سخنگوی دولت:

قطع امنیتی موبایل‌ها در بازی فوتبال را تایید نمی‌کنم/حذف 4میلیون یارانه‌بگیر درست نیست

سخنگوی دولت گفت: موضوع تغییر وزرا و استانداران در حال حاضر در دستور کار دولت نیست.

سخنگوی دولت گفت: موضوع تغییر وزرا و استانداران در حال حاضر در دستور کار دولت نیست.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، محمد باقر نوبخت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: به هیچ وجه موضوع تغییر وزرا و استانداران در حال حاضر در دستور کار دولت قرار ندارد و اخباری مبنی بر تغییر در کابینه صحت ندارد.

وی با بیان این‌که «موضوع تغییرات از بن بی اساس است و رسانه‌ها نباید به آن دامن بزنند» اظهارکرد: دولت هیچ برنامه‌ای برای تغییر وزرا و استانداران ندارد و اگر در آینده تغییری متناسب با وضعی انجام شود این موضوع بحث دیگری است.

وی همچنین در پاسخ به سوالاتی در مورد تغییر فرماندار جهرم گفت: این‌که یک استاندار تشخیص دهد که فرمانداری را تغییر دهد در برنامه‌ی دولت قرار ندارد.

نوبخت تاکید کرد: این حرف‌هایی که در این راستا زده می‌شود که مشاوری موضوعاتی را بیان کرده نظر شخصی او و در واقع استنباط خود را بیان کرده است و ما به طور کلی از عملکرد همکاران‌مان درهیات وزیران بسیار قدردانی می‌کنیم.

سخنگوی دولت در ادامه گفت‌: با این کمبود منابع و امکانات و مشکلات فراوانی که در عرصه‌های مختلف به جا مانده است، و به ما رسیده و با توجه به این‌که همکاران ما شبانه‌روزی تلاش می‌کنند ما قدردان آن‌ها هم هستیم.

نوبخت همچنین در این نشست از ابلاغ دستور رئیس جمهور در خصوص صرفه جویی شش هزار میلیاردتومان اعتبارات جاری و افزودن آن به اعتبارات عمرانی خبر داد و اظهار کرد: طبق برنامه ریزی‌که انجام شده پرداخت عمرانی در کشور برای طرح‌های نیمه تمام به بیش از 40 هزار میلیارد تومان افزایش پیدامی‌کند.

وی گفت: با توجه به عزم دولت برای سرمایه‌گذاری در طرح‌های عمرانی اگر بتوانیم امسال بخشی از طرح‌های ناتمام را طی تعیین تکلیف قانونی به بخش غیردولتی واگذار کنیم، می‌توانیم سرعت بیشتری به بهره‌برداری از طرح‌های عمرانی بدهیم.

نوبخت همچنین اعلام کرد: سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی طبق یک دستورالعمل 12 ماده‌ای زمینه‌ی اجرای این ابلاغ رئیس جمهور را فراهم می‌کند و من در پایان سال چگونگی اجرای این سیاست را اطلاع رسانی می‌کنم.

نوبخت همچنین برمورد توجه قرار دادن سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی از سوی دولت تاکید کرد و گفت : سال گذشته بعد از این که سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شد، آقای جهانگیری مسئولیت نظارت عالیه این کار را بر عهده گرفت و در جلسات شورای اقتصاد برنامه‌ هر یک از دستگاههای اجرایی برای اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی مطرح می‌شد و با اصلاحاتی به تصویب می‌رسید. امسال قرار بر این شد که ما از عملکرد دستگاه‌های اجرایی نسبت به سیاست‌های اقتصاد مقاومتی باخبر باشیم به همین جهت در جلسه دیروز شورای اقتصاد مقرر شد که هر دستگاه از دستاوردهای خود گزارش عملکردی را داشته باشد و دراین راستا اولین دستگاه یعنی وزارت جهاد کشاورزی توضیحات خود را ارائه کرد.

نوبخت همچنین تصریح کرد: کاهش تراز منفی تجاری غذایی کشور، افزایش ارزش صادرات مواد غذایی، افزایش ذخایراستراتژیک محصولات راهبردی،افزایش خرید گندم از مردم،رشد تولید محصولات زراعی، شیلات و دام و طیور،رشد بخش زراعت و باغبانی و دام و طیور و تولید گل و گیاهان زینتی ، همچنین اجرای عملیات آبخیزداری در سطح 500 هزار هکتار، بهسازی جنگل‌های غرب و تولید 34 میلیون اصل نهال با مشارکت مردم و ممیزی و اصلاح مراتع در سطح 700 هزار هکتار از جمله عملکردهای وزارت جهاد کشاورزی در این راستا است.

