یک تفاهمنامه با اعتبار حدود 360 میلیون تومان برای خدماترسانی به اصناف تئاتر امضا شد.
به گزارش خبرنگار تئاتر ایسنا، این تفاهمنامه روز گذشته (پنجشنبه، سوم اردیبهشتماه) در خانه تئاتر میان این نهاد صنفی و معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به امضا رسید و طبق آن قرار است طی شش ماه خدمات IT با عنوان «سیستم یکپارچه» به خانه تئاتر و اعضای صنوف ارائه شود.
به گفته علیرضا نادری، رییس کارگروه بهسازی سیستمهای یکپارچه خانه تئاتر، این توافق از حدود 9 ماه قبل در دست بررسی بوده است که سرانجام روز پنجشنبه نهایی و با حضور علی مرادخانی، معاون هنری وزارت فرهنگ، مهدی شفیعی، مدیر کل اداره هنرهای نمایشی، و مهدی افضلی (مدیرعامل موسسه هنرهای معاصر که علاوه بر ارائه خدمات، بودجه لازم برای این کار را هم فراهم میکند) امضا شد. البته ایرج راد، مدیرعامل خانه تئاتر، که نتوانسته بود در این مراسم شرکت کند، پیشتر، سند توافق را امضا کرده بود.
نکته قابل تامل و توجه در جلسه امضای این تفاهم که تاکید بسیاری میشد از آن به عنوان" قرارداد" یاد نشود، حضور تعدادی از اهالی تئاتر بود که تعداد اندکی از آنها پس از صحبتهای مقدماتی برای توضیح هرچه بیشتر این اقدام، با طرح پرسشهایی به ابراز نگرانی از انجام این کار پرداختند و حتی در تفاهمنامه و محتوای آن هم به نوعی تشکیک ایجاد کردند، چرا که معتقد بودند مطالب گفتهشده آنها را برای وجود چنین تفاهمی متقاعد و قانع نکرده است.
این مسئله که یک "جلسه امضای تفاهمنامه" را بیش از حد طولانی کرد و میرفت که به حاشیه هم کشیده شود، بیشتر ناشی از این بود که به قول اصغر همت، پیشتر اطلاع رسانی درستی به حاضران نشده بود و شاید بهتر بود که یا فقط افرادی از صنوف یا هیات مدیره که در جریان ماجرا بودند دعوت میشدند یا آنها را زودتر، از ماوقع به درستی آگاه میکردند.
در ابتدای این جلسه علیاصغر دشتی که اجرای برنامه را هم برعهده داشت، یادآور شد: سال گذشته اعضای هیات مدیره خانه تئاتر، برای بررسی و اصلاح امور مربوط به دو شاخه درونی خانه تئاتر و کلیت تئاتر، دو طرح ارائه کردند که مربوط به بهسازی سیستمهای خانه تئاتر بود و برای آن کارگروهی به ریاست علیرضا نادری و مدیریت امیر اسمی تشکیل شد.
او ادامه داد: طرح دیگری هم به نام طرح ملی توسعه و گسترش تئاتر در کشور آماده شد که پس از تصویب اولیه کلیات آن، به معاون اول رییسجمهور ارسال شده تا به جریان بیفتد.
علیرضا نادری: گذشته چراغ راه آینده نیست
سپس علیرضا نادری با بیان اینکه برپایی این جلسه یک نقطه عطف است، از علی مرادخانی برای تلاشهایی که انجام میدهد تشکر و اضافه کرد که ایرج راد اولین کسی بوده که این تفاهمنامه را امضا کرده اما نمیتوانسته در جلسه حاضر شود و این اتفاق به عنوان مخالفت او تلقی نشود.
او با اشاره به اینکه اولین جلسه کارگروه با حضور عزتالله انتظامی برگزار شده است، گفت: ما به این نتیجه رسیدیم از آن جا که سیستم ساخت دست بشر به پیگیری و بررسی و نظارت مستمر احتیاج دارد باید یک کارگروه بهسازی تشکیل شود تا ابتدا تشخیص (شناسایی کامل اعضا و...) انجام شود و سپس الگوهای موجود بررسی و بومیسازی شوند.
نادری با تاکید بر اینکه تعدادی افراد کارشناس و خبره از جمله نفر هشتم IT دنیا که فردی ایرانی است، در این پروژه همکاری میکنند، اضافه کرد: ریشهایترین مسئله اتوماسیون و شناخت اعضا است که شاید یک هزاره کار داشته باشد اما به امید خدا آن را حل می کنیم.
این کارگردان تئاتر ادامه داد: در گفتوگوهای مفصل بدون کوچکترین منفعت شخصی به رویایی که داشتیم فکر کردیم تا تئاتر ایران به اعماق مدارس نفوذ کند و در دانشگاهها گسترش یابد.
نادری خاطرنشان کرد: این سیستم به کارها شفافیت میبخشد و صنف را توانا میکند تا با دولت وارد گفتوگو شود.
او گفت: از آنجا که تجربیات گذشته همه شکستخوردهاند، چیزی برای بررسی و تجربه گرفتن وجود ندارد. در واقع گذشته چراغ راه آینده نیست، بنابراین باید کوشش کرد و فهمید، بنابراین ما سعی کردیم بفهمیم بیرون از این سرزمین چه اتفاقی میافتد و نیز کسانی را پیدا کنیم که این ایدهها و اتفاقات را میفهمند.
در ادامه این جلسه، امیر اسمی هم با بیان اینکه برای انجام این پروژه اطلاعات اولیه جمعآوری و قوانین بررسی شدهاند، توضیح داد: اصلاح نظام اداری یکی از راههایی بود که در راستای اجرای برنامهریزی جامع آمادهشده، درنظر گرفتیم. به این ترتیب اکنون با یک سیستم مشخص راحتتر میتوان با همه اعضا ارتباط برقرار کرد.
