معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی از احتمال بروز خاموشی در تابستان خبر داد و گفت: در صورتی میتوانیم وعده دهیم خاموشی صورت نمیگیرد که مردم 10 درصد در مصرف برق صرفهجویی کنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، هوشنگ فلاحتیان درنشستی خبری با اشاره به اینکه پیشبینی میشود پیک مصرف برق در سال جاری با 2400 تا 2500 مگاوات افزایش نسبت به سال گذشته به 51 هزار مگاوات برسد، گفت: در صورتی که مردم در مصرف برق 10 درصد صرفهجویی نداشته باشند با توجه به مشکل عدم بارندگی مناسب و عدم دسترسی برخی نیروگاهها به آب مورد نیاز با توجه به میزان تولید برق بروز خاموشی طبیعی است. البته تلاش میکنیم تجربه سالی بدون خاموشی را داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه از سال گذشته تاکنون 2831 مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی ایجاد شده است، گفت: در حال حاضر ظرفیت اسمی نیروگاههای کشور 73 هزار و 109 مگاوات است.
فلاحتیان با اشاره به برنامه صادرات و واردات نیز با توجه به کمبود حجم تولید برق نسبت به مصرف اظهار کرد: در صورتی که ترکمنستان و ارمنستان که بیشترین سهم را از صادرات برق به ایران دارند، حداکثر برق را به ایران دهند نهایتا 650 مگاوات برق در تابستان وارد میکنیم.
چانهزنی ایران با آذربایجان بر سر قیمت برق وارداتی
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی در پاسخ به پرسش ایسنا مبنی بر آخرین وضعیت قرارداد واردات برق از آذربایجان نیز اظهار کرد: در حال مذاکره نهایی هستیم؛ ایجاد زیرساختهای مورد نیاز در دو کشور ایران و آذربایجان به پایان رسیده است و به زودی هیاتی را برای مذاکره بر سر تعرفه برق به باکو میفرستیم.
وی افزود: اگر بنا به تعرفه مورد نظر ما آذربایجان حاضر به فروش برق شود، در حد 100 تا 400 مگاوات واردات خواهیم داشت. در حال حاضر آذربایجان اعلام آمادگی برای صادرات 100مگاوات برق کردند اما ما حداقل 300 تا 400مگاوات برای بهرهمندی از برق به صورت سنگرون میخواهیم تا به صورت جزیرهای برق وارد نکنیم.
صنایع میتوانند از دیماند قراردادی تجاوز کنند و کشاورزان برق مجانی میگیرند
فلاحتیان با اشاره به برنامهریزیهای مدیریت تقاضا اظهار کرد: براساس طرحی که به شرکتهای برق منطقهای ابلاغ شده، تمام مشترکین مگاواتی دعوت به عقد قرارداد میشوند که براساس آن در صورت صرفهجویی در مصرف برق در زمان پیک در تابستان میتوانند در نیمهشب با تعرفه مخفف برق دریافت کنند و از دیماند قراردادی تجاوز کنند.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی تاکید کرد: همچنین کشاورزان در صورتی که در ساعت پیک مصرف برق چاههای خود را خاموش کنند میتوانند 20 ساعت بعد برق را مجانی دریافت کنند. بدین صورت تا دو هزار مگاوات تقاضا را مدیریت میکنیم.
وزارت نیرو به هدف میثاقنامه برق نمیرسد؟
وی با اشاره به برنامه کاهش تلفات برق گفت: عملکرد تلفات برق در سال 1393، 12.8 درصد بوده و میخواهیم این میزان را در انتهای سال 1394 یکی دو درصد کاهش دهیم.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر اینکه براساس هدف جدید وزارت نیرو به هدف میثاقنامه امضاء شده در مهرماه سال گذشته مبنی بر کاهش تلفات از بیش از 15 درصد به زیر 10 درصد نخواهد رسید، گفت: این مساله را پیگیری میکنیم و سعی میکنیم که اتفاق بیفتد.