به گزارش ایسنا، سخنگوی دولت همچنین ضمن این‌که از خبر حذف 4 میلیون یارانه‌بگیر که برخی رسانه‌ها آن را مطرح کرده‌اند اظهار تعجب کرد، گفت که چنین اتفاقی نیفتاده که 4 میلیون حذف شده باشند.

وی به ارائه توضیحاتی در مورد هدفمندی یارانه‌ها پرداخت و ادامه داد: در قانون تصریح شده است که ۵۰ درصد از منابع حاصل از آزادسازی قیمت‌ها به خانوارها اختصاص یابد و از ۵۰ درصد دیگر، ۳۰ درصد دولت موظف است به بخش تولید بدهد که در گذشته نه تنها به بخش تولید داده نشد، حتی برای پرداخت یارانه خانوارها از خزانه و بانک مرکزی نیز وام گرفته شد.

وی با اشاره به این‌که «برای پرداخت یارانه سال جاری باید شش هزار میلیارد تومان از خزانه برداشت کنیم»، گفت: قانونگذار اعلام کرد که دولت باید پرداخت‌های نقدی را از ۴۲ هزار میلیارد تومان به ۳۹ هزار میلیارد تومان تقلیل دهد و علاوه بر آن باید یارانه افراد پردرآمد را حذف کند.

سخنگوی دولت با بیان این‌که «دولت باید با تدبیر و تعقل اقدام به حذف یارانه خانوارهای پردرآمد کند»، گفت: آیین‌نامه اجرایی حذف اقشار پردرآمد تهیه شده است که بخشی از آن در جلسه گذشته هیات دولت بررسی شد و بخشی از آن نیز در جلسه آینده هیات دولت بررسی می‌شود.

خبرنگاری از نوبخت پرسید آیا درست است که ستادهای انتخاباتی آقای روحانی در انتخابات ریاست جمهوری برای مجلس فعال شده‌اند؟ که سخنگوی دولت در این‌باره‌، گفت: این ستادها، ستادهای مردمی بودند که در مقطعی شکل گرفتند و پس از اتمام انتخابات چیزی تحت عنوان ستاد آقای رئیس‌جمهور مطرح نیست اما به هر حال آن افراد حضور دارند و ما از آن‌ها نظرات مشورتی می‌گیریم.

وی گفت: اما با این حال از سوی آقای رئیس جمهور هیچ مأموریتی به این افراد داده نشده و اگرچه افراد آزادند تا فعالیت داشته باشند اما این موضوع ربطی به آقای رئیس جمهور ندارد.

نوبخت در مورد بورس و رابطه آن با نرخ سود بانکی که مورد سوال یکی دیگر از خبرنگاران بود نیز اظهار کرد: از سوی شورای پول و اعتبار نرخ‌های جدید برای تسهیلات و سپرده انتخاب شده‌اند و این هیچ تأثیر منفی در بازار بورس نخواهد داشت.

سخنگوی دولت گفت: بازار بورس تحت تأثیر عوامل سیاسی، روانی و... قرار می‌گیرد و این‌که بانکها بورس را متعادل کنند شاید یک توقع نامناسب باشد. به نظر می‌رسد مسائل مربوط به بورس باید به وسیله مسائلی غیر از ورود بانک‌ها و انتظار از معاملات بانکی متعادل شود.

خبرنگار دیگری سوال کرد که آیا دولت برای مبارزه با قاچاق کالا و ارز برنامه دارد؟ که نوبخت با تأکید بر این‌که این موضوع در دستور کار دولت است، گفت: نهاد مرتبط با این موضوع برنامه‌های خود را در دولت بیان کرده و دولت با هرگونه قاچاق کالا و ارز در حال مقابله است.

خبرنگاری درباره نگاه دولت به موضوع کشتی حامل کمک‌های بشردوستانه کشورمان به یمن پرسید که نوبخت در این‌باره گفت: وزارت امور خارجه و سخنگوی آن توضیحات لازم را در این زمینه ارائه دادند و باید گفت که در چارچوب حقوق بین‌الملل و کمک به مردم ستمدیده و رنجدیده یمن یک کشتی از کمک‌های بشردوستانه و غذایی در حال ارسال است که با سازمان‌های بین‌المللی نیز در این خصوص هماهنگی‌های لازم به عمل آمده و هیچ مشکلی وجود ندارد.