مرادخانی: من به شما اعتماد دارم شما هم اعتماد کنید
به گزارش ایسنا، در این مراسم علی مرداخانی نیز با تاکید بر اینکه باید پیش از هرچیز مشخص شود که مختصات تئاتر ما چیست و از کجا باید برای حل یکسری پارامترها آغاز به کار کرد، گفت: باید یک کار زیرساختی انجام شود تا خودمان را بهتر بشناسیم و همین موضوع باعث شد که دوستان به این طرح برسند.
معاون هنری وزیر ارشاد ادامه داد: در این راستا ما به عنوان حوزه حاکمیتی به این نتیجه رسیدیم که چند کار را انجام دهیم.
بخشی از این مدت فعالیت مدیریت جدید به مطالعه گذشته سپری شده که البته هر کدام از نظرات سمت و سویی داشتند. با این حال نکته مهم این بود که کارها به نحوی باشد که اگر این دولت فقط دو سال دیگر باشد و یا چهار سال دوم را هم برسر کار باشد، امکان رد کردن آنها وجود نداشته باشد.
او خطاب به هنرمندان حاضر در جلسه بیان کرد: طبق همان چیزی که گفته بودم سعی میکنم پا به پای شما بیایم. ما و شما باید از کار همدیگر آگاه باشیم، چون اینگونه اقدامات کارها را شفافتر میکند و اعتباراتی که هزینه میشود هم مشخص خواهد بود.
مرادخانی با تاکید بر تمرکز وزارت ارشاد بر حوزه تئاتر در سال جاری، به سازمان زیباسازی شهر تهران و تلاش برای در اختیار گرفتن چند سالن اشاره و اظهار کرد: با این شرایط امیدوار هستم که دریچههایی باز شود تا ببینیم در چه مسیری باید حرکت کرد و کدام مسئله باید در اولویت قرار گیرد.
او همچنین پس از ابراز نگرانی و طرح پرسش از سوی چند نفر از هنرمندان گفت: من وظیفه دارم امکانات را آماده کنم که یکی از آنها در حوزه زیرساخت است و بعد منابع دیگری را آماده کنم که باید به درستی هم توزیع شوند.
وی با تاکید بر اینکه نمیخواسته در جلسه حضور داشته باشد تا امر مشتبه نشود که کار، دولتی است و با تاکید بر اینکه این پروژه از سوی خانه تئاتر انجام میشود، گفت: من به شما اعتماد دارم و امیدوارم شما هم به ما اعتماد کنید. میخواهم دنبال این باشم که هرچیزی به درستی سر جای خود باشد و هرکسی باید بخشی از این دستگاه را درست کند تا به یک جریان درست تبدیل شود.
مهدی شفیعی: اول اتوماسیون بعد رنکینگ هنرمندان
به گزارش ایسنا، در ادامه مهدی شفیعی با بیان اینکه باید از ظرفیت جامعه تئاتر حداکثر بهرهبرداری انجام شود و اینکه هرگاه مدیریت در دست هنرمندان باشد کارها خلاقانهتر پیگیری میشوند، گفت: کاری که دوستان در خانه تئاتر انجام دادند، در این برهه ضروری است و باید آمارشناسی از هنرمندان به صورت گروههای تئاتری جمعآوری شود چرا اگر بخواهیم به سمت بنگاههای تئاتری برویم باید اول اطلاعات لازم را داشته باشیم.
مدیر کل اداره هنرهای نمایشی با اشاره به اینکه اعتبار موجود برای حمایت اندک است و باید برای این کار آمار مشخصی وجود داشته باشد، افزود: یکی از مسائلی که انتظار دارم پس از راهاندازی اتوماسیون، تعیین مرتبه (رنکینگ) برای هنرمندان است که این موضوع در پیگیری امور بسیار کمک می کند.
وی با اشاره به توجهی که قرار شده به تئاتر شود ادامه داد: باید از این فرصت استفاده کنیم و دست کم یک برنامه کوتاهمدت دوساله را برای بهرهبرداری از این ظرفیت تدوین کنیم.
361 میلیون و 500 هزار تومان برای راهاندازی سیستمهای یکپارچه خانه تئاتر
همچنین مهدی افضلی مدیرعامل موسسه هنرهای معاصر درباره نقش موسسه خود که به نوعی بازوی اجرایی و مالی معاونت هنری در پیشبرد این طرح است، توضیح داد: طبق بررسی ها و ضوابط موسسه این طرح را در مدت شش ماه با اعتبار 361 میلیون و 500 هزار تومان جهت راهاندازی سیستم های یکپارچه خانه تئاتر اجرا خواهیم کرد.
او تاکید کرد که این پروژه یک قرارداد نیست، بلکه یک تفاهم است و صرفا به خانه تئاتر خدماتی ارائه میشود.
به گزارش ایسنا، این جلسه با تلاش مرادخانی، افضلی، نادری و برخی دیگر از مجریان طرح برای رفع سوء تفاهمها و برطرف کردن نگرانیها، با توجه به جلسهای که معاونت هنری باید در آن شرکت میکرد، به پایان رسید.
حسین کیانی، محمد یعقوبی، محمدرضا خاکی، ستاره اسکندری، افسانه ماهیان، محمد ساربان، حمید پورآذری، محمود عزیزی، شبنم مقدمی، مریم کاظمی، شهره سلطانی، اصغر همت، کاظم هژیرآزاد، محمودرضا رحیمی و ... از هنرمندان حاضر در این نشست بودند.
انتهای پیام