ماجدی نه تنها مشکلات را کم نمی‌کرد، بلکه اضافه می‌کرد

معینی: منصوریان فصل بعد بیاید، نه این فصل/ قلعه‌نویی تمرکز نداشت

عضو هیات مدیره استقلال با تشریح نظراتش درباره استقلال گفت که نظرش بر روی سرمربیگری سنول گونش برای فصل آینده آبی‌پوشان است. او هم‌چنین با بیان اینکه قلعه‌نویی می‌خواست تیموریان در استقلال نباشد، گفت که او باید درباره جذب عنایتی و طالب‌لو پاسخ دهد.

عضو هیات مدیره استقلال با تشریح نظراتش درباره استقلال گفت که نظرش بر روی سرمربیگری سنول گونش برای فصل آینده آبی‌پوشان است. او هم‌چنین با بیان اینکه قلعه‌نویی می‌خواست تیموریان در استقلال نباشد، گفت که او باید درباره جذب عنایتی و طالب‌لو پاسخ دهد.

مسعود معینی، عضو هیات مدیره استقلال در گفت‌وگو با ایسنا درباره‌ی مسائل مختلف صحبت کرد. آنچه در ذیل می‌خوانید نظرات و دیدگاه‌های این عضو هیات مدیره باشگاه آبی‌پوشان پایتخت درباره شرایط حال و آینده این باشگاه است.

* استقلال نیاز به تغییرات اساسی دارد

وضعیت باشگاه استقلال واقعا نامشخص است. ما راجع به آینده نمی‌توانیم صحبت کنیم. جلسه هیات مدیره استقلال متاسفانه لغو شده و با توجه به مسئولیت جدید افشارزاده در وزارت ورزش، ما نمی‌دانیم که آینده چه می‌شود. آیا مدیرعامل یا اعضای هیات مدیره تغییر می‌کنند؟ زمان به سرعت در حال از دست رفتن است. بازیکنان با این شرایط شاید به تیم‌های دیگر بروند و این جای نگرانی دارد.

* در استقلال نباید قدرت دست یک نفر باشد

متاسفانه در دو فصل گذشته نتوانستیم سهمیه آسیایی را بگیریم و اعتقاد دارم که در حال‌ حاضر استقلال به تغییراتی اساسی نیاز دارد. فصل گذشته هیات مدیره استقلال استراتژی اصلی‌اش حمایت کامل از امیر قلعه‌نویی بود. امیر قلعه‌نویی از ابتدای فصل می‌گفت قهرمان می شویم و سهمیه آسیا را می گیریم، اما این اتفاق نیفتاد در نهایت هم مسئولیت نتایج را برعهده گرفت. همان طور که گفتم ما برای موفق شدن نیاز به تغییرات کلی و تغییر استراتژی داریم. کاری که سپاهان سه سال پیش کرد. آنها 8 ملی‌پوش و بازیکن بزرگشان را کنار گذاشتند و دست به جوانگرایی زدند. نتیجه‌اش نتایج فعلی این تیم است. در تغییرات اساسی که برای تیم باید انجام دهیم یک بخش مربوط به سرمربی جدید و نظارت به کار سرپرست استقلال است. از طرف دیگر یک کمیته‌ جهت مساعدت به تیم در طول فصل باید تشکیل دهیم. نباید تمام اختیارات در دست یک نفر باشد، چرا که در این صورت نهایتا آن فرد برای مدیریت باشگاه و هیات مدیره تعیین تکلیف می‌کند و در آخر هم می‌گوید که هیات مدیره مقصر بود که فلان کار را نکرد. این در حالی بود که هیات مدیره همه تلاشش را کرد تا بستر مناسبی برای کار ایجاد کند اما قلعه‌نویی بر خلاف گذشته نتوانست نتایج خوبی کسب کند. همان طور که گفتم این نگرانی وجود دارد که وضعیت هیات مدیره و مدیرعامل استقلال چه خواهد شد چرا که برخی منابع از احتمال رفتن افشارزاده از سمت مدیرعاملی استقلال خبر می‌دهند. دوازدهم قرار است نقل و انتقالات آغاز شود و ما زمان کمی داریم. سرمربی تیم باید مشخص شده باشد و کادرش معرفی شود اما این اتفاق نیفتاده است. پرسپولیس یک ماه پیش این کار را کرد و علی‌الحساب آن‌ها یک ماه از ما جلوترند. ما نتوانستیم تغییری در کادر فنی استقلال ایجاد کنیم چون از کادر فنی حمایت کرده بودیم ولی حالا باید یک فکر اساسی کنیم.

