هفتمین کنگره «پیشگامان پیشرفت» که با حال و هوایی متفاوت و همزمان با چهارمین کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت برگزار شد فرصتی برای هم اندیشی و بهره مندی دانشجویان و جوانان علاقمند به مباحث پیشرفت از تجارب و دانسته های استادان و صاحب نظران فعال در حوزه مطالعات پیشرفت بود.
به گزارش خبرنگار علمی ایسنا، کنگرههای پیشگامان پیشرفت طی سه سال گذشته هر شش ماه یک بار به همت مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با هدف اطلاع رسانی در خصوص فعالیتهای انجام شده در خصوص تدوین الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و هم اندیشی و تبادل نظر با دانشجویان در راستای گفتمان سازی و جلب مشارکت جوانان کشور در تدوین و تحقق الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت برگزار شده بود که در هفتمین گام زمینه برگزاری همزمان آن با کنفرانس سالانه الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت فراهم شد.
علی متقیان، دبیر هفتمین کنگره پیشگامان پیشرفت طی سخنانی در مراسم اختتامیه و تقدیر از برگزیدگان کنگره که عصر پنج شنبه در سالن همایش های کتابخانه ملی برگزار شد با تبریک میلاد با سعادت امام حسین (ع) گفت: مفتخریم که هفتمین کنگره پیشگامان پیشرفت پس از سه سال برگزاری و شش دوره تجربه، مشترکاً و همزمان با چهارمین کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت برگزار شد و جوانان دانشجو در کنار استادان خود درباره پیشرفت ایران با نگاه به آینده فکر کردند و ایدهپردازی کردند.
وی با بیان اینکه در این دوره از کنگره با توجه به محدویتهای زمانی و مکانی از میان 960 ثبتنامکننده، کمتر از 400 نفر برای حضور در کنگره، دعوت شدند، افزود: آثاری که در دبیرخانه کنگره به ثبت رسید اعم از نوشتار بلند و کوتاه، شعر، فیلم و وبلاگ بالغ بر 670 اثر بود که با بررسی و داوریهای انجام شده 323 نوشتار در لوح فشرده منتشر شده است.
دبیر هفتمین کنگره پیشگامان پیشرفت در این راستا ادامه داد: از میان مقالات داوری شده، تعداد 42 مقاله برای ارائه شفاهی انتخاب و در نشستهای امروز توسط نگارندگان آنها ارائه شد علاوه بر این، تعداد یکصدوپنج پایاننامه کارشناسی ارشد و رساله دکتری به دبیرخانه رسیده که در این مراسم، پنج رساله دکتری و یک پایاننامه تقدیر خواهد شد.
متقیان به مشترک بودن موضوع کنگره ششم و هفتم با چهارمین کنفرانس الگوی اسلامی پیشرفت اشاره کرد و افزود: در ششمین کنگره به موضوع پیشرفت ایران در گذشته و حال پرداختیم و در این کنگره، پیشرفت ایران در آینده را از نگاه جوانان آیندهساز و آیندهنگر بررسی کردیم.
وی خطاب به دانشجویان و جوانان شرکتکننده در این مراسم اظهار کرد: به یاری خداوند، تمهیداتی در نظر گرفته شده تا نظرات شما عزیزان جوان و دانشجو در کنار مقالات و نظرات اساتید، موضوعبندی گردیده و جهت استفاده به اندیشکدههای مرکز ارائه شود که با این کار، ایدههای شماجوانان به همراه نظرات استادان مورد بهرهبرداری قرار گرفته و در تدوین الگو استفاده خواهد شد.
متقیان در ادامه با گرامیداشت یاد مرحوم دکتر «سیدمهدی فخرایی» دبیر فقید و بنیانگذار کنگره پیشگامان در بخشی دیگر از سخنان خود گفت: پیشرفت واژهای است که به همراه خود، تحول، دگرگونی و حرکت روبهجلو و نو شدن را به دنبال دارد درست مثل جوانی که با شور، حرکت و امید به آینده مطلوب و نوگرایی همراه است. با نگاهی دیگر، جوانی یعنی پیشرفت و پیشرفت یعنی دستیابی به اهداف جوانی!
