یک کارشناس اقتصادی تاکید کرد

یکسان‌سازی نرخ ارز در اسرع وقت

یک کارشناس اقتصادی با اشاره به تاثیرات نظام چند نرخی ارز در اقتصاد کشور، گفت: لازم است تعیین نرخ یکسان ارز در اسرع وقت و مستقل از روند مذاکرات پیگیری و در مورد آن سیاست‌گذاری شود.

یک کارشناس اقتصادی با اشاره به تاثیرات نظام چند نرخی ارز در اقتصاد کشور، گفت: لازم است تعیین نرخ یکسان ارز در اسرع وقت و مستقل از روند مذاکرات پیگیری و در مورد آن سیاست‌گذاری شود.

محمد واعظی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به اینکه نظام چند نرخی ارز در هر اقتصاد با در نظر گرفتن اهدافی صورت می‌گیرد، اظهار کرد: یکی از این اهداف به اهداف توزیعی مربوط است. در واقع دولت با چند نرخی کردن ارز به توزیع عادلانه‌تر درآمد در جامعه و جلوگیری از نابرابری می‌پردازد.

وی در این مورد عنوان کرد: در واقع کالاهای ضروری که بیشتر مورد استفاده اقشار کم‌درآمد و با درامد متوسط است با نرخ ارز پایین‌تر وارد می‌شود، در نتیجه قیمت آن در بازار ارزان تر خواهد بود.

این کارشناس اقتصادی از دیگر اهداف چندنرخی کردن ارز را دستیابی به برخی اهداف تخصصی دانست و افزود: در واقع دولت با استفاده از ابزار نرخ چندگانه برای ارز می‌تواند برای فعالیت‌های صنعتی و تولیدی که از اهمیت بیشتری برخوردار است، ارز با نرخ پایین‌تر اختصاص دهد.

به گفته واعظی چند نرخی بودن ارز می‌تواند در نهایت باعث مهار تورم و ثبات در اقتصاد کلان باشد، که این امر از جمله اهداف تثبیتی چندنرخی بودن ارز است.

این کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه در عمل اجرای نظام چند نرخی ارز مستلزم وجود بروکراسی در اقتصاد است، تصریح کرد: هرچه دولت بخواهد با سیاست چند نرخی بودن ارز مسائل دیگر اقتصادی را کنترل کند، نظام بروکراسی نیز وسیع‌تر می‌شود و این نظام هزینه‌های بیشتری را به اقتصاد تحمیل می کند.

واعظی شیوه منطقی تک‌نرخی کردن ارز از سوی دولت را اتخاذ سیاست‌های متناسب در این زمینه دانست و اظهار کرد: لازم است با سیاست های درست از طرق دیگر به اهداف توزیعی، تخصصی و تثبیتی که تا کنون با چند نرخی بودن ارز به دست می‌آمد، دست یافت.

وی با بیان اینکه دولت برای ایجاد توازن در بودجه تمایل دارد بالاترین نرخ ارز را به عنوان نرخ اصلی در نظر بگیرد، اظهار کرد: باید توجه داشت که در بلندمدت نمی‌توان از ابزار نرخ ارز برای ایجاد توازن در بودجه استفاده کرد، زیرا این امر تبعات اقتصادی زیادی خواهد داشت.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۴ / ۱۲:۱۶
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 94021810176
  • خبرنگار :