اراکی:

وحدت، هویت جامعه اسلامی است

دبیر کل مجمع جهانی تقریب با بیان این‌که «وحدت هویت و اساس جامعه اسلامی است» گفت: اگر این هویت از جامعه اسلامی ساقط شود اسلامیت جامعه اسلامی نیز از بین خواهد رفت.

دبیر کل مجمع جهانی تقریب با بیان این‌که «وحدت هویت و اساس جامعه اسلامی است» گفت: اگر این هویت از جامعه اسلامی ساقط شود اسلامیت جامعه اسلامی نیز از بین خواهد رفت.

به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، آیت‌الله محسن اراکی در دومین همایش بین‌المللی تقدیر از آثار و پایان نامه‌های تقریبی که دانشگاه آستان قدس رضوی در مشهد برگزار شد، اظهار کرد: مسئله وحدت امت اسلامی یک استراتژی یا یک تاکتیک نیست بلکه هویت جامعه اسلامی است.

وی با اشاره به این‌که «وحدت نشانه هویت است و هویت جامعه اسلامی هویت ابوّت نبی اکرم(ص) است» گفت: ابوّت نبی مکرم اسلام برای جامعه اسلامی ابوّتی است که هم در کتاب خدا و هم در سنت به آن اشاره شده است.

دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با اشاره به این‌که «رسول اکرم(ص) از سوی خداوند آمر و ناهی معرفی شده است و قرآن کریم نیز او را به عنوان حاکم اول جهان اسلام معرفی می‌کند» تصریح کرد: امر و نهی مبنای هویت سازی است و جامعه‌ای که از حاکمی پیروی می‌کند هویت خود را تابع آن فردی که امر و نهی می‌کند قرار می‌دهد و در جامعه اسلامی آمر و ناهی وجود مقدس نبی مکرم اسلام است.

وی افزود: همانطور که تأکید شده است هویت جامعه اسلامی بر اساس اطاعت از خدا و رسولش است و این اطاعت هویتی واحد را به وجود می‌آورد که این هویت نمی‌تواند هویتی دوگانه باشد اگر جامعه‌ای هویت دوگانه داشته باشد این نشان دهنده آن است که اطاعت از خدا و رسولش به طور کامل محقق نشده است.

اراکی افزود: در هویت انقلاب اسلامی و بیانات رهبر کبیر انقلاب اسلامی و تأکیدات مقام معظم رهبری از ایجاد وحدت به عنوان وظیفه اساسی نظام نام برده شده است.

وی با اشاره به این‌که «وحدت و هویت در قانون اساسی به عنوان وظیفه نظام مطرح شده است» تصریح کرد: مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی اقدام به برگزاری حلقه‌های گفت‌وگوی دینی - علمی بر دو نوع داخلی و خارجی کرده است که نوع خارجی آن با حضور علمای اندونزی چند ماه قبل برگزار شد و در سال جاری حلقه‌های گفت‌وگوی دینی - علمی را در داخل کشور برگزار می‌کنیم.

وی با اشاره به این‌که «همه دستگاه‌های دولتی کشور باید اهتمام ویژه‌ای به برگزاری اعیاد داشته باشند» افزود:‌ هویت اسلامی ما از همین اعیاد و برگزاری نماز جماعت در مساجد آغاز می‌شود لذا برگزاری اعیاد به شیوه‌ای با شکوه از اهمیت و جایگاه خاصی برخوردار است.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۱ خرداد ۱۳۹۴ / ۱۰:۲۱
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 94030100108
  • خبرنگار :