مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی از افزایش 17 درصدی مستمری حداقلبگیران در صورت موافقت دولت خبر داد و گفت: درخصوص سایر مشاغل و سطوح دستمزدی نیز براساس ماده 96 قانون تامین اجتماعی، پیشنهادات خود را به دولت ارائه داده و امیدواریم تصویب شود که در این صورت پرداختهای جدید مستمریها از ماه جاری آغاز میشود.
به گزارش خبرنگار «اجتماعی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سیدتقی نوربخش افزود: در حال حاضر از نظر تجهیز منابع و امکانات آمادگی افزایش مستمریها را داریم.
وی در ادامه هدف سازمان تامین اجتماعی را ایجاد امنیت اجتماعی دانست و تمام پوششهای ریز آن را چه در بخش درمان و چه در بخش مستمری در همین راستا اعلام کرد و افزود: سازمان تامین اجتماعی در ایران در سال 33 از تبدیل صندوق بیمههای کارگری ایجاد و در سال 54 نیز قانون آن به طور رسمی تصویب شد.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی افزود: سازمان که حدود 40 و به عبارتی 60 سال سابقه ارائه خدمت به تحت پوششان خود را دارد، صندوقی بین نسلی است.
نوربخش در ادامه تصریح کرد: به طور کلی در دنیا سه نوع صندوق با عناوین "مزایای تعریف شده"، "مزایای مشارکتی" و "ترکیبی" از این دو نوع صندوق وجود دارد؛ تامین اجتماعی نیز کاملا جزو صندوقهایی است که جزء مزایای تعریف شده تلقی میشوند.
وی تشریح کرد: صندوقهایی که به آنها عنوان مزایای تعریف شده داده میشود، در واقع صندوقی هستند که براساس آن یک نسل حق بیمه پرداخت کرده و نسل دیگر دریافت میکنند و در آن افرادی که 10، 15 و یا هر چند سال پرداخت کرده باشند و پس از آن به علت مسائل گوناگون چون فوت و از کارافتادگی توانایی ادامه پرداختها را نداشته باشند یکی محاسبه میشوند؛ در واقع افراد براساس آوردههایشان ارزشسنجی نشده و هیچ فرقی با یکدیگر نخواهند داشت.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی ادامه داد: در مزایای مشارکتی افراد این آرامش خاطر را دارند که اگر بعد از چند سال توانایی پرداخت نداشته باشند نیز میتوانند همانند سایرین مستمری دریافت کنند. در واقع اگر فردی 10، 20 و 30 سال پرداختی داشته باشد، اگر براساس ضوابط مشخص شده از سوی قانون از کار خارج شده باشد، میتواند تا زمانی که زنده است، مستمری دریافت کرده و از مزایای این صندوق برخوردار شود.
نوربخش درخصوص سایر صندوقهای موجود در دنیا نیز، اظهار کرد: مزایای مشارکتی انواعی از صندوقهاست که در آن فرد مبالغی را که در زمانی که شاغل است پرداخته و سپردهگذاری میکند و سپس به همان میزان نیز از صندوق دریافت میکند که در حال حاضر در برخی از کشورها این روش انجام میشود، اما باید گفت این مدل نمیتوان سطح وسیعی از تامین اجتماعی را ایجاد کند.
وی که شب گذشته در برنامه تلویزیونی اقتصاد ایران صحبت میکرد در ادامه تاکید کرد: به خصوص در کشور ما به علت اینکه سطح پایه تامین اجتماعی مانند کشورهای توسعه یافتهای چون اسکاندیناوی وجود ندارد، این روش مناسب نبوده و در روش سوم نیز که مخلوط و ترکیبی از دو روش پیشین است نیز فرد ضمن اینکه براساس آوردههای خود از صندوق دریافت میکند، برای افراد خاص مانند افراد معلول و یا غیره نیز یک نوع یارانه در نظر گرفته شده که پرداخت میشود.
