دبیر شورای بازرگانی ایران و ترکیه مطرح کرد

راهکاری برای روان شدن تردد در مرز بازرگان

دبیر کل شورای بازرگانی ایران و ترکیه برای حل مشکل توقف کامیون‌ها در مرز ترکیه پیشنهاد کرد که با افزایش خطوط ورودی و ایجاد گیت ها حداقل به سه گیت می‌توان مشکلات را حل کرد.

دبیر کل شورای بازرگانی ایران و ترکیه برای حل مشکل توقف کامیون‌ها در مرز ترکیه پیشنهاد کرد که با افزایش خطوط ورودی و ایجاد گیت ها حداقل به سه گیت می‌توان مشکلات را حل کرد.

به گزارش خبرنگار ایسنا، سید جلال ابراهیمی در نشست صاحبان صنایع و مشاغل ایران و ترکیه که هم‌زمان با برگزاری نمایشگاه کشاورزی و مواد غذایی در محل نمایشگا‌ه‌های بین‌المللی تهران برگزار شد، گفت: تعداد گیت‌های ورودی ایران با توجه به افزایش ورودی کامیون های ترکیه و بسته بودن راه های سوریه، مصر و عراق برای ترکیه، کامیون های ترک بالاجبار از ایران به مقاصد تجاری عبور می کنند و این موضوع مشکلاتی را فراهم کرده است؛ بنابراین می‌توان با افزایش خطوط ورودی، ایجاد گیت ها حداقل به سه گیت مشکلات را حل کرد؛ به گونه‌ای که کامیون های یخچال دار بتوانند بطور مستقل از یک خط عبور کنند، کامیون های ترانزیت نیز از خط دوم و کامیون هایی که مقصدشان شهرهای مختلف ایران است از گیت یا دروازه سوم عبور کنند.

وی ادامه داد: ایجاد دروازه های الکترونیکی و اعلام ورود و خروج کامیون‌ها با شبکه های اینترنتی و ایجاد کدهای خاص همچون اروپا نیز می تواند خیلی از موانع را حل و فصل کند.

ابراهیمی با بیان اینکه طبق قرار روزانه باید 500 کامیون از مرز دو کشور عبور کنند، تصریح کرد: در حالیکه با افزایش حجم کامیون های یخچال دار که عددی برابر 120 کامیون را در برمی‌گیرد تقلیل ورود و خروجی بدون احتساب کامیون های یخچال دار به 180 عدد می رسد که عامل توقف کامیون ها شده است لذا باید با جلسات گمرکی مشترک مرزی و تعامل به تعداد ورودی و خروجی افزود.

دبیر کل شورای بازرگانی ایران و ترکیه با تاکید بر نقش سازنده کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و ترکیه به ریاست آقایان واعظی و جودت ییلماز، اظهار کرد: وزیران عضو این کمیسیون از هر دو کشور ایران و ترکیه ، پیوسته در تلاش برای برداشتن موانع و ایجاد راهکارهای تجاری برای بالابردن حجم تجارت این دو کشور هستند.

وی اقتصاد دو کشور را موازی دانست و افزود: کشورهای ایران و ترکیه در کنار هم بعنوان یک مکمل تجاری و همکار و نه رقیب می توانند علاوه بر تامین نیاز 150 میلیون نفر جمعیت هر دو کشور، با برنامه ریزی اقتصادی بعنوان یک پیمان منطقه ای کشورهای اسلامی همانند اتحادیه اروپا عمل کنند.

ابراهیمی تاکید کرد: با شناخت از داشته‌ها و کمبودها زمینه های داد و ستد در هر دو کشور حجم مبادلات فزونی گیرد.

ابراهیمی در ادامه به زمینه‌های همکاری دو کشور در فرآوری معدنی اشاره کرد و گفت: در زمینه توسعه اکتشافات و استخراج فرآورده‌های مواد معدنی، هر دو کشور توانایی‌های بالقوه و بالفعل دارند. وجود معادن سنگ آهن، زغال سنگ ، فلورین، کرومیت، مولیبدن که مورد نیاز صنایع فلزی و ذوب آهن ترکیه است یکی از این موارد است.

این تحلیل‌گر مسائل ترکیه در ادامه به ظرفیت دو کشور برای هم‌کاری در زمینه صنعت نساجی اشاره کرد و افزود: دو کشور می‌توانند در زمینه قطعات و ماشین‌آلات و نوسازی صنایع نساجی و اشتراک در تولید پوشاک و صنایع جنبی آن همانند شرکت های تکستیل و نخ و بافت به تولیدات بسیار بالائی برای تامین نیاز کشورهای آسیای میانه و حتی شیخ نشین ها دست یابند.

دبیرکل شورای بازرگانی ایران و ترکیه اظهار کرد: همکاری در زمینه توریسم، سرمایه گذاری در امر ساختمان، پتروشیمی، شیمیائی، کاغذ و سلولز، مواد غذائی، چرم می تواند حجم مبادلات را با رفع موانع مربوط به تحریم حتی به 50 میلیون دلار برساند. همچنین اشتراک کاری در زمینه صنایع اتومبیل ، کشتی سازی، توسعه بنادر، حمل و نقل دریائی زمینه های دیگر از این همکاری است.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۹ خرداد ۱۳۹۴ / ۱۸:۰۸
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 94030905554
  • خبرنگار :