طالبیان دستور داد؛

بازنگری در برنامه‌ پایگا‌ه‌های میراث جهانی

معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری بر لزوم برنامه‌ریزی جدی و مجدد در حوزه‌ پایگاه‌های جهانی میراث فرهنگی تاکید کرد.

معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری بر لزوم برنامه‌ریزی جدی و مجدد در حوزه‌ پایگاه‌های جهانی میراث فرهنگی تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی ایسنا، محمدحسن طالبیان با تاکید بر لزوم استقلال مالی و فکری در پایگاه‌های میراث فرهنگی و میراث جهانی گفت: نیاز داریم هر ماه گزارش استانداری و گزارش‌های ادواری منظمی به صورت درست از پایگاه‌های میراث فرهنگی ملی و جهانی ارائه شود.

او با اشاره به ضعیف و غیرحرفه‌ای عمل کردن برخی پایگاه‌های میراث فرهنگی در سطح کشور افزود:‌ باید بحث پایش و پلان مدیریتی را در این بخش از سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به‌روز کنیم، در واقع با بازنگری در برنامه‌ریزی پایگاه‌ها می‌توانیم درست‌تر در این زمینه عمل کنیم.

وی با اشاره به هیات امنایی شدن حدود هفت پایگاه جهانی و کاخ‌موزه میراث فرهنگی در سطح کشور ادامه داد: در حال حاضر از همه ظرفیت‌های موجود و کسانی که می‌توانند در این زمینه به ما کمک کنند استفاده می‌کنیم، از هفته آینده نیز مدیریت در پایگاه میراث جهانی تخت جمشید به صورت هیات امنایی انجام می‌شود.

طالبیان همچنین بر لزوم ارسال گزارش‌های دوره‌ای به یونسکو از سوی پایگاه‌های جهانی میراث فرهنگی کشور گفت: مدیریت بحران در میراث جهانی و ملی تهدیدات طبیعی و مختلفی را در بر می‌گیرد، به همین دلیل باید به این بعد نیز توجه کنیم.

معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با اشاره به وجود پرونده‌های زنجیره‌ای در میان پرونده‌های ثبت شده در فهرست میراث جهانی از ایران گفت: نیاز داریم کارهای جدی‌تری برای آینده انجام دهیم. در سال 94 جریان سازی آموزش عملی باید یکی از نکاتی باشد که بیشترین توجه‌مان به سمت آن می‌رود.

او همچنین از پایگاه‌های میراث فرهنگی که نام‌شان در فهرست موقت یونسکو و برای ثبت در فهرست میراث جهانی قرار دارد خواست پرونده‌های خود را تکمیل کنند تا نام آنها نیز هرچه سریع‌تر برای ثبت در فهرست میراث جهانی فرستاده شود، از سوی دیگر با توجه به این‌که جریان کارشناسی در سال‌های گذشته موفق بوده است، باید مراقب باشیم سهمیه‌های ثبت جهانی خود را از دست ندهیم، باید سایت‌های مهم را استانداردسازی کنیم.

به اعتقاد وی، ثبت در فهرست میراث جهانی بهانه‌ای برای حفاظت‌، ساماندهی و جمع‌آوری کامل مدارک هر پایگاه و اثر تاریخی است.

طالبیان که در مراسم افتتاح رسمی «کارگاه آموزشی برنامه‌ریزی برای مدیریت پایگاه‌های میراث جهانی در ایران» سخن می‌گفت، با تاکید بر اینکه ایران 24 سال در حوزه تعیین حریم آثار تاریخی ثبت آنها عقب است گفت: باید تلاش کنیم بار دیگر ارزش‌ها و اهمیت‌های شهرهایی که بافت تاریخی دارند را بسازیم.

به گزارش ایسنا، فرهاد عزیزی، مدیر پایگاه‌های میراث فرهنگی نیز که در مراسم آغاز کار این کارگاه سخن می‌گفت، اظهار کرد: در حال حاضر تعداد 75 پایگاه در سطح ملی و 17 پایگاه در سطح جهانی در کشور وجود دارند که براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده در سازمان میراث فرهنگی و براساس پلان مدیریت، وظیفه‌ی نگهداری، حفاظت و مرمت آثار موجود و محدوده جغرافیایی پایگاه را برعهده دارند.

او افزود: این پایگاه‌ها علاوه بر اقدامات حفاظتی و سامان‌دهی‌، ایجاد امکانات و زیرساخت‌های مورد نیاز برای حضور مردم، بازدیدکنندگان، گردشگران و معرفی ارزش‌های منحصر به فرد تاریخی - فرهنگی، را در پایگاه در دست پیگیری دارد.

وی تاکید کرد: همه فعالیت‌ها به ویژه پایگاه‌های جهانی براساس پلان مدیریت و برنامه‌های مصوب که هر ساله توسط 100 کارشناس و استاد خبره حوزه‌ی معماری و میراث فرهنگی بررسی و تصویب می‌شوند به انجام می‌رسند.

به گفته‌ عزیزی، علاوه بر این سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و دفتر امور پایگاه‌ها تلاش می‌کنند تا ضمن همسان‌سازی کیفی پایگاه‌ها به لحاظ امکانات، فرصت‌هایی برای پژوهش و تعامل با مراکز علمی و آموزشی در سطح ملی و بین‌المللی و برای گذراندن دوره‌های تخصصی و مطالعات کاربردی فراهم کنند تا بتواند نقش الگویی پایگاه‌ها را در اختیار محققان، پژوهشگران و علاقمندان قرار دهند.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۵ اردیبهشت ۱۳۹۴ / ۱۴:۲۵
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 94020502585
  • خبرنگار : 71191