به گزارش ایسنا، آخر مهرماه سال 1393 تمام مدیران شرکتهای برق با مدیریت توانیر میثاقنامهای را امضاء کردند که براساس آن تلفات برق تا 6 درصد تا مهرماه 1394 کاهش یابد.در حالی که تا پایان سال 1393 تلفات بیش از 15 درصد به 12.8 درصد رسیده است اما ظاهرا وزارت نیرو نمیتواند مانند پنج ماهه سال گذشته تلفات را کاهش دهد و تا آخر مهرماه سال 1394 به زیر 10 درصد برسد.
آغاز احداث 7100 مگاوات ظرفیت جدید با تبدیل نیروگاهها به سیکل ترکیبی
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با اشاره به اینکه در سال 1394 عملیات اجرایی ایجاد 7100 مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی با تبدیل نیروگاهها به سیکل ترکیبی به ارزش شش میلیارد یورو گفت: همچنین سه هزار مگاوات نیروگاه جدید در برنامه است و عملیات احداث آنها در سال 1394 شروع میشود بنابراین در مجموع 10 هزار مگاوات نیروگاه جدید در برنامه است که عملیات احداث آنها در سال جاری آغاز میشود.
فلاحتیان با اشاره به عملکرد وزارت نیرو گفت: انتظار میرود ظرف سه سال آینده کلیهی نیروگاههای گازی موجود در کشور که قابلیت تبدیل به سیکل ترکیبی را دارند، سیکل ترکیبی شوند و راندمان آنها از میزان کنونی 32 درصد به حداقل 47 درصد برسد. لذا راندمان 15 درصد رشد خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه اعتبارات مورد نیاز برای تبدیل نیروگاهها به سیکل ترکیبی شش میلیارد یورو برابر با 24 هزار میلیارد تومان است که با کمک صندوق توسعه ملی تامین میشود، تصریح کرد: درصدد افزایش 65 مگاواتی نیروگاههای تجدیدپذیر هستیم و اکنون 126 مگاوات ظرفیت نیروگاهی در کشور موجود است که با راندمان بالای 80 درصد تولید برق و حرارت میکنند.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با اشاره به اینکه در سال گذشته 2788 کیلومتر به طول شبکههای فوق توزیع و انتقال برق کشور افزوده شده است، تاکید کرد: ظرفیت پستهای فوق توزیع و انتقال 13 هزار و 600 مگاولت آمپر افزایش پیدا کرده است و طول شبکههای توزیع نیز 27 هزار کیلومتر افزوده شد. همچنین ظرفیت پستهای توزیع نیز 6500 مگاولت آمپر ارتقاء یافت.
فلاحتیان با اشاره به اینکه در سال 1393، یک میلیون و 400 هزار اشتراک جدید پذیرفته و تامین برق شد، ادامه داد: تعداد مشترکین به 32 میلیون و 100 هزار رسید و در مجموع 850 روستای جدید نیز برقدار شدند که در نهایت روستاهای برقدار به 55 هزار و 437 عدد رسید.
وی در پاسخ به پرسش ایسنا مبنی بر تعداد روستاهای بدون برق گفت: در حال حاضر 500 روستای بالای 10 خانوار بدون برق در کشور وجود دارند که در صددیم بخش زیادی از آنها را در سال جاری تامین برق کنیم.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با اشاره به برنامهریزی وزارت نیرو برای بومیسازی و 100 درصد داخلیسازی توربینهای 2.5 مگاواتی بادی که در حال حاضر توسط شرکت مپنا تامین میشود، گفت: عملیات ساخت داخل تجهیزات توربینها را آغاز کردیم.
وی با اشاره به اینکه در سال گذشته به میزان 900 مگاوات ظرفیت نیروگاهی بادی و خورشیدی جدید قرارداد منعقد کردیم، گفت: نیروگاه تلمبه ذخیرهای سیاهبیشه نیز به ظرفیت 1000 مگاوات در سال گذشته به شبکه سراسری برق پیوست که با تکمیل خطوط انتقال برق در 10 روز آینده میتوان از تمام ظرفیت آن استفاده کرد.
