مهم‌ترین آزمون‌های زبان برای داوطلبان دکترا چیست؟

برای بعضی‌ گذشتن از سد آن سخت‌تر از خود آزمون دکتراست؛ کابوسی است که گاهی از همان ترم‌های نخست کارشناسی‌ارشد گریبان آنها را می‌گیرد؛ عده‌ای را به کل از آزمودن بخت خویش برای راه‌یابی به دوره دکترا نا امید می‌کند و گروهی دیگر را سخت به تکاپو می‌اندازد که پایه‌های زبان خود را قوی کنند.

برای بعضی‌ گذشتن از سد آن سخت‌تر از خود آزمون دکتراست؛ کابوسی است که گاهی از همان ترم‌های نخست کارشناسی‌ارشد گریبان آنها را می‌گیرد؛ عده‌ای را به کل از آزمودن بخت خویش برای راه‌یابی به دوره دکترا نا امید می‌کند و گروهی دیگر را سخت به تکاپو می‌اندازد که پایه‌های زبان خود را قوی کنند.

به گزارش سرویس بازار ایسنا، چند سالی است که داوطلبان کسب عنوان دکترا، باید پیش از شرکت در آزمون اصلی، در یکی از آزمون‌های زبان ملی یا بین‌المللی پذیرفته شوند. اینکه باید سراغ چه آزمونی بروند، به رشته و دانشگاه هدف آنها بستگی دارد. اما بسیاری از داوطلبان بدون توجه به این نکته وقت، انرژی و سرمایه زیادی را صرف آمادگی برای پذیرش در آزمون‌های بین‌المللی همانند تافل و آیلتس می‌کنند؛ غافل از آنکه اگر هدف آنها تنها دانشگاه‌های داخل کشور باشد می‌توانند با وقت و هزینه کمتر در یکی از آزمون‌های ملی زبان پذیرفته شوند.

اگر می‌خواهید بدانید مهم‌ترین آزمون‌های ملی زبان که در ایران برگزار می‌شوند و کاربرد هر یک از آنها چیست، ادامه مطلب را بخوانید.

MSRT؛ آزمون زبان انگلیسی وزارت علوم

MSRT، جامع‌ترین آزمونی است که در ایران برگزار می‌شود. برگزارکننده‌ آن وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است و تمام دانشگاه‌های زیرمجموعه این وزارتخانه، دانشگاه‌های علوم پزشکی و همچنین دانشگاه آزاد اسلامی آن را می‌پذیرند.

بیشتر داوطلبان MSRT، دانشجویان رشته‌های فنی و مهندسی و علوم انسانی هستند. این آزمون به صورت معمول، سالانه 10 تا 12 بار برگزار می‌شود. تعداد دفعات شرکت در این آزمون محدودیتی ندارد و داوطبان می‌توانند تا زمان کسب نمره دلخواه، در هر تعداد آزمون‌ که نیاز است شرکت کنند اما اگر از شرکت در آزمون انصراف دهند یا تاریخ آن را جابه‌جا کنند، نمی‌توانند هزینه را پس بگیرند.

میزان سختی MSRT را تا حد زیادی می توان با آزمون‌های بین‌المللی TOEFL PBT و TOLIMO مقایسه کرد.

۳۰ سوال شنیداری، ۴۰ سوال درک مطلب و ۳۰ سئوال گرامر محتوای این آزمون را تشکیل می‎دهند.

بعضی منابع پیشنهادی بری آمادگی شرکت در MSRT عبارتند از:

TOEFL Preparation KIT

Barron’s – 11th Edition

Arco

Betty azar

Vocabulary for high school students

504 Essential Words For Toef

محل برگزاری این آزمون در تهران، دانشگاه علم و صنعت است. البته این آزمون هر سال در تعدادی از شهرستان‌ها نیز برگزار می‌شود که فهرست شهرهای محل برگزاری یکسان نیست.

MHLE؛ آزمون زبان وزارت بهداشت

این آزمون ویژه دانشجویان داوطلب شرکت در کلیه دوره‌های علوم پزشکی دانشگاه‌های دولتی است. MHLE را وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار می‌کند.

اگر داوطلبان گروه علوم پزشکی تنها قصد ادامه تحصیل در دانشگاه‌های سراسری را داشته باشند بهتر است درMHLE شرکت کنند چرا که محتوای لغات و متون آزمون تقریبا در تمامی بخش‌ها، تخصصی این حوزه است و داوطلبان آشنایی بیشتری با آنها دارند. اما اگر شرکت در آزمون دکترای هر دو دانشگاه دولتی و آزاد در برنامه آنها قرار دارد باید به سراغ MSRT بروند چرا که دانشگاه آزاد مدرک MHLE را نمی‌پذیرد. البته یک مزیت دیگر MSRT نسبت به MHLE نیز تعداد دفعات برگزاری بیشتر آن در طول سال است که شانس داوطلبان را کسب نمره قابل افزایش می‌دهد.

محتوای کلی MHLE و همچنین سیستم نمره‌دهی آن نیز تاحدودی مشابه آزمون MSRT است با این تفاوت که لغات مورد استفاده، تخصصی رشته‌های گروه علوم پزشکی هستند.

این آزمون از چهار بخش تشکیل شده است؛ ۳۰ سئوال شنیداری، ۳۰ سئوال درک مطلب، ۲۰ سئوال واژگان و ۲۰ سئوال گرامر.

برخی از منابع لازم برای شرکت در MHLE عبارتند از:

TOEFL Preparation KIT

Barron’s Barron’s_How_to_Prepare_for the TOEFL – ۱۱th Edition

Longman_Complete_Course_for_the TOEFL

۵۰۴ Essential Words For TOEFL

آزمون MHLE هر سال پنج یا شش بار در تهران و تعدادی از شهرستان‌ها برگزار می‌شود. تعداد دفعات شرکت در این آزمون نیز محدودیتی ندارد.

