمی تواند، وقایع مستند تاریخی را خدشهدار کند.
به گزارش ایسنا، چندی پیش آکادمی ملی علوم جمهوری آذربایجان، از کتاب تالیف شده توسط رامیز مهدی اف، رییس نهاد ریاست جمهوری این کشور که مدعی است جمهوری آذربایجان وارث دولت افشاری است، رونمایی کرد.
در مراسم رونمایی این کتاب حاوی تحریف تاریخ دوره افشاریه ایران، عاکف علیزاده ، رییس آکادمی ملی علوم جمهوری آ
این در حالی است که با انتشار این کتاب برخی از مورخین و تاریخ نویسان ایرانی اعتراض خود را نسبت به این مساله اعلام کرده و این کتاب را اقدامی در جهت تحریف تاریخ ایران دانسته اند.
پاک آیین در پاسخ به سوال دیگری در مورد تصمیم رییس کمیته دولتی امور دینی جمهوری آذربایجان مبنی بر استفاده این کشور از یک تقویم مستقل برای اعلام ساعات شرعی گفت: این اقدام موجب رفع اختلاف میان مسلمانان جمهوری آذربایجان و پیروی از یک تقویم واحد شده و مثبت ارزیابی می شود.
وی با اشاره به این که ایران نیز با مسئولان دینی آذربایجان برای موفقیت در این اقدام همکاری میکند گفت: به ابتکار اللهشکور پاشازاده شیخ الاسلام جمهوری آذربایجان، سال گذشته یک هیات ایرانی متشکل از اساتید ژئو فیزیک دانشگاه تهران برای ایجاد یک تقویم مشترک شرعی و رفع تفاوت تقویم در حلول ماههائی مثل ماه رمضان به جمهوری آذربایجان سفر کرد و پس از بازدید از رصدخانه بزرگ شهر شاماخی همکاری های دو کشور در این زمینه آغاز شد.
پاک آیین افزود : شیخ الاسلام پاشازاده معتقد است که همکاری کارشناسان مورد اعتماد دو کشور برای رویت هلال ماه و تنظیم یک تقویم شرعی، می تواند از زمینه های اختلاف در جوامع اسلامی بکاهد.
سفیر کشورمان رجوع به متخصصین ایرانی در امور رویت هلال ماه و همکاری ایران و جمهوری آذربایجان را امری مفید دانست و گفت: عدم ثبوت عید فطر و تاخیر در حصول یقین به پایان ماه رمضان، صحت عبادت مسلمانان را مخدوش میکند و لذا با همکاری گروهی از دانشمندان نجوم ایران، درباره ثبوت هلال ماه، میتوانیم کمیته دینی آذربایجان را در تنظیم یک تقویم شرعی واحد یاری کنیم.
وی گفت: هیچ کشور مسلمانی در دنیا وجود ندارد که تقویم شرعی مستقلی نداشته باشد و از تقویم کشورهای دیگر استفاده کند و اساتید نجوم دانشگاه تهران با بهره مندی از تجهیزات پیشرفته علمی و دانش نوین بشری برای ثبوت هلال ماه همکاری نزدیکی با کارشناسان جمهوری آذربایجان دارند.
سفیر کشورمان در پاسخ به سئوال دیگری در ارتباط با تبلیغات اخیر رسانههای صهیونیستی مبنی بر تقویت مناسبات تلآویو – باکو گفت: ارزیابی ما غیر از این است و شواهدی نشان می دهد که رسانه های صهیونیستی در این زمینه اغراق می کنند.
پاک آیین با اشاره به اینکه روابط رژیم صهیونیستی با باکو تابعی از روابط غرب به خصوص آمریکا با باکو است، گفت: دخالت های اخیر غرب در امور داخلی آذربایجان که منجر به سردی اخیر مناسبات جمهوری آذربایجان با غرب شده، بر روابط باکو-تل آویو نیز تاثیر گذار بوده است.
سفیر ایران در باکو تشویش و نگرانی عوامل رژیم صهیونیستی از نزدیکی تهران و باکو را علت نگارش مقاله هایی در این رژیم برای القای گرمی روابط تل آویو – باکو دانست و گفت: رسانه های اسرائیلی در این زمینه غلو میکنند.
وی در پایان مناسبات تهران و باکو را رو به توسعه، توصیف کرد و گفت: با توجه به اراده روسای دو کشور، در سال جاری شاهد گسترش روابط فی مابین به خصوص در حوزه های تجارت، انرژی، حمل و نقل و گردشگری خواهیم بود.
انتهای پیام