رییس سازمان تامین اجتماعی با تاکید بر اینکه سازمان تامین اجتماعی صندوقی بین نسلی است و در واقع مکانیسم بقای این سازمان نیز برهمین اساس است، درخصوص نقش این سازمان در اقتصاد کشور افزود: صندوقی که بین نسلی است، طبیعتا تعهد دارد آوردههای یک نسل را به نسل بعدی پرداخت کند و به این منظور باید سرمایهگذاریهایی را انجام دهد.
وی ادامه داد: صندوق تامین اجتماعی به سمت پیر شدن رفته است و باید مکانیزمهایی ایجاد شود تا بتوان این صندوق را در مرحلهای نگه داشت که از خط قرمزها عبور نکند.
رییس سازمان تامین اجتماعی همچنین با بیان اینکه سازمان تامین اجتماعی از سال 87 از نقطه «سربهسری» عبور کرد، گفت: این صندوق تعهدی برای پرداخت مبالغ بیمه شدگان خود در آینده دارد اما چنانچه وضعیتی پیش بیاید که با نگاه جاری، منابع صندوق با مصارف همان سال برابر باشد، همان صندوق به نقطه سربهسری رسیده است اما اگر مصارف آن بیشتر از منابعش باشد نیز به نقطه بعد از سربهسری رسیده و متاسفانه تامین اجتماعی از سال 87 از نقطه سربهسری عبور کرده و منابع آن کمتر از مصارفش است.
نوربخش درخصوص راهکارهای موجود برای مقابله با این وضعیت گفت: یک راهکار فروش منابع و داراییهای سازمان بوده تا بتواند این مبالغ را صرف مصارف خود کند که به هیچ وجه راهکار مناسبی نیست. راهکار دوم نیز استقراض است که این روش نیز مناسب نیست.
وی ادامه داد: روش سوم این است که سازمان به تعهدات خود عمل نکند. مثلا پول داروخانه، پزشک و... را ندهد و یا در واقع با تاخیرهای 7 8 ماهه و بعضا یک ساله پرداخت کند.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در ادامه ضمن اینکه تامین اجتماعی هیچ کدام از این راهکارها را عملی نکرد، گفت: در سال 92 بودجه این سازمان 5000 میلیارد تومان کسری داشت و در سال 93 نیز با وجود بیشترین فشار بر روی منابع به دلیل تحریمهایی که در اوج خود بودند نیز این سازمان بیشترین فشار را متحمل شد.
نوربخش افزود: علیرغم اینکه تحریمها از ابتدای انقلاب و از تسخیر لانه جاسوسی به طور جدی در کشور اعمال شد اما در سال 93 با این خیال باطل که میتواند با افزایش و فشار بیشتر تحریمها اقتصاد کشور را از پای در آورند فشارهای زیادی را اعمال کردند اما این در حالی است که در مذاکرات لوزان شاهد آن بود که نه اقتصاد کشور و نه سازمانهایی چون تامین اجتماعی تحت تاثیر این تحریمها قرار نگرفتند.
وی ضمن بیان اینکه دو مصرف عمده این صندوق مستمری و درمان هستند، ادامه داد: در حال حاضر 65 درصد مصارف این صندوق را مستمریها شامل میشوند.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در این خصوص ادامه داد: در سال 92 سازمان تامین اجتماعی 25 درصد مستمری مستمریبگیران خود را افزایش داد و در واقع یکچهارم پایه حقوق تحت پوششان افزایش یافت در حالی که تورم واقعی در آن سال 15 درصد بود.
نوربخش در ادامه تصریح کرد: این در حالیست که در بین سالهای 84 تا 92 افزایش مستمریها بین 6، 9 و 15 درصد بوده و حداکثر افزایش دستمزد 25 درصد بوده در حالی که تورم واقعی آن 35 درصد بوده است.