EPT ؛ آزمون زبان دانشگاه آزاد

این آزمون ویژه داوطبان شرکت در گروه‌های پزشکی و غیرپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی است. اگر داوطبان قصد قطعی برای ادامه تحصیل در دانشگاه آزاد را دارند بهتر است در EPT شرکت کنند چرا که پذیرفته شدن در آن آسان‌تر از دیگر آزمون‌ها فرض می‌شود؛ بر خلاف سایر آزمون‌های ملی زبان که سه مهارت Listening، Reading و Grammar را مورد سنجش قرار می‌دهند، در EPT فقط دو مهارت Reading و Grammar وجود دارد و مهارت Listening در آن سنجیده نمی‌شود. ضمن آنکه دانشگاه آزاد حداقل نمره را برای مدرک EPT پنجاه می‌داند ولی برای مدرک MSRT حداقل نمره قابل قبول را 65 اعلام کرده است.

میزان سختی EPT را می‌توان با آزمون بین‌المللی TOEFL PBT مقایسه کرد با آن تفاوت که بخش شنیداری و نگارش ندارد.

از تعداد ۱۰۰ سوال مطرح شده در این آزمون، ۳۰ سئوال به درک مطلب، ۳۵ سئوال به لغات و ۳۵ سئوال به گرامر اختصاص دارد.

منابع شناخته شده این آزمون عبارتند از:

Understanding and Using English Grammar – By: Betty Azar

(Mosaic 1 and 2 (Reading

Select Reading)Pre intermediate- Intermediate and Upper intermediate)

۵۰۴ Absolutely Essential Words for TOEFL – Fifth Edition

این آزمون 10 تا 12 بار در سال برگزار می‌شود. محل برگزاری آن فقط در تهران و در دانشگاه علوم و تحقیقات است.

UTEPT؛ آزمون زبان دانشگاه تهران

UTEPT، مرکز آزمون زبان دانشگاه تهران است. مدرک آن در همین دانشگاه و تعداد دیگری از دانشگاه‌های زیر نظر وزارت علوم اعتبار دارد. UTEPT در سال شش بار برگزار می‌شود.

۳۰ سوال واژگان، ۳۰ سوال گرامر و ۴۰ سوال درک مطلب، محتوای این آزمون را تشکیل می‌دهند.

تعدادی از منابع این آزمون عبارتند از:

۵۰۴Absolutely Essential Words

۴۰۰Must-Have Words For The TOEFL

Barron’s Essential Words For The TOEFL

Grammar Digest

نکات مهم در مورد همه آزمون‌ها

- هر چهار آزمون مورد اشاره تنها در داخل کشور اعتبار دارند و فاقد اعتبار بین‌المللی هستند اما کسانی که تقاضای دریافت فرصت مطالعاتی خارج از کشور را دارند باید مدرک MSRT را ارائه کنند.

- بر خلاف تصور بسیاری از داوطبان پرسش‌های مطرح شده در این آزمون‌ها تنها از منابع خاص طرح نمی‌شوند. منابع معرفی شده تنها برای کسب آمادگی اولیه کفایت می‌کنند چرا که در سال‌های اخیر، سلیقه طراحان سوال به سمت طرح پرسش از مجلات علمی معتبر دنیا گرایش پیدا کرده است. داوطبان باید آمادگی لازم برای درک متون علمی تخصصی منتشر شده در چنین مجلاتی را داشته باشند. به عبارت دیگر منابع مورد اشاره تنها منابعی نیستند که سئوالات آزمون از آنها استخراج می‌شوند بلکه تمامی مجلات بین‌المللی انگلیسی زبان و مقالات به روز دنیا نیز در دسته‌بندی منابع سئوالات قرار دارند. افرادی که در سال‌های اخیر در آزمون‌های ملی زبان شرکت کرده و صرفا منابع مورد اشاره را مطالعه کرده‌اند با ابهامات، لغات و نکات جدیدی روبه‌رو شده‌اند که همین امر نشان می‌دهد نباید تنها به منابع معرفی شده اکتفا کرد.

- حداقل نمره قابل قبول در این آزمون‌ها، به رشته و دانشگاه مورد نظر داوطبان بستگی دارد. دانشگاه‌های مختلف ارقام متفاوتی را به عنوان کف نمره مورد پذیرش اعلام کرده‌اند اما در اکثر دانشگاه‌ها و برای بیشتر آزمون‌ها حداقل نمره پذیرفته شده 50 است. نمره EPT در بعضی از منابع از 1000 اعلام شده که در این صورت حداقل نمره قابل قبول 500 است.

- داوطبان نباید تصور کنند پذیرش در این آزمون‌ها چندان آسان است. آنها بهتر است برای کسب آمادگی لازم به موسسه‌های معتبری که در این حوزه فعالیت دارند اعتماد کنند. یکی از این مراکز، موسسه فرهیختگان دانشگاه تهران است. این موسسه از سال 1382 تاکنون در زمینه ارائه آموزش حضوری و بسته‌های مکاتبه‌ای برای شرکت در آزمون‌های ملی و بین‌المللی زبان فعالیت کرده و به عنوان اولین مرکز برگزار کننده دوره‌های آمادگی آزمون‌های ملی زبان شناخته شده است.

- هزینه لازم برای ثبت‌نام در سه آزمون MHLE ،MSRT و EPT مبلغ 60 هزار تومان و برای شرکت در UTEPT مبلغ 150 هزار تومان است.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۴ / ۱۴:۳۲
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 94022011647
  • خبرنگار : 30054

برچسب‌ها