قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: عامل اصلی 40 درصد جرایم خرد معتادان متجاهر هستند زیرا هر زمان این دسته از معتادان جمع آوری میشوند با کاهش مقطعی آمار جرایم خرد مواجه میشویم.
به گزارش سرویس «اجتماعی» ایسنا، شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهران به ریاست سیدحسین هاشمی استاندار تهران و با حضور علیرضا جزینی، قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور و اعضای شورا برگزار شد.
جزینی در این جلسه با اشاره به اقدامات موثری که در یک سال اخیر در حوزه کشف و مقابله با مواد مخدر انجام شده است گفت: نگرانی از حضور معتادان متجاهر در سطح شهر یکی از مواردی است که به طور مستمر از سوی مردم به مسئولان و مقامات عنوان می شود که رسیدگی به آن در دستور کار قرار دارد.
وی با بیان اینکه 500 تن انواع مواد مخدر طی یک سال در کشور مصرف میشود، گفت: معتادان به دودسته تقسیم میشوند یک دسته خود معرفاند و کارت درمان دارند و گروه دوم معتادان متجاهراند که حضور آنها در کف خیابانها به نگرانی اصلی تبدیل شده است ودر پی جلسات وزیر کشور با بهزیستی و وزارت بهداشت هماهنگیهایی برای اخذ مجوز مراکز نگهداری معتادان متجاهر انجام شده است.
جزینی گفت: عامل اصلی 40 درصد جرایم خرد معتادان متجاهر هستند زیرا هر زمان این دسته از معتادان جمع آوری می شوند با کاهش مقطعی آمار جرایم خرد مواجه می شویم.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با تاکید براینکه 60 درصد طلاقها و 65 درصد کودک آزادی و همسرآزاری ها ناشی از مصرف مواد مخدر است گفت: وقوع انواع جرایم ناشی از سوءمصرف مواد مخدر این موضوع را به یکی از سیاستهای اصلی مقابله تبدیل کرده است و مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز قرار دارد.
وی در ادامه با اشاره به هزینهها و اعتباراتی که برای مقابله و پیشگیری از اعتیاد در نظر گرفته شده است گفت:80 درصد هزینه ها براساس سند جامع پیشگیری از سوی سازمانها و بخشهای عضو ستاد تامین میشود اما سازمانها آنگونه که باید همکاری نمیکنند.
جزینی گفت: شهرداریهای مناطق با جمعیت بالای500 هزار نفر طبق قانون موظفند 10 درصد اعتبار خود را در زمینه پیشگیری از مواد مخدر هزینه کنند در حالیکه برخی از شهرداریها در این زمینه همکاری ندارند.
قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر در ادامه با ابراز نگرانی از شیوع پدیده اعتیاد در میان دانش آموزان گفت: توقع ما در حوزه آموزش و پرورش بیش از این است و مدیران و معلمان مدارس در موضوع آگاه سازی حرف اول را می زنند.
وی با بیان اینکه سال گذشته 88 میلیون عدد قرص ترامادول و آمپولهای غیرمجاز اعتیاد آور جمع آوری شده است، عنوان کرد: توزیع قرصهای لاغری اعتیاد آور در آرایشگاههای زنانه که مشتق از آمفتامینها است و حضور کارگران معتاد در 20 درصد از 609 کارگاه فعال در کشور نمونههایی از گستردگی پدیده مواد مخدر در جامعه است.
جزینی به استراتژی متوازن پیشگیری، درمان، کاهش آسیب و مقابله اشاره کرد و گفت: رویکرد اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر یکی از اولویتهایی است که از سوی دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در کشور مطرح شده است.
وی افزود: استفاده از حضور ورزشکاران به عنوان سفیران امر مبارزه با اعتیاد و بهره مندی از حضور روحانیون، مداحان، اساتید و معلمان در جامعه میتواند در تحقق موضوع اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر موثر باشد.
جزینی به موضوع صدا و سیما و نقش رسانه در اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر و پیشگیری از اعتیاد تاکید کرد و افزود: استفاده از ظرفیت صدا و سیما و تهیه برنامه هایی با محوریت مبارزه با مواد مخدر می تواند در امر آگاه سازی جامعه اثرگذار باشد.
وی به موضوع شناسایی 250 نقطه آلوده در استان اشاره کرد و گفت: 40 منطقه از این تعداد در اولویت پاکسازی قرار دارد و به گفته پلیس، ظرف چند روز میتوان این مناطق را از وجود معتادان پاک کرد اما مشکل مکان نگهداری وجود دارد که در صدد هستیم با طرحهای جدید این مشکل مرتفع شود.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در مورد بیمه معتادان گفت: 30 میلیارد تومان برای بیمه معتادان در سال گذشته اعتبار در نظر گرفته شد که امسال 30 میلیارد تومان دیگر برای اقشار خاص به آن افزوده میشود.
تصویب سند جامع درمان معتادان موضوع دیگری بود که جزینی به آن اشاره کرد و گفت: رویکرد اعتیاد صنعتی به مواد مخدر از حساسیت زیادی برخوردار است و مشکلات زیادی برای مصرف کنندهها به همراه دارد که در این سند به آن تاکید زیاد شده است.
جزینی در مورد صیانت اجتماعی از بهبودیافتگان که از سال گذشته آغاز شده است گفت: در این طرح برای هر کارآفرینی که بتواند معتادان بهبودیافته را به کار بگیرد 5 تا 10 میلیون تومان وام اختصاص می یابد.
وی در ادامه ساماندهی سمنها را در دستور کار دانست و گفت: با توجه به اینکه در جمع آوری و درمان معتادان 80 درصد بازگشت مجدد به اعتیاد وجود دارد، استفاده از نیروی سمنها و سازمانهای مردم نهاد در موضوع مبارزه با مواد مخدر و پیشگیری مهم است.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: کنترل پایانهها و مکانهای بین راهی که 45 درصد آنها از خارج از تهران وارد آن میشوند یکی از اولویتها در برنامه ریزیها است.
جزینی با بیان اینکه 15 سالگی سن شروع اعتیاد است، گفت: کنترل نامحسوس خانوادهها بر فرزندان و گسترش آموزشهای رسانهای به ویژه صدا و سیما در فرهنگ سازی امر اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر موثر است.
انتهای پیام