به گزارش ایسنا، وی ادامه داد: در حال حاضر با وجود تمامی مشکلات مردم هیچکس نمیتواند ادعا کند که شرایط امسال مانند سال گذشته است، زیرا تامین اجتماعی با شرایطی که از نقطه سربهسری گذشته بود بدون فروش اموال استقراض و رد شدن از مکانیسمهای خط قرمزی سازمان توانست از سال 93 به سال 94 عبور کند و طی این یک سال حتی یک روز پرداخت مستمریها عقب نیفتاده و پرداخت مراکز طرف قرارداد نیز به طور کامل انجام شده و حتی مقدار زیادی نیز جبران مافات کردهایم.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی ادامه داد: در واقع در سال 93 توانستیم از رهنمودهای رهبری براساس اقتصاد مقاومتی پیروی کرده و یکی از محوریترین سیاستهای ایشان بر اساس پوشش دادن ریسکهای مختلف است را نیز عملی کنیم.
آیا به ناباروری بیمه تعلق میگیرد؟
نوربخش درخصوص بیمه ناباروری عنوان کرد: با وجود اینکه از سال 74 تا سال گذشته مساله ناباروری زیر پوشش بیمهها نبود، اما یکی از اقداماتی که انجام شده، این است که این مساله زیرپوشش بیمه قرار گرفته و در حال حاضر ناباروری تحت پوشش بیمههای تامین اجتماعی قرار دارد.
پرداخت مستمری به زنان بیوه در صورت ازدواج مجدد
وی همچنین درخصوص بیمه زنان خانهدار نیز عنوان کرد: در حال حاضر زنان خانهدار با پرداخت حق بیمه میتوانند از مزایای حرف و مشاغل آزاد تامین اجتماعی استفاده کنند اما زنان سرپرست خانوار سهمیهای در بودجه عمومی کشور دارند که براساس آن میتوانند از مزایای حمایتی سازمانهای گوناگون برخوردار شوند.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی همچنین خبر داد: در سال گذشته اتفاق خوبی برای زنانی که همسرانشان فوت کرده است اتفاق افتاد و آن این بود که در اسفندماه سال گذشته بیانیهای صادر شد که طبق آن تمامی زنانی که همسرانشان فوت کردهاند حتی در صورت ازدواج مجدد هم میتوانند مستمری دریافت کنند.
نوربخش تصریح کرد: حتی در زمان تصویب این قانون حتی کسانی که در گذشته نیز در صورت ازدواج مستمریشان قطع شده است میتوانند به شعب تامین اجتماعی مراجعه کرده و از این مزایا برخوردار شوند.
درمان مستمریبگیران سازمان تامین اجتماعی، رایگان شد
وی از رایگان شدن درمان مستمریبگیران سازمان تامین اجتماعی خبر داد و گفت: با برنامهریزیهای صورت گرفته در کلیه بیمارستانهای دانشگاهی و دولتی در بخش بستری، مستمریبگیران سازمان تامین اجتماعی میتوانند براساس بخشنامههایی که اعلام خواهد شد به طور رایگان خدمات درمانی را دریافت کنند این در حالی است که در گذشته نیز در تمامی مراکز تامین اجتماعی این خدمات برای مستمریبگیران صددرصد رایگان بوده است.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در ارتباط با کیفیت و نحوه ارائه خدمات مراکز درمانی سازمان تامین اجتماعی و همچنین برخورد کارکنان آن با مراجعهکنندگان اظهار کرد: بحث درمانی به طور کلی چه از نظر کیفیت، کمیت و پرداخت مبحثی نیست که ما در آن ادعا داشته باشیم که هیچ مشکلی نداریم، بلکه میدانیم که واقعا مشکلاتی در این راستا وجود دارد و تمام تلاش خود را برای بهبود وضعیت موجود و همچنین نحوه برخورد کارکنان در مراکز درمانی انجام میدهیم.
وی تصریح کرد: تمامی کسانی که به این مراکز مراجعه میکنند در شرایط روحی نامساعد و بحرانی قرار دارند. بنابراین تعامل و اخلاق پزشکی ایجاب میکند که با صبوری با آنها رفتار شود و قطعا تمامی پرسنل درمانی نیز به این موضوع به عنوان یک وظیفه عمل کنند.
