خداحافظی با ترکیدگی لوله ها در ساختمان با اختراع مبتکر ایرانی

یک مبتکر جوان موفق به ساخت چهار‌راه ارتباطی همسطح سازعملیات لوله‌کشی با رویکرد همسطح سازی لوله های آب گرم و سرد به منظور جلوگیری از ترکیدگی لوله ها و سبک شدن سازه های ساختمانی شد.

یک مبتکر جوان موفق به ساخت چهار‌راه ارتباطی همسطح سازعملیات لوله‌کشی با رویکرد همسطح سازی لوله های آب گرم و سرد به منظور جلوگیری از ترکیدگی لوله ها و سبک شدن سازه های ساختمانی شد.

سعید بابایی در گفت‌وگو با خبرنگار علمی ایسنا با اشاره به جزییات این طرح، گفت: لوله کشی آب ساختمان با دو ساختار آب گرم و سرد در مبداء لوله کشی از هم جدا می‌شوند و این امر موجب قرار گرفتن لوله ها در ادامه مسیر است.

وی با بیان اینکه این شیوه سبب بالا آمدن ارتفاع کف سازی و مشکلات جانبی دیگر در کف و دیوار ساختمان می شود، اظهار کرد: علاوه بر این در لوله کشی روکار قرار گرفتن لوله ها روی یکدیگر منجر به دشواری در انجام عملیات لوله‌کشی و ناهمگون بودن شکل عمومی لوله‌کشی ساختمان می‌شود که این مسائل موجب شد تا به فکر راهکار مناسبی برای رفع این موضوع بیافتم.

بابایی در تشریح طرح چهارراه هم سطح ساز لوله کشی آب گرم و سرد، گفت: این سازه یک چهارراه جدا کننده، مقاوم از جنس پلی پروپیلن است و قابلیت عبور و هدایت آب گرم و آب سرد را به صورت مجزا دارد، علاوه بر این جنس و اندازه این سازه نیز می‌تواند بسته به نوع لوله‌کشی ، جنس و مقیاس لوله‌های قابل استفاده متغیر باشد. با استفاده از این وسیله یک مکانیزم دقیق جدا کننده داخل چهارراه (تقاطع بین لوله‌های آب گرم و سرد) را ایجاد کرده ایم.

وی با بیان اینکه این اختراع یک نوآوری در صنعت لوله‌کشی آب است که با تایید دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران و دانشگاه مهندسی فناوری های نوین قوچان، ثبت شده است اظهار کرد: این طرح می تواند منجربه بالا رفتن استحکام سازه شود. همچنین با وجود این طرح دیگر با مشکل ترکیدگی بر اثر وزن لوله‌های بالایی، فشار و حرارت لوله‌های آب گرم مواجه نیستیم.

بابایی با بیان این که قدمت سیستم لوله کشی در تهران به بیش از نیم قرن قبل بر می گردد، گفت: از آن زمان تا کنون آب به تمامی خانه‌ها راه پیدا کرد و معماران و لوله‌کش‌ها با این مشکل روبه رو بودند که لوله‌های آب سرد و گرم در بعضی نقاط با هم تلاقی دارند که به اعتقاد آن ها این امر اجتناب ناپذیر بود اما با وجود این اختراع دیگر خبری از این مشکل نیست.

بابایی با اشاره به مشکلات ناشی از این امر قبل از این اختراع گفت: هم‌سطح نبودن لوله‌ها باعث ایجاد مشکل در عملیات سنگ‌کاری، کاشی‌کاری و کف‌سازی می‌شود و در صورت آسیب دیدگی لوله‌های آب صدمات زیادی به نمای داخلی و خارجی ساختمان وارد می‌آید.

وی ادامه داد: وزن و فشار لوله بالایی بر روی لوله پایینی و آسیب‌پذیر بودن لوله آب گرم به واسطه حرارت داخلی احتمال صدمات وارده را به حداکثر می‌رساند و در صورت قرار گرفتن لوله‌های آب گرم و سرد ارتفاع کف ساختمان به میزان قابل توجهی بالا می‌آید که این امر موجب استفاده بیش از حد از مصالح ساختمانی و سنگین شدن سازه‌های ساختمانی می‌شود.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۵ اردیبهشت ۱۳۹۴ / ۱۱:۵۱
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 94020502388
  • خبرنگار : 71498