برنامه وزارت نیرو برای تابستان 95
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با اشاره به اینکه وزارت نیرو تلاش میکند تا قبل از پیک سال 1395 نیروگاه 500 مگاواتی بهبهان، نیروگاه 500 مگاواتی یزد، بخش بخار نیروگاه کهنوج، دو واحد از نیروگاه برق آبی سیمره، نیروگاه برق آبی رودبار لرستان و تعدادی از نیروگاههای بادی و جدید را در کنار نیروگاههای تولید پراکنده وارد مدار کند، گفت: لذا انتظار میرود تا قبل از پیک سال 1395 حداقل دو هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی جدید وارد شبکه شود.
فلاحتیان با اشاره به تلاش وزارت نیرو برای افزایش راندمان توربینهای کلاس F به بیش از 50 درصد اظهار کرد: براساس برنامه پیشروی وزارت نیرو باید توربینهایی را تامین کند و علاوه بر آن نیروگاههای سیکل ترکیبی افزایش راندمان پیدا کنند تاجایی که به رقم بالاتر از 50 درصد برسند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر راندمان نیروگاههای سیکل ترکیبی در سطح دریا حداکثر 50 درصد است، گفت: میخواهیم با تکنولوژی جدید راندمان را به بیش از 55 درصد برسانیم .
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با اشاره به تلاش وزارت نیرو برای افزایش بهرهوری گفت: با وجود تبلیغات و درخواستهای مکرر در راستای مدیریت مصرف، در سال گذشته شاهد رشد پنج درصدی مصرف بودیم در حالی که در بخش جاری و سرمایهای منابع برق تعادل ندارند.
وزارت نیرو در برنامه ششم چه میکند؟
فلاحتیان با اشاره به اهداف وزارت نیرو در برنامه ششم توسعه اظهار کرد: پیشبینی شده در برنامه ششم 30 هزار مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی ایجاد شده، راندمان از 37 درصد به 41 درصد برسد.
وی ادامه داد: همچنین تلفات شبکه برق باید به زیر 10 درصد رسیده و ظرفیت نیروگاههای تجدیدپذیر نیز سهم پنج درصدی از سبد نیروگاههای کشور را داشته و به پنج هزار مگاوات برسد.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با تاکید بر ساماندهی اقتصاد برق در برنامه ششم گفت: بدون ساماندهی اقتصاد موفقیت امکانپذیر نیست. همچنین دولت اگر بخواهد قیمت برق را با نرخی پایینتر از هزینه تمام شده بفروشد باید مابهالتفاوت را پرداخت کند.
فلاحتیان با اشاره به ظرفیت موجود 11 هزار مگاواتی نیروگاههای برق آبی اظهار کرد: دو واحد 450 هزار مگاواتی نیروگاهی رودبار لرستان و دو واحد نیروگاه برق آبی سیمره با ظرفیت جمعا 320 مگاوات در برنامهی ششم وارد مدار میشود.
وی با اشاره به اینکه نیروگاههای برق آبی براساس پیشبینیها در سال جاری هفت هزار تا هشت هزار مگاوات در پیک مصرف به کمک شبکه میآیند، گفت: در سال گذشته مصرف گاز در نیروگاهها 30 درصد افزایش یافت و در مجموع 72 درصد سوخت نیروگاهها از طریق گاز و 28 درصد مابقی از طریق سوخت مایع تامین شد که موفقیت بزرگی است.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با اشاره به اینکه پیشبینی میشود مصرف گاز در نیروگاهها در سال جاری به بیش از 80 درصد کل سوخت مصرفی برسد، گفت: این امر با ورود فازهای جدید عسلویه محقق خواهد شد.
کاهش درخواست عراق برای واردات برق
فلاحتیان در مورد میزان صادرات برق به عراق با اشاره به اینکه این کشور با توجه به دریافت گاز و بازسازی نیروگاههای آسیبدیده نیاز کمتری به برق دارد. در عین حال صادرات برق در سال گذشته به عراق 17 درصد کاهش دارد که این مساله مربوط به وضعیت داخلی عراق میشود.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با اشاره به اینکه براساس قرارداد 1500مگاوات برق به عراق صادر شود،گفت: نیاز عراق در فصول سرد کاهش پیدا میکند و در مواردی بیش از 300 تا 350 مگاوات برق دریافت نمیکند اما در تابستان مصرف برق به عراق افزایش پیدا میکند و ما در حد توانمان به کشور همسایه کمک میکنیم.
