یک حقوقدان با اشاره به تصویب کلیات طرح استانی شدن انتخابات در مجلس، معتقد است: در صورت تصویب نهایی این طرح، آرای مردم تعیین کننده نتیجه انتخابات نیست، بلکه هزینههای تبلیغاتی افراد را به مجلس میفرستد.
نعمت احمدی در گفتوگو با خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: در مجلس پنجم طرحی برای استانی شدن انتخابات مطرح بوده است و اکنون که کمتر از یک سال تا نام نویسی انتخابات مجلس دهم باقی مانده، با طرحی دوفوریتی ماده واحده خامی را به مجلس آوردهاند تا انتخابات را استانی کنند.
وی گفت: تا به حال اگر مثلاً در یک استان 5 شهرستان وجود داشت، هر کدام از این شهرستانها یک حوزه بودند، ولی طبق این طرح همه این حوزهها به یک حوزه استانی تبدیل میشوند.
این وکیل دادگستری با بیان اینکه این طرح هنوز خام است و در آن ابهام وجود دارد، گفت: در حال حاضر وقتی یک فرد در دماوند کاندید میشود با توجه به اینکه او را در حوزه دماوند میشناسند با 20 هزار رأی، اکثریت آرا را به دست میآورد اما وقتی انتخابات استانی شود این فرد دیگر در سایر شهرستانها شناخته شده نیست و با این وضعیت عملاً کسانی وارد مجلس میشوند که از توان مالی برخوردار و به منابع قدرت و ثروت نزدیک باشند.
وی تصریح کرد: اگر این طرح تصویب شود راه برای ورود پولهای ناصواب به انتخابات باز میشود و تقریباً نتیجه انتخابات را به جای آرای مردم و شناخت آنها از کاندیداها، هزینه کلان تبلیغاتی تعیین میکند.
احمدی گفت: در حال حاضر کسی که در فیروزکوه کاندید میشود به هزینه کمی برای تبلیغات در این شهر نیاز دارد اما وقتی انتخابات استانی شد توان تبلیغات در تهران و سایر شهرستانهای حوزه را ندارد و کسی میتواند این کار را کند که منابع مالی دارد.
این حقوقدان گفت: مدافعین این طرح میگویند افراد ملی از این طریق وارد مجلس میشوند، ولی باید گفت که افراد ملی، ملی متولد نشدهاند و از حوزههای پایین شروع کردهاند.
احمدی در پایان گفت: اگر این طرح تصویب شود مجلس آینده مجلس یک دستی خواهد بود که افراد مستقل در آن حضور ندارند و نمایندگان وامدار کسانی هستند که هزینه کلان انتخاباتی آنها را تأمین کردهاند.
انتهای پیام