رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: 836 فقره پروانه بهرهبرداری در زمینه صنعت غذا در خراسانرضوی با اشتغالزایی 39 هزار نفر صادر شده است.
به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه خراسان، راضیه علیرضایی اظهار کرد: در استان 836 واحد دارای پروانهبهرهبرداری صنایع غذایی با سرمایهگذاری 16 هزار و 242 میلیارد ریال و با اشتغال 38 هزار و 742 نفر است.
وی خاطرنشان کرد: این رقم در مقایسه با کل صنایع غذایی کشور از نظر تعداد 8 درصد، سرمایهگذاری 9 درصد و از نظر اشتغال 11 درصد را شامل میشود.
وی با اشاره به اینکه این صنعت از نظر سرمایه گذاری بعد از کانی غیرفلزی، صنایع فلزی و شیمیایی چهارمین و از نظر اشتغال اولین رتبه را بین صنایع استان دارد، تصریح کرد: صنایع غذایی در مقایسه با سایر بخشهای صنعتی استان از نظر تعداد 15 درصد، از نظر حجم سرمایهگذاری 16 درصد و از نظر اشتغال 21 درصد را شامل میشود.
علیرضایی گفت: اکثر واحدهای صنایع غذایی استان، صنایع کوچک و متوسط محسوب میشوند که میتوان تاثیر سریع بر فعال شدن دیگر حلقههای زنجیره تامین، افزایش مستقیم توان مصرف، انتقال سریع منابع دریافتی به بخشهای دیگر، تحریک آنها و سرعت بالای تاثیرگذاری مستقیم روی صنایع بالادستی و بازار مصرف را از مزایای این واحدها برشمرد.
وی توسعه و پیشرفت صنعت غذا همگام با استانداردهای جهانی را حائز اهمیت دانست و افزود: فناوریهای جدید از جمله نانو برای ماندگاری بیشتر، بهبود کیفیت، افزایش کارایی فرآیندهای تولید و بستهبندیهای مناسب مبتنی بر سلامت و بهداشت سازگار با محیط زیست همراه با بهینهسازی مصرف انرژی از اولویتهای سرمایهگذاری در این رشته صنعتی خواهد بود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسانرضوی با بیان اینکه عمده صادرات صنایع غذایی به کشورهای نزدیک صورت میگیرد، افزود: مهمترین بازارهای هدف صادراتی برای محصولات صنایع غذایی استان، کشورهای افغانستان، تاجیکستان، ترکمنستان، روسیه، هنگکنگ، عراق، امارات، قرقیزستان، عربستان و ... است.
علیرضایی یادآور شد: در سال گذشته صادرات 362 هزارتن محصولات صنایع غذایی به ارزش 300 میلیون دلار از خراسانرضوی صورت گرفته است.
انتهای پیام