جزئیات و روند برگزاری سیزدهمین آزمون سراسری قرآن و عترت

مدیرکل دفتر آموزش و توسعه مشارکت‌های معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: سیزدهمین آزمون سراسری قرآن و عترت در روز جمعه 11 اردیبهشت در دو نوبت برگزار می‌شود.

مدیرکل دفتر آموزش و توسعه مشارکت‌های معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: سیزدهمین آزمون سراسری قرآن و عترت در روز جمعه 11 اردیبهشت در دو نوبت برگزار می‌شود.

به گزارش خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین علی پروانه در نشست خبری تشریح جزئیات و روند برگزاری سیزدهمین آزمون سراسری قرآن و عترت، با بیان این‌ مطلب اظهار کرد: اولین نوبت آن از ساعت 8:30 تا 10:30 در تمامی رشته‌های حفظ برگزار می‌شود و نوبت دوم آن از ساعت 11 تا 12:15 دقیقه در سایر رشته‌های مفاهیم قرآن، مفاهیم نهج‌البلاغه و تدبر در قرآن برگزار می‌شود.

مدیرکل دفتر آموزش و توسعه مشارکت‌های معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: تعداد کل داوطلبان شرکت‌کننده در آزمون 54 هزار نفر هستند که حدود 11 درصد کاهش داشته و دلیل آن الکترونیکی شدن تمام فرآیندهای ثبت‌نام به ویژه پرداخت شهریه است و همچنین این آزمون در دو نوبت برگزار می‌شود یعنی در اردیبهشت و مهرماه که به همین دلیل سبب شده که شرکت‌کنندگان در بین این دو ماه توزیع شوند.

وی یادآور شد: آمار شرکت‌کنندگان به تفکیک رشته امتحانی در رشته حفظ قرآن 51 درصد که از این 51 درصد، دو هزار و 450 نفر حافظ کل و 20 جزء هستند و در مفاهیم قرآنی 43 درصد شرکت‌کننده، در ترجمه و مفاهیم نهج‌البلاغه سه درصد و در تدبر در قرآن هم سه درصد شرکت‌کننده داشتیم. آمار شرکت‌کنندگان هم به تفکیک جنسیت 77 درصد خواهران و 23 درصد برادران هستند که در مقایسه با آزمون قبلی پنج درصد آقایان بیشتر شده است.

مدیرکل دفتر آموزش و توسعه مشارکت‌های معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: آمار شرکت‌کنندگان به تفکیک گروه سنی زیر 16 سال، 26 درصد، جوانان 17 تا 30 سال، 30 درصد و بالای 30 سال، 44 درصد هستند و به تفکیک تحصیلات دیپلم و زیر دیپلم 58 درصد، لیسانس 36 درصد، فوق لیسانس و بالاتر 3 درصد و حوزوی سه درصد هستند.

وی در ادامه با اشاره به تعداد بالاترین شرکت‌کنندگان در هر استان، گفت: بالاترین شرکت‌کنندگان در استان‌ها به ترتیب سیستان و بلوچستان، اصفهان، یزد، خراسان رضوی و تهران هستند و بالاترین شرکت‌کنندگان در موسسات قرآنی هم موسسه شریعت نور زاهدان، نسیم وحی خلخال، جامعةالقرآن اصفهان، محمد رسول الله (ص) جیرفت و مهد قرآن جوادالائمه یزد است.

مدیرکل دفتر آموزش و توسعه مشارکت‌های معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این‌که «به 500 نفر از برگزیدگان هدایایی نفیس اهدا می‌شود» گفت: از جمله هدایایی که برای آنها در نظر گرفته‌ایم کمک هزینه سفرهای عمره، عتبات عالیات و مشهد است و تمامی نفراتی که حد نصاب قبولی را کسب کنند گواهینامه پایان دوره از طرف معاونت قرآن و عترت اعطا می‌شود.

پروانه یادآور شد: طبق شیوه‌نامه حمایتی معاونت که اخیرا نیز به تایید وزیر فرهنگ و ارشاد نیز رسیده تمام حمایت‌های معاونت در حوزه آموزش از موسسات و مراکز قرآنی سراسر کشور بر اساس عملکرد آنها در آزمون سراسری قرآن و عترت خواهد بود و بر اساس دوازدهمین آزمون سراسری قرآن و عترت که در مهرماه سال گذشته برگزار شد از بیش از هزار موسسه قرآنی حمایت کردیم.

مدیرکل دفتر آموزش و توسعه مشارکت‌های معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به این‌که «برای حمایت از بیمه‌های فعالان قرآنی، معاونت قرآن و عترت برنامه‌هایی دارد» گفت: یکی از آیین‌نامه‌های ما بیمه فعالان قرآنی است که حدود هشت هزار نفر از طریق صندوق فرهنگ و هنر بیمه شده بودند و در سال جدید یک تفاهمنامه‌ای برای ادامه بیمه آنها و اضافه کردن نفرات جدید بین سازمان و وزارت فرهنگ و ارشاد به امضا رسیده است. ما یک پایشی را انجام دادیم و کسانی که شایسته باشند را در این بیمه جا می‌دهیم.

