پس از اینکه ورق برگشت و وزیر راه با پادرمیانی عاقبت بافت تاریخی شیراز را ختم به خیر کرد تا محله تاریخی اسکندریه هم روزهای خوش را ببیند، حالا کمیته تشکیل شده برای تکمیل این خوشی قدمهای آخر را برمیدارد.
به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی ایسنا، سال ١٣٧٣ قرار شد در قالب طرحی، فضای پیرامونی متبرک دو امامزاده شاهچراغ و علاءالدین حسین به یکدیگر متصل شوند، در نتیجه تخریب بخشی از خانههای قرار گرفته در بافت تاریخی شیراز آغاز شد. هرچند قرار بود قبل از هر تخریبی در حدود هفت ماه گذشته، طرح مصوب این پروژه به میراث فرهنگی ارائه شود تا پس از تصویب، در محدودهی این دو امامزاده اجرایی شود اما این اتفاق رخ نداد و تخریبهایی اتفاق افتاد که خواب را به چشم بافت تاریخی شیراز در محلهی «اسکندریه» حرام کرد
در این گیرودار در دهم آبان ماه، پیروز حناچی - معاون وزیر راه و شهرسازی و دبیر شورایعالی معماری وشهرسازی - مصوبه «طرح توسعه حرم شاهچراغ مصوبه سال 89» را لغو کرد. پیرو این اقدام اعلام شد که به دلیل ارایه نشدن نقشهها و اسناد تکمیلی، وفق شروط مصوبه در ششم دی ماه 1389 در شورای عالی در رابطه با طرح توسعه حرم حضرت احمد بن موسی(ع) شاهچراغ و فقدان نقشههای ملاک عمل مصوب و همچنین مغایرت بند شش مصوبه مذکور با ضوابط سازمان میراث فرهنگی، مصوبه مذکور ملغی شد.
اما حالا پس از آن همه بحث و جدل، براساس توافقهایی که وزارت راه و شهرسازی با متولیان این طرح از پیش تعیین شده داشته است، قرار شد ابتدا یک طرح جامع تهیهکنند؛ طرحی که با توجه به موافقت کتبی متولیان (که موافق با اجرای ضوابط میراث فرهنگی هستند) تهیه شود.
در آن زمان اعلام شد این طرح برای تهیه به حدود پنج سال زمان نیاز دارد، البته قرار شد کمیتهای متشکل از یک انجمن دوستدار میراث فرهنگی به نمایندگی از دیگر انجمنهای میراث فرهنگی، دو نفر از اساتید دانشگاه، نمایندهی وزارت راه و شهرسازی، نمایندهی سازمان میراث فرهنگی و تولیت شاهچراغ کارهای مطالعاتیاش را انجام دهند.
حالا پیروز حناچی پس از گذشت حدود سه ماه از صحبتهای اولیه در این زمینه در گفتوگو با خبرنگار میراث فرهنگی ایسنا اعلام میکند: طرح در بخش طرح تفصیلی به جاهای خوبی رسیده است، در واقع اکنون به آستانهی تصویب طرح تفضیلی در شورای عالی معماری وشهرسازی به جهت اهمیت موضوع رسیدهایم.
معاون وزیر راه و شهرسازی همچنین درباره اتفاقات رخ داده در محدوده داخل حرم شاهچراغ (ع) نیز با بیان اینکه شورای عالی معماری و شهرسازی و وزارت راه در حال گفتوگو با مسئولان حرم هستند تا به یک نقطهی قابل اطمینان برسند، میگوید: خوشبختانه امام جمعه شیراز نیز در صحبتهای نوروزی امسال خود اعلام کرد که هر کاری که میشود باید با اطلاع میراث فرهنگی باشد و تلاش میشود تا آنها عملی شوند.
وی ادامه میدهد: قرار بود زمانیکه طرح تفصیلی شهر شیراز براساس طرحهای بالادست آماده شد، در شورای عالی شهرسازی به تصویب برسد که امیدواریم به زودی این کار نیز انجام شود، در حال حاضر نیز کمیتهی تشکیل شده کار مطالعه و بررسی خود را انجام میدهد.
به گزارش ایسنا، با وجود صحبتهای حناچی و پس از تخریبهایی که بافت تاریخی شیراز در سال گذشته به چشم دید نباید از خبری که اوایل اردیبهشت امسال به گوش رسید، گذشت.
توافق سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و شهرداری شیراز برای احیای خانههای میراثی بافت تاریخی شیراز نهایی شد، تا براساس آن احیای 44 خانه تاریخی و فرهنگی در بافت تاریخی شهر شیراز که در مالکیت سازمان میراث فرهنگی قرار دارد، با نظارت عالی معاونت میراث فرهنگی کشور و صندوق احیا و بهرهبرداری از بافتها و بناهای تاریخی و اداره کل میراث فرهنگی استان فارس با هدف حفاظت، مرمت، احیا، معرفی و بهرهبرداری شایسته با کاربری مناسب، با همکاری و سرمایهگذاری در اختیار شهرداری شیراز انجام شود.
انتهای پیام