یک کارشناس ارشد بازار سرمایه، کاهش دستوری نرخ سود سپردههای بانکی را به ضرر بازار سرمایه دانست و گفت: بهبود شرایط بورس مستلزم تحرک مثبت در اقتصاد و به نتیجه رسیدن مذاکرات سیاسی است.
غلامرضا سلامی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، روند بازار سرمایه را مورد اشاره قرار داد و گفت: بورس تهران بعد از رکود عمیق خود در سال گذشته به اخبار مثبت مذاکرات هستهای واکنش مثبت نشان داد و از نظر روانی تحت تاثیر قرار گرفت.
وی افزود: اما اظهارنظرهایی که بعد از بیاینه هستهای صورت گرفت و امیدی که برای فعالان بازار سهام پررنگ نبود، اثر خود را گذاشت و روند بازار را منفی کرد.
وی خاطرنشان کرد: این در حالی است که بهبود شرایط بورس مستلزم تحرک مثبت در اقتصاد و مستلزم آن است که مذاکرات سیاسی به نتیجه برسد، اما با قطعیت میتوان گفت که بورس تهران از پتانسیل رشد خوبی برخوردار بوده و میتواند آینده خوبی داشته باشد.
سلامی اظهار کرد: زمانیکه توافق نهایی در تیر ماه به نتیجه رسیده و تحریمها برداشته شود و همچنین برنامه رفع تحریمها اجرایی شود، اقتصاد کشور که به سبب تحریم ها دچار رکود شده بود، از رکود خارج میشود که این موضوع میتواند به رونق اقتصادی منجر شده و به تبع آن بورس را تحت تاثیر قرار دهد.
این کارشناس ارشد مالی، کاهش نرخ سود سپرده بانکی را در بهبود شرایط بورس بیتاثیر دانست و عنوان کرد: در حال حاضر تاثیر کاهش سود سپرده بانکها پایدار نیست به طوری که حتی کاهش دستوری نرخ سود میتواند به ضرر بورس و کل اقتصاد تمام شود.
به گفته سلامی، یکی از دلایل نابسامانی اقتصاد موضوع تغییر دستوری نرخ ارز و سود بانکی است و اگر این دو نرخ به صورت دستوری تعیین شود، مسلما آثار مخربی به جا خواهد گذاشت، بنابراین نباید نرخ بهره بانکی به صورت دستوری تعیین شود زیرا تعیین دستوری آن در روند صعودی بورس تاثیری ندارد.
انتهای پیام