ما شهروندان ایلامی که طبیعت بهاری استان در اوایل سال از دستان تخریبگرمان در امان نیست و بعضا کمر به نابودی طبیعت میبندیم، با شروع فصل گرما هم دست از سر آن برنمیداریم، گویا نمیدانیم تنها یک شعله کافی است تا مراتع خشک را طعمهی آتش کنیم.
«خیرالله آذرکردار» مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه ایلام، با درخواست از تفرج کنندگان جهت پیشگیری از آتشسوزی در جنگلها و عرصههای طبیعی استان، اظهار کرد: پوشش گیاهی مناسب مراتع و جنگلهای استان در روزهای آتی با گرمتر شدن هوا بهتدریج خشک و مستعد سرایت هر نوع حریق کوچک به اطراف هستند.
وی با تاکید بر اینکه تفرج کنندگان، کوهنوردان و دامداران سعی کنند در جایی آتش روشن کنند که پوشش گیاهی نداشته باشد و حتماً قبل از ترک محل از خاموش کردن آن مطمئن شوند، افزود: امسال حدود 9 مورد آتش سوزی در عرصههای طبیعی و جنگلهای استان به وقوع پیوسته است که در این موارد هرکدام بیش از یک هکتار از جنگلها و عرصههای طبیعی در آتش سوخته است.
آذرکردار ادامه داد: یک مورد آتشسوزی در منطقه کوهدشت در سیمره در استان لرستان رخ داد که به دلیل عدم دسترسی منابع طبیعی لرستان، توسط همکاران منابع طبیعی ایلام مهار شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام با بیان اینکه عامل انسانی یکی از مهمترین دلیل وقوع آتشسوزی در جنگل است، به همین دلیل افرادی اعم از تفریح و کوهنوردی یا دامدار از رها کردن آتش در طبیعت خودداری کنند، خاطرنشان کرد: بیتوجهی و سهلانگاری افراد ممکن است منجر به آتشسوزی در جنگلها شود که باید افراد نسبت به آن توجه ویژه داشته باشند و حافظ منابع طبیعی باشند.
وی ادامه داد: اکنون یگان حفاظت بهصورت ویژه با وجود نیروهای دیده بان، قرق بان، تشکلهای غیردولتی مردمنهاد، نیرویهای مسلح و ستاد بحران آماده است و به محض هرگونه آتشسوزی در محل حاضر میشوند.
آذرکردار میانگین زمان رسیدن به مناطق مختلف جنگلی استان در صورت رخ دادن آتشسوزی را 20 دقیقه اعلام کرد و گفت: همه تمهیدات لازم بهمنظور حفاظت از جنگلها، پیشگیری از آتشسوزی و مهار به موقع آن در استان انجام شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام اضافه کرد: سال گذشته 34 مورد آتشسوزی در سطح جنگلهای استان رخ داد که 280 هکتار از کل استان در اثر این آتشسوزیها از بین رفت.
انتهای پیام