رئیس دانشکدهی پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، نبود عرصه کار را چالش فعلی رشته علوم آزمایشگاهی برشمرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقهی خوزستان، دکتر «محمدطه جلالی» در آئین تجلیل از کارشناسان و فعالان حوزهی آزمایشگاهی که امروز(9 اردیبهشتماه) برگزار شد، اظهار کرد: رشتههای علوم آزمایشگاهی، علوم محض نیستند بلکه رشتههایی حرفهای هستند که دانشآموخته باید در عرصه کار قرار گیرد تا خدماتی را ارائه دهد.
وی ادامه داد: بخش مهمی از آموزش در این رشتهها باید در عرصهی کار و بخش بالینی انجام شود تا فارغالتحصیل، آشنایی کافی با حیطهی کاری خود داشته باشد در غیر این صورت، عدم آشنایی تاثیر بدی روی کار فرد فارغ التحصیل میگذارد.
رئیس دانشکدهی پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: قطعاً انعکاس این چالش بر سلامت مردم اثرگذار است.
جلالی در ادامه به فعالیت بخش خصوصی در حوزهی آزمایشگاهی اشاره کرد و افزود: بخش خصوصی در عرصهی آزمایشگاهی بهعنوان گلد استاندارد در حیطه سلامت مطرح است و به دلیل مختصات ذاتی، این بخش نسبت به بخش دولتی همیشه پیشتاز است.
وی اظهار کرد: بخش خصوصی از نظر جنبه مالی در کارها بسیار سریعتر، منعطفتر و قدرتمندتر عمل میکند در صورتی که عملکرد بخش دولتی و دانشگاهی سخت و کند و محدود است و این مختصات موجب شده آزمایشگاههای خصوصی بهتر عمل کنند و این اختلاف بینبخشی دولتی و خصوصی پایدار باقی بماند.
رئیس دانشکدهی پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: بخش خصوصی در بحث مدیریت، سریع تصمیم میگیرد و اجرا میکند اما زمان بین تصمیمگیری تا تحقق موضوع در بخش دولتی و دانشگاهی طولانی است بدین ترتیب، آزمایشگاههای خصوصی نسبت به بخش دولتی پیشروتر هستند. اکنون پسگرایی و قهقرایی در آزمایشگاههای دانشگاهی وجود دارد و در این شرایط با توجه به اجرای طرح تحول نظام سلامت، فرصتی برای مجریان حوزه سلامت موجود است که دید خود را نسبت به آزمایشگاههای دولتی تغییر دهند.
جلالی گفت: همچنین لازم است به آزمایشگاههای بخش خصوصی بهعنوان یار و نه بار بنگرند که این تغییر دیدگاه موجب میشود تنش در این حوزهها کاهش یابد.
وی خاطرنشان کرد: اگر دیدگاه خود را به این شکل تغییر دهیم، میتوانیم آزمایشگاههای در حال سقوط دانشگاهی را نجات دهیم.
انتهای پیام