علیاکبر ولایتی گفت: بعید میدانم کشوری حاضر شود تصمیمی خلاف درایت و منطق گرفته و منطقه پرواز ممنوع در سوریه ایجاد کند زیرا کسی که در خانه شیشهای نشسته است به خارج سنگ پرتاب نمیکند.
به گزارش خبرنگار سیاسی خارجی خبرگزاری دانشجویان ایران ( ایسنا) ، رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیدار هیأت فرهنگی و رسانهای اردنی با وی که عصر امروز (یکشنبه) در محل مرکز تحقیقات برگزار شد به سوالات اعضای این هیأت پاسخ گفت.
اعضای هیأت اردنی سوالاتی در رابطه با موضع ایران در قبال وضعیت فعلی یمن و دورنمای ایران از تحولات یمن مطرح کردند که ولایتی در پاسخ به آنها گفت: یمنیها با اقدام بی سابقه عربستان سعودی مواجه شدهاند ولی باید بگویم تکلیف جنگ روی زمین مشخص میشود و قطعا مهاجمان سعودی جرات حمله زمینی و ورود به خاک این کشور را نخواهند داشت.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک با بیان اینکه سعودیها با حمله به یمن یکی از بزرگترین اشتباهات تاریخی خود را رقم زدند افزود: یمن کمتر از 30 میلیون جمعیت دارد ولی در این کشور بیش از 70 میلیون سلاح وجود دارد و امروز هم که ارتش یمن به مردم پیوسته است به تجهیزات آنها افزوده شده است.
ولایتی در رابطه با سفرش به دمشق و دیدار با بشار اسد گفت: پس از درگذشت حافظ اسد نگرانیهایی در رابطه با جانشین او داشتیم ولی بشار اسد روی کار آمد همان رویه را در پیش گرفت. در حال حاضر هم اگر او شجاعت و مدیریتی بیشتر از حافظ اسد نداشته باشد کمتر هم نخواهد داشت.
وی تاکید کرد: تهاجم جهان عرب به سوریه هم محبوبیت بشار اسد را افزایش داد و هم باعث نزدیکی ملت های سوریه و لبنان به یکدیگر شد.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سوال دیگری در رابطه با تهدیدات ترکیه برای اعلام مناطق پرواز ممنوع در سوریه خاطرنشان کرد: مردم سوریه نشان دادند بیش از آنکه دشمنانشان تصور می کردند قدرتمندهستند آنها همچنان به این مقاومت ادامه خواهند داد.
وی ادامه داد: ما نمی دانیم دشمنان منطقهای و جهانی سوریه چه تصمیمی برای این کشور دارند ولی ملت سوریه در مقابل هر اقدامی از هر نوعی که تجاوز به خاک سوریه محسوب شود ایستادگی خواهند کرد .
ولایتی در رابطه با موضع ایران در قبال سوریه نیز تصریح کرد: ایران با رهنمودهای مقام معظم رهبری وظیفه خود میداند که از دولت و ملت سوریه دفاع کند. همچنین بعید میدانم کشوری حاضر شود اقدامی خلاف درایت انجام داده و منطقه پرواز ممنوع در سوریه اعلام کند. وظیفه هر ملتی است که از خودش دفاع کند و وظیفه ما هم این است که از دوستانمان دفاع کنیم.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک در رابطه با احتمال تجزیه کشورهای منطقه و موضع ایران در قبال این امر نیز خاطرنشان کرد: ما با هر نوع تجزیهطلبی و تجزیهخواهی از سوی کشورهای اسلامی و منطقه مقابله خواهیم کرد. همچنین با وجود اینکه آمریکایی ها تمایل خود به تقسیم عراق را در کنگره اعلام کردند ولی مردم عراق اجازه چنین اقدامی را نخواهند داد.
وی با اشاره به حمایت های جمهوری اسلامی ایران از کردها در عراق افزود: وقتی داعش به شمال عراق و منطقه کردنشین حمله کرد تنها ایران به آنها کمک کرد و اگر این کار را نمی کرد قطعا اربیل سقوط کرده بود. در هر صورت ایران مخالف تجزیه کشورهای اسلامی به ویژه در منطقه خاورمیانه است.
ولایتی در پاسخ به اینکه آیا ایران از تجزیه عراق نگران است نیز گفت: ما فقط اظهار نگرانی نمی کنیم بلکه به آنها کمک خواهیم کرد تا شیعه ،سنی و کرد بتوانند در کنار هم زندگی کنند زیرا اگر بحث تجزیه باب شود دامنه اش به مناطق دیگر هم سرایت خواهد کرد. از سوی دیگر برخی کشورهای منطقه که به سیاست های تجزیه طلبانه آمریکا و غرب کمک میکنند متوجه نیستند این سیاست ها ممکن است روزی به سراغ خودشان هم بیاید.
در بخش دیگری از این دیدار رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع به بیان توضیحاتی در خصوص مذاکرات ایران و 1+5 پرداخت و خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران بر ادامه مذاکرات مصمم است و امید بسیاری دارد که به نتیجه مطلوب ایران منتهی شود اما زیر بار هیچ تحمیلی نخواهد رفت.
وی ادامه داد: ایران در مذاکرات با 1+5 شرایطی دارد از جمله آنکه زیر بار بازرسی از مراکز علمی نمی رود و اجازه سوال پرسیدن از دانشمندان هستهای خود را هم نمی دهد. در هر صورت امیدوار هستیم تا تاریخ تعیین شده به نتیجه برسیم ولی اگر آمریکایی ها بخواهند دبه در آورند نمی دانیم کی به نتیجه برسیم آیا هر بار باید منتظر نظرات و تصمیمات جدید آمریکاییها باشیم؟
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع در پاسخ به سوال یکی از اعضای هیأت اردنی مبنی بر اینکه با توجه به کمکهای مالی آمریکا حکومت اردن همواره مطابق سیاست های آنها گام بر می دارد. ایران چه کمک هایی می تواند جایگزین کند تا دیگر اردن در راستای سیاست های غرب و آمریکا گام بر ندارد؟ تاکید کرد: آمریکا و برخی مرتجعین عرب تلاش میکنند سیاست های اردن را مطابق با نظرات خود سوق دهند و این در حالی است که مردم یمن به راحتی می توانند با حداقل داشته ها زندگی خود را بگذارند و با برخی کشورهای عرب منطقه که در تجمل زندگی میکنند تفاوت دارند. در رابطه با کمک های ایران هم می توانم بگویم برگزاری چنین نشست ها و دیدارهایی می تواند در ایجاد تفاهم بین دو ملت موثر باشد. البته امیدوار هستیم ایران و اردن بتوانند تعاملات اقتصادی هم با یکدیگر داشته باشند.
انتهای پیام