گامی مهم برای اندازه‌گیری جرم نوترینو

آشکارساز رومیزی جدید با قابلیت مشاهده الکترون‌های منفرد

فیزیکدانان با همکاری دانشگاه ام‌آی‌تی نوعی آشکارساز ذره رومیزی ارائه داده‌اند که قادر به شناسایی الکترون‌های منفرد در گاز رادیواکتیو است.

فیزیکدانان با همکاری دانشگاه ام‌آی‌تی نوعی آشکارساز ذره رومیزی ارائه داده‌اند که قادر به شناسایی الکترون‌های منفرد در گاز رادیواکتیو است.

به گزارش سرویس فناوری ایسنا، زمانی که گاز رادیواکتیو دچار واکاوی می‌شود و الکترون ساطع می‌کند، این آشکارساز از یک آهنربا برای به دام‌انداختن این الکترون‌ها در یک بطری مغناطیسی استفاده می‌کند.

سپس یک آنتن رادیویی، سیگنال‌های بسیار ضعیف منتشرشده توسط الکترون‌ها را شکار می‌کند که می‌توان از این سیگنال‌ها برای نقشه‌برداری از فعالیت دقیق الکترون‌ها طی چندین میلی‌ثانیه استفاده کرد.

تیم تحقیقاتی با همکاری دانشگاه ملی‌ Pacific Northwest، دانشگاه واشنگتن و دانشگاه کالیفرنیا در سانتاباربارا، فعالیت بیش از 100 هزار الکترون‌ منفرد در گاز کریپتون را با استفاده از این آشکارساز ضبط کرد.

این موفقیت گامی مهم به سمت اندازه‌گیری جرم یک نوترینو به شمار می‌آید. نوترینو‌ها در میان مرموزترین ذرات ابتدایی در جهان هستند و میلیاردها مورد از آن‌ها در هر ثانیه از میان هر سلول بدن انسان عبور می‌کند؛ با این حال، شناسایی این ذرات مرموز بسیار دشوار است زیرا آن‌ها با ماده معمولی تعامل ندارند.

دانشمندان محدودیت‌های نظری را برای جرم نوترینو ارائه داده‌اند اما تاکنون موفق به شناسایی دقیق آن نشده‌اند.

جزئیات این دستاورد علمی در مجله Physical Review Letters ارائه شده است.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۴ خرداد ۱۳۹۴ / ۰۹:۰۱
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 94030401972
  • خبرنگار : 71456