رییس پلیس راهور تهران بزرگ از دستگیری دو نفر به اتهام جعل برگه خلافی خبر داد.
به گزارش خبرنگار سرویس انتظامی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سردار سیدتیمور حسینی در نشست خبری که امروز در پلیس راهور تهران بزرگ برگزار شد، دراین باره گفت: چند روز قبل با شکایت یکی از شهروندان مواجه شدیم. او با مراجعه به بازرسی فرماندهی تهران بزرگ اعلام کرده بود که فردی به منظور صفر کردن میزان خلافی او، مبلغی از وی دریافت کرده است اما هنوز مبلغ خلافی پابرجاست.
وی اظهار کرد: مبلغ خلافی فرد شاکی بالا بود. او با مراجعه به ستاد ترخیص با دو نفر آشنا شده بود و آنان در ازای دریافت 20 تا 25 درصد مبلغ خلافی اعلام کرده بودند که میتوانند خلافی فرد را صفر کنند.
وی افزود: صاحب خودرو مبلغ درخواستی را به آنها داده بود و خودروی خود را آزاد کرده بود اما پس از چند روز هنگام استعلام متوجه میشود که مبلغ خلافی پابرجاست.
رییس پلیس راهور تهران بزرگ با بیان اینکه شگرد این متهمان، جعل برگه خلافی بوده است، اظهار کرد: سیستم پلیس از امنترین سیستمهای موجود در کشور است و دسترسی به آن تقریبا غیرممکن است.
حسینی در ادامه گفت: پس از شناسایی و دستگیری متهمان مشخص شد که این دو نفر از سادگی صاحبان خودرو و غفلت آنان سوءاستفاده کرده و نسبت به جعل صورت وضعیت خودرویی که فاقد خلافی است اقدام میکردند.
وی با بیان اینکه تاکنون 13 نفر از این دو نفر شکایت کردند، اظهار کرد: همه کسانی که با این شیوه مورد کلاهبرداری قرار گرفتند میتوانند به دادسرای ناحیه 10 یا به بازرسی تهران بزرگ مراجعه کنند.
رییس پلیس راهور تهران بزرگ در پاسخ به این پرسش که آیا رانندگانی که به جاعلان بابت جعل پول پرداخت میشود، برخورد میشود، اظهار کرد: رسیدگی به این موضوع در صلاحیت دادگاه قضایی است، در حال حاضر مهمتر برخورد با این دو نفر است که از غفلت رانندگان سوءاستفاده میکردند.
حسینی از مردم خواستار شد که دقت لازم را داشته باشند، هر وعدهای را نپذیرند، چراکه با توجه به امنیت سیستمهای پلیس، به هیچ وجه امکان سوءاستفاده از آنها نیست.
وی با بیان اینکه در سطح شهر هفت واحد رسیدگی داریم، اظهار کرد: اگر افراد به جریمه خود اعتراض دارند، از طریق قانونی مراجعه کنند و در صورت قبول اعتراض آنان مبلغ خلافی کاهش مییابد.
رییس پلیس راهور تهران بزرگ درباره شیوه شکار طعمه از سوی این متهمان گفت: این دو نفر مقابل هیات ترخیص و سایر واحدهای ترخیص میایستادند و با افرادی که برای خلافی خودروی خود مراجعه میکردند، سرصحبت را بازمیکردند و زمانی که متوجه خلافی بالای آنان میشدند به آنها پیشنهاد میکردند که مبلغ خلافی آنها را صفر کنند.
حسینی درباره برخورد با افرادی که مقابل ستاد ترخیص پرسه میزنند گفت: مراجعه به این ستاد زیاد است. با این حال تلاش میکنیم که افرادی که با نیات سوءاستفاده مقابل این ستاد پرسه میزنند را دستگیر کنیم. با این وجود به علت هجم زیاد مراجعان افرادی پیدا میشوند که دیگران را اغفال میکنند.
