تولید گل و گیاه زینتی در گیلان، علاوه بر درآمد اقتصادیاش، باعث شغلآفرینی هم میشود.
به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه گیلان، با توجه به اهمیت تولید گل و گیاهان زینتی در فرآیند درآمدزایی و شغلآفرینی، به نظر میرسد حل مشکلات ساختاری این بخش به ویژه در زمینه تسهیلات بانکی در شتاب گرفتن فرآیند توسعه گل و گیاهان تزیینی در گیلان بسیار موثر باشد.
حل مشکلات مالی گلخانهداران و سامان دادن وضعیت وامهای بانکی آنها با تقویت نقدینگی تولیدکنندگان، آنان را به بکارگیری امکانات نوین تولید گل و گیاه ترغیب و در نتیجه از هزینههای تولید میکاهد و فرآیند تولید گل و گیاه را اقتصادی میکند.
البته در کنار حل مشکلات تولید گل و گیاه باید برای حل مشکلات بازرگانی گل و گیاه هم همت کرد، چراکه اگرگل و گیاه تزیینی تولید شود، اما راهی برای صادرات منطقی آن وجود نداشته باشد، مشکل از جایی به جای دیگر منتقل شده است.
گرچه گیلان سرسبز، گلخانهای بزرگ و طبیعی است که خاک و آب و هوایش، دست کم برای رویش 350 گونه گیاه بومی شناخته شده، مناسب است، اما این توانمندی خدادادی باعث نشده تا تولید و پرورش گل و گیاهان گلخانهای در گیلان رونق نداشته باشد.
براساس آمارهای سازمان جهاد کشاورزی گیلان، سرزمین گیل و دیلم، دومین تولیدکننده گل و گیاهان تزیینی و آپارتمانی در ایران است.
در حال حاضر 370 واحد گلخانهای، به وسعت 34 و نیم هکتار در گیلان فعال است و غیر از آن 108 هکتار فضای غیرگلخانهای هم در این استان به پرورش گل و گیاهان زینتی و درختچههای تزیینی اختصاص یافته است.
سالانه بیش از یک میلیون و 100 هزار شاخه گل، بیش از 660 هزار گلدان گل و گیاه زینتی و بیش از 5 میلیون و 500 هزار درخت و درختچه تزیینی در گیلان تولید میشود که ارزش اقتصادی آنها حدود 300 میلیارد ریال است.
توان فعلی گیلان در تولید گل و گیاهان تزیینی به علت شرایط مناسب آب و هوایی و در صورت حمایت جدیتر دولت، دست کم تا 4 برابر قابل افزایش است و اگر این امر محقق شود درآمد حاصل از این فعالیت اقتصادی سالانه، هزار و 200 میلیارد ریال خواهد بود و دست کم از این طریق، برای 12 هزار نفر به صورت مستقیم و برای 36 هزار نفر به صورت غیرمستقیم شغل ایجاد خواهد شد.
انتهای پیام