قائم مقام شبکه قرآن سیما از راهاندازی بانک جامع تلاوت قرآن کریم جهان اسلام خبر داد.
به گزارش خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مجتبی ایزدی در یک نشست خبری با اعلام این مطلب که «بانک جامع تلاوت قرآن کریم جهان اسلام به همت شبکه قرآن سیمای جمهوری اسلامی ایران راهاندازی شده است» گفت: شبکه قرآن سیما به تبع مأموریت رسانه ملی، مدیریت فرهنگ و ارزشهای قرآنی جامعه را مورد توجه قرار داده است.
وی افزود: تلاوت قرآن کریم به عنوان اصلیترین و شریفترین هنرهای اسلامی است که میتواند انقلاب روحی در دل انسانها ایجاد کند و اهمیت این موضوع در بیانات مقام معظم رهبری نیز مدنظر قرار گرفته است.
وی زمینه سازی برای رشد و توسعه فرهنگ قرآنی در جامعه و همچنین ایجاد تحول در برنامهسازی قرآنی و معارف رسانه ملی را از شعارهای این بانک اطلاعاتی برشمرد و اضافه کرد: این طرح از سال 88 زده شده و تا به حال حدود 10 درصد در این طرح پیشرفت داشتهایم و امیدواریم با حمایتی که از طریق شورای توسعه فرهنگی کشور انجام میشود این طرح طی دو تا سه سال آینده به صددرصد تکامل برسد.
ایزدی، نبود شناخت از تلاوتهای زیبا، عدم دسترسی به این تلاوتها و پرهزینه بودن را با وجود این بانک اطلاعاتی قابل حل شدن دانست و گفت: ایجاد تمایز کیفی بین اطلاعات موجود در کشور در این راستا مدنظر قرار گرفته تا از هر تلاوتی بهترین نسخه مورد استفاده قرار بگیرد.
قائم مقام شبکه قرآن سیما تأکید کرد: ما میخواهیم یک بار برای همیشه در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران هر آنچه از تلاوتهای صوتی و تصویری وجود دارد را جمعآوری و آنها را از نظر زیبایی و کیفیت کارشناسی کنیم و نمره بدهیم.
به گزارش ایسنا، وی در ادامه به تشریح منابع این بانک اطلاعاتی پرداخت و گفت: منابع صوتی اعم از تلاوتهای مجلس، استودیویی و...، ترجمههای گویای موجود در بازار، منابع تصویری همچون ترجمههای تصویری قرآن کریم با خطوط مختلف و منابع متنی از جمله منابع مورد استفاده میباشند.
وی با بیان اینکه «همه کاربران در سراسر جهان اسلام و دنیا میتوانند به این بانک دسترسی داشته باشند و از قابلیتهای آن استفاده کنند» گفت: استفاده از زبانهای مختلف در این بانک پیشبینی شده است.
ایزدی با بیان اینکه «پیشبینی ما وجود صدهزار تلاوت صوتی و پنجاه هزار تلاوت تصویری در این بانک است» گفت: منابع ما همه کسانی هستند که در کشور تلاوت آرشیو میکنند و در این راستا سازمان صداوسیما و همه شخصیتهای حقیقی و حقوقی که تلاوتها را در اختیار دارند، همچنین همه کشورهایی که قاریان برجسته در آنجا حضور پیدا کردهاند و تلاوت داشتهاند مورد توجهاند و برای خریداری این تلاوتها برنامهریزی شده است. به طور مثال بعد از انقلاب مصر بسیاری از کلکسیونرها تلاوتهای زیادی را جمعآوری کردند و کسانی که به اصطلاح پامنبریهای قاریان مصر هستند این تلاوتها را در اختیار دارند و برنامهریزی میشود تا تمام این تلاوتها خریداری و به این بانک اضافه شود.
وی با مورد توجه قرار دادن اهمیت کار کارشناسی در این بانک اطلاعاتی، گفت: کارشناسی باعث میشود تا از تکرارها جلوگیری شود و تلاوتها بر اساس شاخصهای زیبایی رتبهبندی شوند.
وی همچنین اظهار کرد که کاربران این بانک اطلاعاتی مردم به صورت عام -یعنی همه کسانی که به تلاوت و به منابع صوتی و تصویری علاقمند هستند- و صداوسیما و مخاطبان خاص یعنی کارشناسان، اساتید و قاریان قرآن هستند.
قائم مقام شبکه قرآن سیما اظهار کرد: همه کارکردهای رسانهای این بانک پیشبینی شده است و بخش رسانههای نوین صدا و سیما نیز عضو کمیته اجرایی این بانک هستند. علاوه بر برنامهسازان صدا و سیما، عموم علاقهمندان میتوانند از طریق سایت اینترنتی به این تلاوتها دسترسی داشته باشند.
وی گفت: 4 گروه وظیفه تکمیل این بانک جامع را خواهند داشت یکی از این گروهها گروه جذب منابع است که این گروه خود شامل سه بخش است، بخش جذب منابع صوتی، متنی و تصویری، گروه بعدی گروه نرمافزار و گرافیک است، گروه دیگر کار کارشناسی تلاوتها را برعهده دارند گروه دیگر با عنوان ارتباطات پیشبینی شده است که کار پاسخگویی به مخاطبان و دریافت منابع صوتی و تصویری افراد حقیقی را برعهده دارند. گروه اجرایی نیز مدیریت کل کار را برعهده داشته و مسائل مالی را مدیریت میکند.
ایزدی با بیان اینکه «اعلام فراخوان عمومی برای دریافت تلاوتهای ناب از افراد حقیقی منوط به ایجاد زیرساختها و منابع مالی است» گفت: البته هزینهها برای این کار قطعاً بالا است و بودجه خرید منابع بانک در برنامههای شبکه قرآن سیما شورای توسعه فرهنگ قرآنی شده است. بخش کارشناسی نیز بسیار هزینهبر است.
وی در پایان گفت: پیشبینی میکنیم که برای دهه فجر بخش اول راه اندازی سایت انجام شود.
انتهای پیام