* رزومه دونادونی، تاپ مولر و ماتیوس در اختیار ماست

در حال حاضر گزینه‌های متعددی برای هدایت استقلال چه داخلی و چه خارجی معرفی شده‌اند. در میان مربیان خارجی رزومه دونادونی، تاپ مولر، ماتیوس، کرانچار و اسکوچیچ در دست اعضای هیات مدیره قرار دارد و پنج گزینه داخلی هم هستند که همه آن‌ها را می‌شناسند. برخی از این مربیان تجربه بالایی دارند و برخی هم جوان هستند. من حضور مربیان جوان را در این مقطع به صلاح نمی‌بینم.

* مربیان جوان داخلی نه، باید روی مظلومی بیشتر فکر کنیم

در بین گزینه‌های داخلی استقلال فیروز کریمی باتجربه‌ترین مربی است. او موفقیت‌های زیادی را در آسیا و لیگ ایران داشته است ولی شرایط کاریزماتیک او در سال‌های اخیر خیلی فرق کرده و او همان مربی 15 سال پیش نیست. قطعا در هیات مدیره این مساله بررسی می‌شود که آیا او شرایط هدایت استقلال را دارد یا نه. درباره زرینچه و نامجو مطلق هم معتقدم برای استقلال خیلی جوانند و من برای آن‌ها نگرانم. به نظرم مناسب نیست که آن‌ها سرمربی استقلال شوند. درباره مظلومی هم باید بگویم که او سابقه حضور در استقلال را داشته و این تیم را خوب می‌شناسد. باید بیشتر روی او بررسی شود اما درباره منصوریان معتقدم که او یک استقلالی تمام عیار است. علاقه‌مندان زیادی دارد اما دو تجربه ناموفق در تیم امید و پاس داشته است. او در نفت دارای تیمی مهیا و مناسب بوده، مدیریت خوبی کرد و با سرپرست و مدیریت باشگاه ارتباط خوبی داشت. بازیکنان او از انگیزه خوبی برخوردار بودند و با سرمربی‌شان رابطه مناسبی داشتند. نفت از دو سه بازیکن تاثیرگذار برخوردار بود و از قابلیت بالایی برخوردار بود. من اعتقاد دارم که نفت در حال حاضر در بین 8 تیم برتر آسیاست و صلاح نیست منصوریان را رها کند و به استقلال بیاید.

* منصوریان به استقلال بیاید سرنوشت استیلی را پیدا می‌کند

وی در پاسخ به این سوال که شاید خود منصوریان تمایل داشته باشد به استقلال بیاید، آیا باز هم در این صورت حضورش را به صلاح استقلال نمی‌داند، گفت: اگر منصوریان به استقلال بیاید نفت لطمه می‌بیند و بازیکنان این تیم به لحاظ روحی دچار مشکل می‌شوند. از طرف دیگر نفت هم حاضر نمی‌شود به این راحتی او را به ما بدهد. نکته بعدی این است که اگر منصوریان به استقلال بیاید احتمالا سرنوشت حمید استیلی را پیدا می‌کند. استقلال پر از حاشیه است و احتمال منصوریان نتواند در این تیم تمرکز لازم را داشته باشد. یکی از مشکلات قلعه‌نویی هم همین بود. تمرکزی که کسی مثل گل‌محمدی در ذوب آهن دارد خیلی بیشتر از تمرکز قلعه‌نویی در استقلال بود چون در استقلال حاشیه خیلی زیاد است. من قبلا هم گفته بودم سرمربی‌گری استقلال برای منصوریان خیلی زود است. شاید در لیگ بعدی منصوریان گزینه مناسبی باشد ولی در لیگ پیش‌رو نه.