نوربخش درخصوص بهبود وضعیت رابطه بین پزشک و بیمار در سالهای اخیر گفت: باید شرایط کاری پرسنل و پزشک را به گونهای فراهم کرد تا بتوانند در آرامش خاطر بیشتری فعالیتهای خود را ادامه دهند و در حال حاضر شرایط مالی بین پزشک و بیمار به واسطه اصلاحاتی چون بهبود ضریب K و همچنین اصلاح تعرفهها و... رو به بهبود است.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی همچنین مدعی شد: سازمان تامین اجتماعی با توجه به منابع خود گامهای بزرگی درراستای مسائل درمانی برداشته است و حدود 12 هزار میلیارد تومان در سال 93 علاوه بر سالهای قبل با وجود تمام مشکلات موجود به حیطه درمانی تخصیص داده است تا بتوانیم کیفیت و ظرفیت خدمات را ارتقا دهد.
وی همچنین عنوان کرد: در تامین اجتماعی از بنگاهداری به سمت بازار سرمایه پیش رفتهایم و تنها در مسائلی که ضرورت دارد بنگاهداری خواهیم کرد و این راهبرد از رانت جلوگیری کرده و باعث شفافسازی شده و ریسک آن نیز کمتر است.
نوربخش درخصوص امکانسنجی سازمان تامین اجتماعی درخصوص ارائه خدمات به اقصی نقاط کشور خصوصا مناطق محروم اظهار کرد: یکی از اصلیترین راهبردهای اقتصاد مقاومتی ایجاد عدالت اجتماعی است و در بخش درمان نیز یکی از مهمترین جزءهای این عدالت اجتماعی است که براساس وظایف حاکمیتی، وظیفه سازمان تامین اجتماعی، تامین مسائل درمانی نیمی از جمعیت کشور است و در حال حاضر سازمان برای انجام وظایف خود نیاز به توسعه امکانات دارد.
احداث بیمارستان میلاد در اقصی نقاط کشور
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی از ساخت میلاد 2، 3 و 4 در سایر نقاط کشور خبرد اد و گفت: میلاد 2 با همان برند و با همان امکانات و همان تجهیزات و استانداردهای بیمارستان میلاد تهران در دهه فجر سال گذشته در تهران افتتاح شد.
وی ادامه داد: میلاد 3 در هفته تامین اجتماعی سال جاری در ایلام افتتاح و همچنین میلاد 4 نیز در شهرستان بیرجند افتتاح خواهند شد.
نوربخش هدف این طرح را برخورداری تمامی نقاط کشور از امکانات دانست و عنوان کرد: پیام این طرح این است که امکانات فقط مختص تهران نیست بلکه برای کل کشور است.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی درخصوص کسانی که مدت زیادی در محلی و یا در سازمانی مشغول به کار بوده و پس از آن بیمه شدهاند، گفت: برای محاسبه سالهایی که تحت پوشش بیمه نبوده میتوانند به شعبهای که در حال حاضر بیمه شدهاند مراجعه و براساس ماده 148 قانون کار، احراز سوابق کرده و طبق ماده 532 تامین اجتماعی میتوانند طبق شرایط مقرر، سوابق احراز شده را به سابقه بیمهای خود وارد کنند.
وی در این خصوص تصریح کرد: باید شواهد مستندی درخصوص سابقه کار فرد در سالهایی که مشمول حمایتهای بیمهای نبوده است وجود داشته باشد و ادعای خود فرد به تنهایی کفایت نمیکند.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در پایان وظیفه اصلی سازمان تامین اجتماعی را تولید امنیت اجتماعی دانست و گفت: یکی از نمادهای سازمان تامین اجتماعی با 40 میلیون نفر تحت پوشش در اقصی نقاط کشور، همدلی و تعامل است و تمامی اموال این سازمان برای این افراد بوده و تامین اجتماعی یک نهاد عمومی غیردولتی است و با تعامل سازمانی که با نیمی از جمعیت کشور دارد، دست به اجرای اقدامات و طرحهای گوناگون زده و هرچه این تعامل و همدلیها بیشتر باشد، نتایج بهتری نیز حاصل خواهد شد.
انتهای پیام