مدیر میراث فرهنگی شهرستان خواف گفت: عملیات احداث پایگاه پژوهشی ویژه آسبادها توسط میراث فرهنگی آغاز شد.
محمود باعقیده در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)- منطقه خراسان، اظهار کرد: با توجه به اهمیت منحصربه فرد آسبادهای نشتیفان و نظر به اینکه این آثار ارزشمند در نوبت ثبت در فهرست یونیسکو است، وجود یک پایشگاه پژوهشی ضروری است.
وی با بیان این که ایرانیان در گذشته، برای مقابله با شرایط سخت اقلیمی از امکانات موجود در طبیعت بهره میجستند، افزود: یکی از قدیمیترین نمونههای بهرهبرداری از نیروی طبیعی و از چشمگیرترین ساختهای فرهنگی در شرق ایران و بهویژه در نشتیفان خواف، آسبادها هستند.
باعقیده اظهار کرد: از دیرباز استفاده از نیروی باد برای به کار انداختن آسبادها معمول بوده است و در کشوری مانند ایران که بیشتر ماده غذایی از ترکیبات گندم به دست میآید، ساخت وسیلهای برای خرد کردن گندم دارای اهمیت فراوان است.
وی با بیان اینکه آسبادها نیاز مبرم مردم آن زمان بوده است، خاطرنشان کرد: در نشتیفان آسبادها چشمگیرترین تاسیسات سنتی بوده که با ابهتی تمام سینه سپر باد هستند.
رییس میراث فرهنگی خواف اظهار کرد: مردم منطقه با توجه به قدرت و شدت باد، نیاز به ایجاد آسباد را حس کردند و این بادها به طور قطع، انگیزه اصلی مردم مناطق شرقی ایران برای اختراع آسبادها بوده است.
وی ادامه داد: با همکاری و مساعدت شهرداری و شورای اسلامی شهر نشتیفان یک باب منزل به مساحت 500 متر به منظور ایجاد پایگاه ویژه آسبادهای نشتیفان در اختیار میراث فرهنگی قرار گرفت و بلافاصله عملیات احیاء و مرمت این خانه آغاز شد.
باعقیده گفت: کارگاه نجاری، آزمایشگاه چوب، پایگاه یگان حفاظت، دفتر فنی، اتاق معرفی آسبادها، بخش اداری و فضای خدماتی از مهمترین قسمتهای این پایگاه پژوهشی است و در آینده نزدیک شاهد افتتاح وآغاز بکار آن خواهیم بود.
انتهای پیام