* ملی‌پوشان‌مان توقع زیادی داشتند و انگیزه کافی در آن‌ها نبود

یکی از مشکلات دیگرمان در استقلال در فصل گذشته ملی‌پوشان‌مان بودند. آن‌ها توقع زیادی داشتند و از انگیزه کافی برخوردار نبودند. آنچه به لحاظ فنی در فصل گذشته ارائه دادند آن چیزی که نبود به لحاظ مالی مطالبه می‌کردند. این صحبت من ناظر به اظهارات آقای تاج است. ایشان در اظهاراتی گفتند که قرارداد بسیاری از بازیکنان یک سوم قرارداد برخی ملی‌پوشان بوده است. ما نیاز به امثال بیرانوند، امیری و... داریم که جوانانی باانگیزه هستند و می‌توانند استقلال را بازسازی کنند. البته این فقط نظرات من است.

* نظر من روی زوج گونش و مجیدی است

معینی در پاسخ به سوالی درباره نظر خودش راجع به مربی خارجی در استقلال چیست؟ عنوان کرد: نظر من روی گونش است. او با ترکیه مقام سومی جهان را گرفته و می‌تواند با شرایط ما به سرعت هماهنگ شود. البته کرانچار هم هست و با توجه به آنچه درباره او اعلام شد و مشکلاتش در سپاهان، حضور او خیلی کمرنگ است. عده ای هم اسکوچیچ را اسم می‌برند که به نظرم در فولاد خوب نتیجه نگرفت. او در حد خودش نبود و به همین دلیل به نظرم برای استقلال مناسب نیست. درباره دونادونی و سایر گزینه‌ها هم باید بگویم که آن‌ها شناخت کافی از ایران و شرایطش را ندارند و نمی‌توانند به ما کمک کنند. یک نکته هم راجع به شایعه حضور بوناچیچ باید بگویم و اینکه او در این چند ساله 10 تیم عوض کرده است. قطعا نمی‌تواند مربی خوبی برای استقلال باشد. نظر من روی زوج گونش و مجیدی است.

* سال گذشته در استقلال بدنسازی ندیدیم

قلعه‌نویی می‌توانست و می‌تواند یکی از گزینه‌های استقلال باشد اما او باید دو مشکلش را حل کند. اول اینکه تمرکز قلعه‌نویی در فصل گذشته روی استقلال خیلی پایین بود که دلیلش هم مشغله‌های متعدد او از جمله کارهای تجاری‌اش بود. دوم اینکه او باید روی انتخاب دستیارانش تجدید نظر کند. ما سال گذشته بدنسازی در استقلال ندیدیم. من به لحاظ علمی و تحقیقی این مساله می‌گویم. من در این باره در دانشگاه درس می‌دهم و می‌توانم این را به راحتی ادعا کنم. استقلال در فصل گذشته در 30 دقیقه پایانی کم می‌آورد و بازی‌های زیادی را در 30 دقیقه آخر یا مساوی کرد یا باخت. متاسفانه قلعه‌نویی در فصل گذشته برنامه‌ای یکنواخت در تمام بازی‌هایش ارائه می‌داد و تغییر تاکتیکی در این تیم مشاهده نمی‌شد. از طرفی دیگر هواداران استقلال از این تیم مایوس شده بودند و در ورزشگاه‌های تهران و شهرستان این تیم را حمایت نمی‌کردند. همه این‌ها دست به دست هم داد تا استقلال موفق نباشد.