وی با تأکید بر اینکه لازمه پیشرفت، حرکت روبهجلو و تغییر هدفمند است واین نو شدن، حرکت و تحول، صرفاً با جوانگرایی حاصل میشود، افزود: هیچ رشد و حرکت و تکاملی به وجود نمیآید مگر اینکه از دوره جوانی شروع شده و شکل بگیرد.
دبیر هفتمین کنگره پیشگامان پیشرفت، با بیان این که پیشرفت و جوانی دو بال برای حرکت رو به جلو هستند، ادامه داد: بدون جوان شدن فکر هیچ پیشرفتی قابل تصور نیست و اگر هم باشد، نمیتواند به کمال مطلوب نائل آید، چرا که پیشرفت و جوانی دو بال برای حرکت رو به جلو هستند
وی افزود: باید هدف را شناخت، راه را جستجو و موانع را شناسایی و مسیر حرکت رو به جلو را هموار کرد تا به پیشرفت به معنای واقعی رسید.
متقیان در همین راستا گفت: لازمه همواری راه، شناسایی راه های رفته در گذشته است راهی که پیشینیان ما رفتند و ما امروز راه رفته و آثار آن را مشاهده و نقد و تجزیه و تحلیل می کنیم. به آسانی می گوییم موانع پیشرفت و عوامل موفقیت آنان در گذشته چه بوده است. این گذشته را در کنگره ششم به بررسی نشستیم.
متقیان در ادامه به اهمیت توجه به وضع موجود اشاره و تصریح کرد: آیا ما می دانیم در کجای دنیا قرار گرفتهایم؟ برای حرکت رو به جلو به چه توفیقی دست یافتهایم و در یک کلام آیا از گذشته خود و موفقیتها و ناکامیهای گذشته به نفع وضع موجود استفاده کردهایم؟ اگر وضع موجود را بخوبی شناخته باشیم، اطمینان داشته باشید برای آینده و پیشرفت همه جانبه می توانیم برنامه ریزی کنیم و آینده ای را برای جامعه ترسیم کنیم که با فکر و همراهی هزاران زبده ، فرزانه ، اندیشه ورز و اندیشمند نخبه تهیه شده است.
دبیرهفتمین کنگره پیشگامان پیشرفت ادامه داد: وقتی در گذشته خود غور کردیم و موفقیت ها و ناکامی های آنرا شناختیم وضع موجود را می توانیم براساس شناخت گذشته ترسیم کنیم و با اطمینان بگوییم درکجا قرارداریم و توانایی های ما تاچه حدی است و تا چه میزان براین توانایی خود ایمان داریم.
وی با بیان این که اگر درست و بدون شعارزدگی بدانیم چه گذشتهای داشتهایم و حال در چه موقعیتی قرار داریم به آسانی می توانیم بگوییم برای پیشرفت ایران اسلامی در آینده چه برنامه ها و اهدافی را باید برنامه ریزی کنیم، گفت: آن وقت است که کلام نورانی مولی الموحدین امیرالمومنین علی (ع )را می توانیم سر لوحه عملیاتی آینده خویش قرار دهیم که فرمودند ''خدا رحمت کند کسی را که بداند از کجا آمده، در کجا قرار دارد و به کجا خواهد رفت".
متقیان تاکید کرد: کسی که نداند از کجا آمده نمی تواند مقصدش را تعیین کند کسی که برای خود جایگاهی قرار نداده نمی تواند رو به جلو حرکت کرده و پرواز کند.
وی در پایان خطاب به دانشجویان و جوانان شرکت کننده در این مراسم تاکید کرد: از آنجا که فردای ایران اسلامی توسط شما جوانان رقم خواهد خورد و شما آینده سازان میهن اسلامی هستید باز هم برای آینده ایران اسلامی فکر کنید، قلم به دست بگیرید و برنامه ریزی کنید که آینده برای شما است.