وی ادامه داد: کسانی که می‌خواهند این بیمه را همچنان داشته باشند و یا به تازگی عضو این صندوق شوند باید مدارک خود را بر اساس آیین‌نامه جدید به وزارت ارشاد برسانند و در نهایت معاونت قرآن و عترت مدارک آنها را بررسی می‌کند و اگر صلاحیت داشتند بیمه آنها ادامه پیدا می‌کند.

مدیرکل دفتر آموزش و توسعه مشارکت‌های معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: تبلیغ و ترویج قرآن، آموزش و پژوهش و فعالیت‌های هنری قرآن از جمله سه محوری است که در سابقه فعالان قرآنی باید باشد. در بیمه‌نامه‌ای که به تازگی مورد تصویب قرار گرفته مربیان، کادر اجرایی و کادر موسسات شامل بیمه قرآنی نمی‌شوند و آنها فقط می‌توانند از طریق بیمه اجباری خود را بیمه کنند. ما آنها را به عنوان فعالان قرآنی قبول نداریم.

پروانه گفت: شرایط عمومی برای عضویت در بیمه فعالان قرآنی اشتغال، حسن سابقه و فعالیت قرآنی است که باید توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تایید شود و شرایط اختصاصی برای بیمه فعالان قرآنی این است که آنها باید مبلغان قرآنی باشند که در بخش آموزش و پژوهش شامل استادان و پژوهشگران قرآنی می‌شوند و اگر می‌خواهند اطلاعات بیشتری را داشته باشند می‌توانند به آیین‌نامه سازمان مراجعه کنند.

مدیرکل دفتر آموزش و توسعه مشارکت‌های معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: نحوه ثبت‌نام متقاضیان برای بیمه شدن این است که آنها ابتدا باید به ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌های خود مراجعه کنند و پس از آنکه به گروه‌هایی تقسیم شدند و متناسب با آن ادعایی که دارند می‌توانند زیر پوشش بیمه فعالان قرآنی قرار گیرند. تمام حرف‌ها و سندهای آنها باید به تایید وزارت برسد و سایتی که می‌توانند به آن مراجعه کنند صندوق اعتباری هنر است و مهلت ثبت‌نام فعالان قرآنی برای دریافت بیمه تا پایان خردادماه است.

پروانه در ادامه با اشاره به این‌که «اهم برنامه ما در سال 94 مربوط به شیوه‌نامه حمایت از موسسات و نهادهای قرآن کریم است» گفت: ما از موسسات و نهادهای قرآنی که در بخش محتوایی قرآن فعالیت داشته باشند حمایت می‌کنیم. آنهایی که سه سال سابقه فعالیت داشته باشند به عنوان مجری پژوهش و جشنواره‌های سازمان انتخاب می‌شوند و اگر لازم باشد طرح و یا برنامه‌ای را اجرا کنیم از این موسسات بهره می‌بریم.

مدیرکل دفتر آموزش و توسعه مشارکت‌های معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: ما در بخش دومی که از موسسات قرآنی حمایت می‌کنیم این است که آنهایی که در برگزاری آزمون فعالیت داشته باشند و تعداد شرکت‌کنندگان و پذیرفته‌شدگان آنها بالا باشد مورد حمایت سازمان قرار می‌گیرند. همچنین کمک به تجهیز و تکمیل ساختمان موسسات از دیگر فعالیت‌های ما است. آنهایی که در سال‌های گذشته از سازمان برای موسسه پولی دریافت نکرده باشند می‌توانند از این امکانات بهره ببرند.

وی افزود: میزان کمک به خرید تجهیزات برای سال 94 حدود 20 میلیون تومان است و موسسات فرهنگی قرآنی که در حال ساخت باشند و حدود 50 درصد از کار ساختمانی خود را پیش برده باشند می‌توانند از حمایت‌های ما بهره‌مند شوند که مراکز استان‌ها می‌توانند حدود یک میلیارد ریال از این کمک هزینه بهره ببرند. مراکز شهرستان‌ها 700 میلیون ریال و در بخش روستاها حدود 500 میلیون ریال اعتبارات تکمیلی به آنها تعلق می‌گیرد.

مدیرکل دفتر آموزش و توسعه مشارکت‌های معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: در بخش رهن و اجاره هم ما تا سقف 200 میلیون ریال می‌توانیم به موسسات قرآنی کمک کنیم.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۸ اردیبهشت ۱۳۹۴ / ۱۵:۵۸
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 94020804906
  • خبرنگار : 71461