وی گفت: اگر اتفاق خاصی در این راستا بیفتد نظام متناسب با آن شرایط تصمیم‌گیری می‌کند.

خبرنگاری در ادامه خواستار توضیح نوبخت در این خصوص که گفته می‌شود در موضوع مذاکرات طرف آمریکایی به نوعی دبه کرده است، شد و نوبخت در پاسخ به این موضوع و همچنین طرح سه فوریتی توقف مذاکرات که از سوی برخی نمایندگان مجلس مورد توجه قرار گرفته است،‌ گفت: آخرین مذاکرات در حال انجام است و هر یک از طرفین تلاش می‌کند که بیشترین منافع را برای ملت خود داشته باشد. تیم جمهوری اسلامی ایران با مدنظر قرار دادن مبانی قانونی و حقوقی تلاش می‌کند حق مسلم و حقوق ملت ایران را تثبیت کند.

وی افزود: ممکن است یکی از مسئولین آمریکایی‌ها در جمع اسرائیلی‌ها قرار گرفته باشد و به نوعی جوگیر شده باشد و بخواهد با بیان صحبت‌هایی آنها را آرام کند و تهدیدی علیه ما اعلام دارد. اما اینها که حرف‌های بی‌ربط است و آنها 35 سال است که از این‌گونه حرف‌های بی‌ربط زده‌اند و البته ما هم پاسخ آنها را داده‌ایم و نظام اسلامی ما مقتدرتر در عرصه‌های جهانی حضور پیدا کرده است.

نوبخت با بیان این‌که حرف‌های آنها تأثیری در حرکت جمهوری اسلامی ایران ندارد، گفت: بر طبق موافقتنامه هیچ یک از حقوق ملت ایران ضایع نخواهد شد بلکه حقوق تضییع شده و تحریم‌های ظالمانه برداشته می‌شود.

سخنگوی دولت ادامه داد: دولت و شخص آقای رئیس جمهور چارچوبی که مقام معظم رهبری ارائه داده‌اند که بسیار معتبر و عقلانی است را ملاک قرار می‌دهد و عزیزان نگران این موضوع نباشند.

خبرنگاری پرسید که آیا صحت دارد که مجمع روحانیون مبارز درباره ممنوع‌التصویری آقای خاتمی نامه‌ای به آقای رئیس جمهور نوشته‌اند؟ نوبخت در این‌باره گفت: طبعاً مجامع و انجمن‌های مختلف نظراتی دارند و آقای رئیس جمهور به عنوان مجری قانون اساسی آنچه لازم باشد را انجام خواهد داد.

خبرنگار دیگری گفت: با توجه به اتفاقاتی که اخیراً در تبریز رخ داده و جو اجتماعی آنجا را تحت تأثیر قرار داده آیا سفر رئیس جمهور به تبریز درست است؟ که نوبخت در این‌باره اظهار کرد: سفر آقای رئیس جمهور به تبریز یک سفر استانی مثل همه سفرهای استانی است. با توجه به اینکه آقای رئیس جمهور دستور داده‌اند 960 میلیارد تومان برای طرح‌های استانی این استان اختصاص یابد، آقای روحانی مثل همه سفرها با دست پر به این شهر می‌روند و با مردم خوب،‌ غیرتمند و متدین این استان ملاقات می‌کنند و من از هم اکنون می‌بینم همان استقبالی که در استان‌های دیگر از آقای رئیس جمهور شاهد بودیم در این استان تکرار می‌شود.

نوبخت اضافه کرد: این‌که در مسابقه‌ای اتفاقاتی افتاد ارتباطی به دولت ندارد اما با این حال آقای روحانی دستور دادند که به آن موضوعات رسیدگی شود و این موضوع در حال رسیدگی است و اگر از شخص و یا باشگاهی حقی ضایع شده باشد در اعاده آن فروگذار نخواهد شد.

در بازی اخیر فوتبال در تبریز قطع موبایل‌ها و اینترنت از سوی دستگاه‌های امنیتی را تایید نمی‌کنم

همان خبرنگار سوال کرد که آیا تأیید می‌کنید قطع شدن موبایل‌ها و اینترنت در آن شرایط از سوی دستگاه‌های امنیتی بوده است، سخنگوی دولت در این‌باره اظهار کرد: من چنین چیزی را هم اکنون تأیید نمی‌کنم. اما به هر حال در گزارشی که در حال پیگیری است همه این موضوعات مورد توجه قرار خواهد گرفت و به آن رسیدگی می‌شود.