فلاحتیان در مورد مطالبات ایران از عراق در ازای صادرات برق نیز اظهار کرد که مشکلی برای دریافت پول نداریم اما طلبهایمان از پاکستان و ترکیه بیشتر است.
وی با اشاره به اینکه در طول سال گذشته 800 میلیون دلار صادرات برق نیز داشتیم، گفت: با توجه به بارشهای زیاد در ترکیه آن کشور در سال جاری به خاطر افزایش امکان بهرهگیری از نیروگاههای برق آبی درخواست کاهش 100مگاواتی واردات برق ایران را کرده است.
وزارت نیرو مجری توسعه صادرات برق منصوب میکند
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با اشاره به اهمیت صادرات برق در پاسخ به پرسش ایسنا مبنی بر اینکه وزارت نیرو چگونه میخواهد بازار از دست رفته صادرات برق را جایگزین کند، گفت: درصددیم مجری برای توسعه صادرات برق در توانیر منصوب کنیم تا به کشورهایی که نیاز بیشتر دارند برق صادر شود.
فلاحتیان اظهار کرد: به کشورهایی که نیاز بیشتری به برق دارند از جمله عراق، پاکستان، افغانستان و ترکیه اعلام آمادگی برای افزایش صادرات کردیم و به بخش خصوصی مجوز داده میشود تا هشت هزار مگاوات برق صادر کند.
وی با اشاره به اینکه در فاز اول مجوز صادرات چهار هزار مگاوات برق به بخش خصوصی داده میشود، گفت: در حال حاضر بخش خصوصی به میزان 14هزار مگاوات درخواست صادرات برق کرده است.
فلاحتیان با اشاره به اینکه وزارت نیرو فقط حق ترانزیت از بخش خصوصی در ازای صادرات دریافت میکند، گفت: هرجا که پتانسیل تامین گاز برای صادرات برق باشد مجوز میدهیم بخش خصوصی نیروگاه احداث و برق صادر کند.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با اشاره به اینکه متولی برق کشور، وزارت نیرو است، گفت: صادرکنندگان باید از وزارت نفت سوخت دریافت کنند و از طریق کابلهای برق وزارت نیرو، صادرات انجام دهند.
وی در مورد کشمکش وزارت نفت و نیرو بر سر صادرات برق گفت: اگر بناست صادرات برق صورت گیرد باید با همکاری وزارت نفت و نیرو باشد، به گونهای که وزارت نفت تامینکننده سوخت و وزارت نیرو تامینکننده زیرساخت است ودر کل وزارت نیرو متولی صنعت برق کشور است و بخش خصوصی میتواند با گرفتن مجوز از وزارت نیرو برق صادر کند.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با اشاره به اینکه پیشبینی میشود درآینده تا 90 درصد سوخت نیروگاههای کشور از طریق گاز تامین شود، گفت: از تولید برق با استفاده از گاز فلر که سوختن آن هم به محیط زیست آسیب میرساند و هم سرمایه کشور را از بین میبرد، استقبال میکنیم و برق تولیدی از این گاز را با قیمت تضمینی از تولیدکنندگان میخریم.
بدهیهای وزارت نیرو به 28 هزار میلیارد تومان رسیده است
فلاحتیان با اشاره به اینکه سرجمع بدهیهای وزارت نیرو که قسمت عمده آن سررسید نشده به 28 هزار میلیارد تومان میرسد که 16 هزار میلیارد تومان آن سررسید شده است.
وی تصریح کرد: وزارت نیرو بابت عمدتا نیروگاههایی که به عنوان رد دیون توسط سازمان خصوصیسازی به صورت دارایی واگذار شدهاند بیش از هفت هزار میلیارد تومان به شبکه بانکی بدهکار است.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی همچنین تاکید کرد: این وزارتخانه بالغ بر هشت هزار میلیارد تومان به فروشندگان برق به خاطر دریافت برق بدهکار است.
وی با تاکید بر اینکه اجازه نداریم در دولت جدید حجم بدهیها افزایش پیدا کند، گفت: براساس خاص دولت در صدد هستیم تا بدهی نیروگاههایی که رد دیون شدهاند را نیز واگذار شود.
انتهای پیام