* قلعه‌نویی باید بگوید که چرا عنایتی و طالب‌لو را جذب کرده

عضو هیات مدیره استقلال در پاسخ به این سول که قلعه‌نویی بارها کمیته فنی تشکیل شده توسط هیات مدیره را عامل اصلی ناکامی تیمش در نیم فصل دوم معرفی کرده و گفته که آن‌ها فرصت را از دست دادند و البته در برخی اظهاراتش هم عدم جذب مسلمان و رضایی را عامل ناکامی استقلال دانسته و نظر او در این باره چیست؟ گفت: قلعه‌نویی در این باره دچار کمی ابهام است. استقلال به اندازه تیم‌های دیگر بازیکن داشت و این صحبت قابل قبول نیست. ذوب آهن 10 بازی مسلمان را بازی نداد ولی به روند رو به رشدش ادامه داد. قلعه‌نویی باید بگوید که چرا در این فصل طالبلو و عنایتی را جذب کرد و چرا قاضی را از دست داد؟ من به قلعه‌نویی گفته بودم که تیم‌های بزرگ خط حمله‌های قوی دارند مثل بارسلونا و او باید خط حمله تیمش را قوی کند اما او برعکس عمل کرد و استقلال در نیم فصل دوم ناتوان بود. بازیکنانی مثل عنایتی، همه حرکات‌شان تحت نظر بود و به همین دلیل خیلی کم‌فروغ بودند. عنایتی نمی‌توانست 90 دقیقه با انرژی برای استقلال بازی کند. بازیکنی مثل برهانی هم همه حرکاتش مشخص بود و خیلی راحت او را می‌بستند یا حتی خسرو حیدری که کاملا نفوذ او را بسته بودند. یک مشکل دیگر استقلال در خط میانی بود. با رفتن آندو خلاء بزرگی در میانه زمین ایجاد شد و ابراهیمی تنها بود. من همیشه معتقد بودم که کرار بازیکنی است که به دنبال جنجال آفرینی است و می‌خواهد داور را فریب دهد. او بازیکنی با قابلیت‌های فنی بالاست اما چرا به تیم ملی عراق برای جام ملت‌ها دعوت نشد. دلیلش همین مسائل داخل زمینش بود. یک بار در اصفهان به او گفتم که چرا می‌خواهد در زمین جنجال درست کند. بعضی وقت‌ها داورها چنین چیزی را برنمی‌تابند. فغانی هم برای همین یک بار او را از زمین اخراج کرد. در دفاع استقلال هم بیک‌زاده خیلی ضعیف بود. هیچ وقت به صورت کامل در اختیار استقلال نبود.

* نظر قلعه‌نویی بود که آندو از استقلال برود

وی در پاسخ به این سوال که چطور معتقد است که با رفتن آندو در میانه زمین استقلال خلائی ایجاد شد و این در حالی است که او در گذشته از رفتن این بازیکن حمایت می‌کرد گفت: در آن زمان از رفتن آندو حمایت می‌کردم چون نظر قلعه‌نویی این بود که این بازیکن از استقلال برود. قلعه‌نویی به افشارزاده گفته بود چون آندو تمام مطالباتش را می‌خواهد و ما نمی‌توانیم این را به او بدهیم بهتر است که از استقلال برود. استقلال می‌توانست جای آندو کس دیگری را هم بیاورد اما همان طور که با رفتن مجتبی جباری از استقلال کسی جایگزین او نشد، کسی هم نتوانست جای آندو را بگیرد. بازیکنی مثل کرار برای خودش بازی می‌کرد و بیشتر نمایشی کار می‌کرد. از این موارد در استقلال بود. ما حتی در دروازه هم مشکل داشتیم و گل‌های زیادی خوردیم. در دو بازی 4 گل دریافت کردیم که مشخصا این مشکل به مربی دروازه‌بانان ربط داشت. از طرفی دیگر در مرکز خط دفاع هم مشکل داشتیم که این ناشی از تمرین‌های ضعیف بود.