خبرنگار دیگری پرسید آیا در این‌باره آقای رئیس جمهور به رئیس قوه قضائیه نامه‌ای نوشته‌اند؟ که نوبخت گفت: آقای رئیس جمهور دستور پیگیری موضوع را داده‌اند اما این‌که نامه‌ای داده باشند من بی‌اطلاع هستم.

سخنگوی دولت همچنین در خصوص بدهی‌های دولت به صندوق بازنشستگی، تامین اجتماعی و پیمانکاران گفت: بدهی پیمانکاران در حال تقلیل است و ابلاغیه رئیس‌جمهور مبنی بر صرفه‌جویی شش هزار میلیاردی از اعتبارات جاری و افزایش آن به اعتبارات عمرانی نیز در همین راستاست تا بتوانیم مطالبات پیمانکاران را بدهیم.

نوبخت در مورد تحصیل افاغنه هم گفت: این یک اقدام سنجیده و از جهت انسان‌دوستانه، قابل افتخار است و دولت خود را موظف می‌داند که دستور رهبری را با دقت به سرانجام برساند.

وی در خصوص برچیده شدن موسسات مالی غیرمجاز گفت: این موضوع اراده بانک مرکزی است و در جلسه شورای عالی امنیت ملی نیز مطرح شده است و از آنجا به دستگاه‌های نظامی و انتظامی ابلاغ شد که با بانک مرکزی در این راستا همکاری داشته باشند.

سخنگوی دولت تاکید کرد: این حق بانک مرکزی است که برای صیانت از حقوق مردم و سپرده‌گذاران نظارت داشته باشد.

وی همچنین در خصوص خبرهایی مبنی بر ورشکستگی تعدادی از موسسات مالی، گفت: این موضوع صحت ندارد. بانک مرکزی نظارت‌های لازم را دارد و در این نظارت ابتدا چتر حمایتی خود را بر حقوق سپرده‌گذاران برافراشته می‌کند و سپس اقدامات قانونی خود را انجام می‌دهد.

خبرنگاری همچنین در مورد علت تأخیر سفر رئیس جمهور به غرب تهران پرسید که نوبخت گفت: این سفر انجام خواهد شد و برنامه‌ریزی برای آن مورد توجه است.

خبرنگاری درباره نتیجه تحقیق و تفحص درباره حادثه زندان اوین پرسید که نوبخت در این‌باره، گفت: دو وزیر محترم در هیأت وزیران این موضوع را پیگیری کرده‌اند و گزارششان را هم به آقای رئیس جمهور دادند و ایشان هم اقدامات لازم را انجام دادند.

آن خبرنگار ادامه داد شما قبلاً گفته بودید که نتیجه را به اطلاع مردم می‌رسانید ولی اینگونه نشد، نوبخت در این‌باره گفت: نمی‌دانم که آیا این موضوع الان در سبد سوالات مردم است؟ شاید این‌که گزارش را خود دولت دریافت کند کافی بوده ولی لازم شد می‌توانم این کار را هم انجام دهم.

خبرنگاری موضوع قیمت نان را مطرح کرد و نوبخت در این‌باره توضیحاتی ارائه داد اما آن خبرنگار قانع نشد و گفت: مردم در این‌باره مشکل دارند.

سخنگوی دولت با تأکید بر اینکه مشکل مردم مشکل دولت است با ارائه توضیحاتی دوباره، اظهار کرد: شاید تخلفاتی وجود داشته باشد و لازم است ما با ‌آن برخورد کنیم. بنابراین مصادیق را به ما بگویید تا ما مشخصاً وارد عمل شویم.

خبرنگاری از نوبخت پرسید «گفته می‌شود یک هیات سیاسی از سوی طالبان وارد ایران شده است آیا این موضوع صحت دارد»، سخنگوی دولت در این باره گفت من از این موضوع بی‌خبرم، این موضوع با عقل جور در نمی‌آید و به هر ترتیب این موضوع را تایید نمی‌کنم.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۴ / ۱۱:۲۹
  • دسته‌بندی: دولت
  • کد خبر: 94022917064
  • خبرنگار :