راهکارهای طلا برای اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: به دلیل خودتحریمی‌ها تصور نمی‌کنم پس از توافق با 1+5 هم تغییر چندانی در کشور اتفاق بیفتد.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: به دلیل خودتحریمی‌ها تصور نمی‌کنم پس از توافق با 1+5 هم تغییر چندانی در کشور اتفاق بیفتد.

حسین طلا در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گفت: برخی از ادارات و سازمان‌ها هیچ حمایتی از تولید و صنعت کشور نمی‌کنند، باید به این مساله بپردازیم. حال چه تحریم‌ها برداشته شود و چه برداشته نشود.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی متذکر شد: در صورت بی‌توجهی به خودتحریمی‌ها، رکود و تورم دست از سرمان بر نمی‌دارد. البته دولت جلوی رشد تورم را گرفته است اما پول‌های بلوکه شده در نظام بانکی در بخش تولید سرمایه‌گذاری نشده است و این خود یک آفت برای نظام اقتصادی کشور است.

طلا با اشاره به رفع احتمالی تحریم‌ها، گفت: اگر موفق به انتقال منابع ارزی بلوکه شده در خارج از کشور پس از رفع احتمالی کلیه تحریم‌ها شویم باز هم با افزایش شدید نقدینگی جدید روبرو خواهیم بود که این مساله خود نیز خطر بالقوه‌ای برای افزایش نرخ تورم و افزایش پایه پولی است.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به وجوه مختلف اقتصاد مقاومتی، گفت: صنعت و تقنین از مهم‌ترین وجوه و ارکان اقتصاد مقاومتی است. متاسفانه قوانین کشور به گونه‌ای نوشته شده که اگر مسئولی بخواهد کاری را انجام دهد با استناد به همین قوانین انجام می‌دهد اما اگر نخواهد کاری انجام دهد باز با استناد به همین قوانین انجام نمی‌دهد. برای حل این معضل باید قوانین زاید و نامتعارف حذف شود و به طور همزمان فرآیندهای دست و پاگیر تولید و صنعت نیز برطرف شود.

وی بانک‌ها را از دیگر وجوه تحقق اقتصاد مقاومتی دانست و افزود: 60 درصد اعتراضات کارگران و صنعتگران، فقدان نقدینگی است اما بانک‌ها معتقدند اگر سپرده‌هایشان در خدمت تجارت و لیزینگ‌هایشان باشد درآمد بیشتری دارند به همین دلیل از انتقال منابع مالی به بخش‌های تولید و صنعت خودداری می‌کنند.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی متذکر شد: اگر این وضعیت تداوم یابد قطعا در مشکلات غوطه‌ور خواهیم ماند و رفع تحریم‌ها نیز دردی از ما دوا نمی‌کند.

این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی رانت‌ها و امضاهای طلایی برخی مسئولان را از دیگر موانع تحقق اقتصاد مقاومتی برشمرد و افزود: امضاهای طلایی برخی مدیران در سطوح مدیریتی مختلف موجب رساندن برخی قدرت‌طلبان از فرش به عرش در مدت زمان بسیار کوتاهی شده است که باید با این پدیده شوم نیز به صورت جدی مقابله کرد.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی وجه دیگر تحقق اقتصاد مقاومتی را مربوط به مردم دانست و افزود: در حوزه تولیدات داخلی همزمان با افزایش راندمان، بهره‌وری و کیفیت تولیدات داخلی و فراهم کردن شرایط رقابت‌پذیر شدن کالاهای ایرانی باید شهروندان و ایرانیان به خرید کالاهای داخلی ترغیب شوند.

به گفته طلا، قاچاق و واردات غیررسمی موجب بلوکه شدن سرمایه‌ها در بخش‌های مختلف می‌شود.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: هر قدر بخواهیم سرمایه‌ها را در بحث تولید جمع کنیم قاچاق در حکم سوراخ‌های آبکش عمل می‌کند و سرمایه‌ها را از بین می‌برد. بر اساس برآوردهای انجام شده حدود 850 هزار فرصت شغلی به دلیل قاچاق از بین رفته است.

وی در پیشنهادی خواستار ساماندهی واردات کالا از مبادی غیررسمی برای کنترل قاچاق به کشور شد و افزود: فروشندگان باید به سمتی هدایت شوند که از عرضه کالاهای قاچاق و خریداران از خرید اجناس قاچاق پرهیز کنند. البته نظارت بر مبادی ورودی کالای قاچاق در حال حاضر ضعیف است.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: مسئولان و مردم باید وظایف خود را به درستی انجام دهند تا اقتصاد مقاومتی جواب دهد و البته استفاده از دانش‌های بنیادین و فناوری‌های نوین کمک بسیار خوبی برای پیاده‌سازی اقتصاد مقاومتی در کلیه بخش‌هاست.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۴ / ۰۱:۵۱
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 94021407399
  • خبرنگار : 90089

برچسب‌ها