آملی‌لاریجانی:

حرف‌های باطل بی‌پاسخ گذاشته نشود

رئیس قوه قضائیه گفت: حوزه‌های علمیه فقط با فقه و اصول سروکار ندارند بلکه علوم مختلفی وجود دارد که در آنها نیاز به پژوهش و پژوهشگر داریم.

رئیس قوه قضائیه گفت: حوزه‌های علمیه فقط با فقه و اصول سروکار ندارند بلکه علوم مختلفی وجود دارد که در آنها نیاز به پژوهش و پژوهشگر داریم.

به گزارش خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، آیت‌الله صادق آملی‌لاریجانی طی سخنانی در اختتامیه پنجمین جشنواره علامه حلی با اشاره به ضرورت فهم دین به عنوان یکی از وظایف اصلی حوزه‌ها، گفت: فهم کتاب و سنت، تلاش‌ها و مجاهدت‌های خود را می‌طلبد و کاری که فقها و علمای ما انجام داده‌اند در همین مسیر بوده است.

وی با تاکید بر اهمیت تبلیغ دین، گفت: بعد از فهم دین باید آن را تبلیغ کرد. زمانی منبر رفتن تنها وسیله تبلیغ بود اما می‌دانیم که امروز این‌چنین نیست و اگر آنچه تحصیل کرده‌ایم را تبلیغ نکنیم بدون استفاده می‌ماند.

رئیس قوه قضائیه گفت: در یک نظام سیاسی مانند جمهوری اسلامی وظایفی وجود دارد که بر عهده حوزه‌های علمیه است و متولی دیگری ندارند. به طور مثال رهبری باید یک ولی فقیه باشد و اعضای خبرگان، شورای نگهبان، رئیس قوه قضائیه، دادستان کل و رئیس دیوان عالی کشور باید مجتهد باشند.

آملی‌لاریجانی گفت: همچنین قاضی ولو اینکه لازم نیست مجتهد باشد، اما باید فتاوی فقهی را بفهمد و در قانون هم حکمی داریم مبنی بر اینکه قاضی نباید به دلیل سکوت قانون از حکم خودداری کند بلکه باید با استناد با فتاوی فقها حکم صادر کند.

وی گفت: ما در زمانی زندگی می‌کنیم که انواع شبهات وجود دارد. گاهی با آب و رنگ حرف‌های روشنفکری و علمی طوری ترسیم می‌کنند که گویی تمام معارف حوزوی متکی به معارف بشری است و از معدن وحی خبری نیست. ببینید برخی روشنفکران گفته‌اند که معارف حوزوی سراپا مصرف‌کننده است که طبق آن می‌خواهند این را بگویند که اجتهادهایی که در حوزه می‌شود به درد نمی‌خورد.

رئیس قوه قضائیه با بیان این‌که «نمی‌توان این حرف‌های باطل را بی‌پاسخ گذاشت» گفت: ما ممکن است بگوییم این حرف‌ها باطل است اما همین باطل‌ها را در ذهن جوانان ما می‌کنند. حتی در حوزه‌های علمیه پایگاه درست می‌کنند. شما ببینید یک دفعه یک فاضلی بدون توجه به اینکه این حرف‌ها وابسته به کجا است، حرف‌هایی می‌زنند که برخاسته از همین چیزهاست.

وی با اشاره به اهمیت شناخت استعدادها، گفت: شناخت استعدادها یک کار مدیریتی است و باید توجه داشت که حوزه فقط با فقه و اصول سروکار ندارد بلکه علوم مختلفی وجود دارد که در آنها نیاز به پژوهشگر داریم.

آملی‌لاریجانی با بیان این‌که «فقه امروز ما نیاز به کار تخصصی دارد» گفت: بحث‌هایی که در باب ربا، مالیات، وقف، پول و امور بانکی مطرح می‌شود نیاز به کار دارند. من نمی‌خواهم اسم برخی مراجع را ببرم که درباره بانک‌ها چه حرف‌هایی می‌زدند و اصلا شخصیت حقوقی را قبول نداشتند. حال آنکه اگر شخصیت حقوقی را قبول نداشته باشیم خواهیم دید که چه مشکلاتی ایجاد خواهد شد. تمام اینها مسائلی است که باید روی آنها کار شود.

رئیس قوه قضائیه درباره ضرورت مدیریت پژوهش، گفت: نیروهایی که امروز داریم محدود هستند و میزان طلاب درس‌خوان ما جوابگوی نیازهای درون کشور نیست چه برسد به اینکه بخواهیم نیازهای خارج از کشور را پاسخ دهیم.

وی افزود: کار پژوهشی که به عهده طلاب گذاشته می‌شود باید مدیریت شده باشد زیرا گاهی اوقات درباره یک موضوع پژوهش‌های مکرر انجام می‌شود.

آملی‌لاریجانی گفت: ما در مدیریت پژوهش باید اولویت‌بندی کنیم. مسائلی مانند فلسفه سیاسی و حکومت پرسش‌های زیادی برای جوانان ایجاد می‌کند. غربی‌ها در این زمینه زیاد کار کرده‌اند اما ما نیز باید حرف خودمان را بزنیم.

رئیس قوه قضائیه با اشاره به ضرورت کار بر روی موضوع حقوق بشر، گفت: امروز ما را تحت بمباران و هجمه‌های حقوق بشری قرار می‌دهند اما ما باید بحث کنیم و بگوییم اصلا این حقوق بشر که شما از آن صحبت می‌کنید چیست؟ و حقوق بشری که از آن همجنس بازی در می‌آید از کجا آمده است؟

وی با اشاره به موضوع رسانه، گفت: یک بزرگوار مدعی بود که آزادی رسانه منافات ندارد با اینکه به افراد توهین و افتراء زده شود. من در جایی عرض کردم رسانه‌های امروز را ببینید که از رسانه‌های مجازی تا فیزیکی به هر کسی می‌خواهند توهین می‌کنند.

آملی‌لاریجانی گفت: ساحت رسانه، فقه رسانه و شناخت رسانه مسائلی است که باید در پژوهش‌ها مورد توجه قرار گیرد.

رئیس قوه قضائیه با اشاره به اهمیت شناخت روش‌های درست تحقیق، گفت: در این زمینه باید طوری عمل کرد که وقت طلاب گرفته نشود.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۵ خرداد ۱۳۹۴ / ۱۲:۱۲
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 94030503053
  • خبرنگار : 71356