گفتنی است، طی یک روز برگزاری هفتمین کنگره پیشگامان پیشرفت 42 مقاله در نشستهای تخصصی اقتصاد و مدیریت ایران در آینده، علم و فناوری و نظام سلامت ایران در آینده، فرهنگ و معنویت ایران در آینده، وضعیت نظام های سیاسی و جغرافیایی ایران در آینده و پیشرفت اجتماعی ایران در آینده ارائه و مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
صابر منادی، دانشآموخته کارشناسی ارشد فلسفه علم دانشگاه صنعتی شریف طی سخنانی در این مراسم با موضوع «اندیشه پیشرفت» گفت: اندیشه پیشرفت از قرن هفدهم در غرب مطرح شده و اندیشه های اومانیستی و نظریه های پیشرفت غرب تا اواخر قرن بیستم به عنوان مدل و نظریه رایج پیشرفت در دنیا مطرح بوده است. مدلهای اندیشه لیبرالیستی پیشرفت طی این چهار قرن دستاوردهای بزرگی داتشه اند اما زیانهایی هم خصوصا در بعد ارزش ها داشته اند.
وی خاطرنشان کرد: وقوع انقلاب اسلامی با شعار «نه شرقی نه غربی» در شرایطی که نظریه غرب کاملا جا افتاده و پایه هر نظریه دیگری تلقی میشد نشان داد می توان با اندیشه های وحیانی مدلهایی باری پیشرفت ترسیم کرد.
مریم اسماعیلیدخت، دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه علم و صنعت، یکی دیگر از دانشجویانی بود که در این مراسم اختتامیه این کنگره به ایراد سخنرانی پرداخت و اظهار کرد: مثلث پیشرفت، متشکل از سه ضلع دانشگاه، دولت و صنعت است.
وی با انتقاد از این موضوع که بیشتر پایاننامههای دانشگاهی در کشور، کاربردی نیست، ادامه داد: کاربردی شدن پایاننامهها، باعث تشویق دانشجویان، درآمدزایی و حل بسیاری از مشکلات کشور خواهد شد.
همچنین امیر احمدی ذوالفقاری، دانشآموخته دانشگاه امام صادق (ع) و دانشجوی دکتری اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی، در این مراسم ابراز عقیده کرد: الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت باید انسان ها را در مسیر تبدیل شدن به انسان کامل قرار دهد و اگر مثلا الگویی برای بهبود نظام پولی و بانکی کشور ارائه کنیم بستر را برای پیشرفت اسلامی ایرانی مهیا نمی کند چون انسان مسلمان را در چارچوب اهدافی قرار می دهد که برای انسان غربی ترسیم شده است.
رضا نیکوکار که در بخش شعر هفتمین کنگره پیشگامان پیشرفت به عنوان برگزیده این بخش، انتخاب شد هم در این مراسم به خواندن اشعاری پرداخت.
در پایان این مراسم با حضور دکتر صادقواعظزاده، رئیس شورای عالی و مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، دکتر هادی اکبرزاده، عضو شورای عالی و معاون علمی و تقسیم کار ملی مرکز، دکتر عباسعلی زالی، معاون هماهنگی و نظارت فرایندی مرکز، حجتالاسلاموالمسلمین نبوی، عضو اندیشکده سیاست مرکز و علی متقیان، دبیر هفتمین گنگره پیشگامان پیشرفت از برگزیدگان این کنگره در بخش های مختلف تقدیر شد.
در بخش رساله و پایاننامه با موضوع پیشرفت، دکتر محمود جعفرپور، دکتر محمد مبارکی، صابر منادی نوری، دکتر سید علی نقی ایازی، دکتر نیکبخش حبیبی و دکتر حمید سجادی در بخش انجمنها و تشکلهای دانشجویی برگزیده، انجمن علمی نخبگان دانشگاه صنعتی قم دربخش شعر، رضا نیکوکار در بخش مقالههای برگزیده به انتخاب هیات رییسه نشستها، انسیه قربانی پور، جواد آزادی، رضا رحمانی، مریم اسماعیل دخت و وحید امیدی و در بخش و وبنوشت، وبلاگهای مطالعات فرهنگی، سرباز رهبر و فرهنگ و معنویت در ایران تقدیر شدند.
انتهای پیام