* تیم ملی به استقلال لطمه زد

در این زمینه حق با قلعه‌نویی است. او هیچ گاه تیمش را به صورت کامل در اختیار نداشت. این حق طبیعی یک مربی است که بازیکنانش را در اختیار داشته باشد. اینکه ملی‌پوشان استقلال نبودند به فدراسیون برمی‌گردد. از تیم‌های دیگر اینقدر بازیکن دعوت نمی‌شد که از استقلال دعوت می‌شد. من اعتقاد دارم تیم ملی باید خودش را با باشگاه‌ها هماهنگ کند نه اینکه باشگاه‌ها خودشان را با تیم ملی هماهنگ کنند.

* همه می‌دانند که رابطه خوبی بین کی‌روش و قلعه‌نویی وجود نداشت

معینی در پاسخ به این سوال که موافقان کی‌روش می‌گویند دلیل اردوهای بلند مدت این مربی فاصله زیاد آمادگی جسمانی بازیکنان شاغل در لیگ ایران و لیگ‌های خارجی است و آیا او این نظر را قبول دارد یا نه عنوان کرد: به احتمال قوی این نظر درست است. شاید با یک برنامه 10 ساله این مشکل هم حل شود اما صحبت من چیز دیگری است. همه می‌دانند که رابطه خوبی بین کی‌روش و قلعه‌نویی وجود نداشت. بعد از جام جهانی این مسئله نمود بیشتری پیدا کرد تا جایی که به استقلال لطمه زد. شاید کی‌روش نمی‌خواست که به استقلال ضربه بزند اما با دعوتش از بازیکنان ناآماده این کار را کرد. این مسئله دلایل خاصی دارد که ترجیح می‌دهم آن‌ها را مطرح نکنم. اگر کسی مثل منصوریان با کی‌روش رابطه‌اش خوب بود نتیجه‌اش این شد که به سود نفت هم این قضیه تمام شد. بازیکنان نفت در تیم ملی خیلی کم بازی می‌کردند و با انگیزه بسیار به نفت برمی‌گشتند. این مسئله بسیار مهم است که کسی که به تیم ملی دعوت می‌شود باید علاوه بر استحقاق، توانایی کار را هم داشته باشد. باز هم می‌گویم که استقلال از تیم ملی لطمات زیادی دید.

* سرپرست استقلال به مشکلات اضافه می‌کرد

در پایان صحبت‌هایم می‌خواهم به یک نکته اشاره کنم و اینکه باید منزلت قلعه‌نویی تحت هر شرایطی حفظ شود. نباید فردی مثل او را که برای استقلال زحمت کشیده خراب کرد. امیدوارم قلعه‌نویی این نصیحت من را بپذیرد و تجدید نظری در افکارش کند. او باید در افراد کادر فنی‌اش تجدید نظر کند. سرپرست تیم او مشکلی را نه تنها حل نمی‌کرد، بلکه به مشکلات اضافه هم می‌کرد. سرپرست نفت، ذوب آهن و خیلی از تیم‌های دیگر را نگاه کنید و با آقای ماجدی مقایسه کنید. آیا اصلا آن‌ها مصاحبه می‌کنند؟ وقتی برای یک مسابقه 44 نفر با تیم می‌روند، چه باید گفت؟ چرا باید برای اردوی کیش 350 میلیون هزینه کنیم و 48 نفر در این اردو باشند؟ واقعا این مسئله برای باشگاه استقلال قابل تحمل نیست. من به قلعه‌نویی علاقه‌مندم و مطمئنم با یک بازنگری در افکارش خیلی راحت به دوران اوجش برمی‌گردد.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۱ خرداد ۱۳۹۴ / ۰۶:۱۶
  • دسته‌بندی: فوتبال، فوتسال
  • کد خبر: 94031106384
  • خبرنگار : 71486