معاون هوانوردی و امور بین الملل سازمان هواپیمایی کشوری، ادعای اخیر دولت آمریکا مبنی بر جلوگیری از فعالیت ناوگان هوایی جدید که وارد کشور شده است را نقض صریح مقررات بین المللی دانست.
به گزارش ایسنا، محمد خداکرمی در واکنش به اظهارات اخیر دولت آمریکا گفت: اصولا طبق مفاد حقوق بین الملل که حدود صلاحیت دولت ها را مشخص می کند اعمال صلاحیت بر افراد و شرکت های تجاری از سوی یک دولت منوط به احراز عنصر ارتباط میان آن شخص و دولت مدعی است که در این خصوص ادعای کشور آمریکا مبنای واقعی در اصول مسلم حقوقی ندارد.
وی با بیان اینکه ادعای اخیر دولت آمریکا در کنار سایر اقدامات صورت گرفته از سوی این کشور همچون تحریم علیه شرکت های ایرانی مغایر حقوق بین الملل قلمداد می شود، افزود: باستناد ماده 4 کنوانسیون شیکاگو که دولت آمریکا نیز متعهد به آن است کشورهای متعاهد موافقت کرده اند تا از هواپیمایی کشوری برای انجام مقاصد مغایر با این کنوانسیون استفاده نکنند.
معاون هوانوردی و امور بین الملل سازمان هواپیمایی کشوری در ادامه تصریح کرد: در ماده 33 این کنوانسیون نیز کشورهای عضو تعهد کرده اند که ناوگان هوایی که در یک کشور عضو به ثبت رسیده به رسمیت شناخته و باستناد ماده 44 از تبعیض بین کشورهای متعاهد خودداری کرده و به طور کلی شئون مربوط به هوانوردی کشور را توسعه دهند.
خداکرمی خاطرنشان کرد: اقدام کشورمان در ورود و ثبت این ناوگان در راستای اصل مسلم تساوی کشورها در اعمال حاکمیت و استقلال کشورها بوده و برای استفاده از این حق قانونی خود، هیچوقت منتظر اجازه سایر دولت ها نخواهد بود.
به گزارش ایسنا، ایالات متحده آمریکا چند روز قبل در قالب بیانیهای که از سوی وزارت خزانه داری این کشور صادر شده اعلام کرده بود ورود هواپیماهای جدید به ناوگان ایران نقض تحریمها بوده و از این رو تمام 9 فروند هواپیمای جدید شرکت ماهان قابل مصادره خواهد بود.
آمریکا دو ایرلاین عراقی و اماراتی را نیز به دلیل آنچه نقض تحریمها علیه ایران خوانده ، وارد فهرست تحریمهای یک طرفه خود کرده است.
انتهای پیام