وی در ادامه گفت: اغفال رانندگان سابقه داشته است اما مهم این است که افراد متخلف به سرعت شناسایی میشوند. از شروع فعالیت این دو نفر تا دستگیری آنان حدود 10 تا 15 روز سپری شد. همیشه مجرم یک قدم جلوتر از پلیس است ولی پلیس میتواند سریع مجرمان را شناسایی کند.
رییس پلیس راهور تهران بزرگ در ادامه گفت: افرادی که خودروی آنان با شیوه جعل برگه خلافی ترخیص میشدند تا مدت طولانی وضعیت خلافی خود را چک نمیکردند اما شاکی پس از مدت کوتاهی متوجه شد که مبلغ خلافی کماکان پابرجاست و این دو جاعل تاکنون 15 میلیون تومان از رانندگان خودرو بابت جعل ، پول گرفتهاند و در حال حاضر پرونده آنان در دادسرای ناحیه 10 مفتوح است.
حسینی تاکید کرد: کاهش خلافی از طریق هیات رسیدگی مقدور است ولاغیر و افرادی که از طرق دیگر درصدد کاهش خلافی خود برمیآیند ، اقدام غیرقانونی انجام میدهند و، از طریق قاضی برای چنین رانندگانی مجازاتی تعیین میشود.
وی در پاسخ به این پرسش که چرا مسوولان پلیس 10+ بدون درخواست کارت خودرو برگه خلافی صادر و در اختیار جاعلان قرار دادهاند، گفت: نباید بدون رویت کارت خودرو، واحدی از پلیس 10+ برگه خلافی صادر کند و حتما با واحدهایی از پلیس 10+ که چنین کاری کردهاند برخورد میشود، چراکه ارائه کارت خورو برای دریافت برگه خلافی الزامی است. در حال حاضر نیز برابر قانون 10 میلیارد ریال قرار برای این دو نفر صادر شده است.
رییس پلیس راهور تهران بزرگ درباره میزان موفقیت اجرای مکانیزه طرح زوج و فرد گفت: روزهای اول آغاز این طرح روزانه بالغ بر 200 هزار تخلف ثبت میشد اما در حال حاضر کمتر از 100 هزار ورود غیرمجاز روزانه ثبت میشود. هنوز آثار این جریمهها در پرینت خودروها نمایان نشده است اما زمانی که این اتفاق بیفتد، ورود غیرمجاز به محدوده زوج و فرد به کمتر از 40 هزار میرسد.
حسینی با بیان اینکه اجرای این طرح حضور فیزیکی پلیس را به شدت کاهش داده است، گفت: در این شرایط توانستهایم از نیروی انسانی خود در شرایطی که بیشتر به آن نیاز داریم استفاده کنیم، امیدواریم در آینده نزدیک برای معابر دوربین و تجهیزات الکترونیک نصب کنیم.
وی افزود: طرحها در هر دورهای با توجه به اقتضاعات و شرایط خاص اجرا میشود. طرح زوج و فرد از سال 84 به اجرا گذاشته شد و در دوره خود طرح خوبی محسوب میشد و توانست به کاهش آلودگی و ترافیک کمک کند. شاید امروز نیاز به بازنگری دارد تا با سازوکار علمیتر و منطقیتر در زمینه تردد خودروها عمل کنیم.
رییس پلیس راهور تهران بزرگ افزود: از هر طرحی که شرایط ترافیک معابر را کاهش و آلودگی هوا را کم کند، استقبال میکنیم. مشروط براینکه ساز و کار اجرای این طرح فراهم باشد.
حسینی درباره طرح محدوده کم انتشار LEZ گفت: اجرای این طرح چندان نیاز به نیروی انسانی زیادی ندارد و باید تجهیزات لازم را در اختیار داشته باشیم. ما از دورانی که طرحهای خود را با حضور فیزیکی پلیس به اجرا میگذاشتیم عبور کردهایم.
وی افزود: این طرح مکانیزه شدن کامل معابر است و امکانات هوشمند پلیس نقش بسزایی در اجرای آن دارد و پلیس برای ایفای نقش خود از آمادگی لازم برخوردار است.
انتهای پیام