جانشین مرکز مطالعات و امنیت پایدار ملی ستادکل نیروهای مسلح میگوید: «سپاه در هیچ جریان سیاسی و اقتصادی سهمخواهی نمیکند، البته شاید تخلفات فردی باشد ولی در همه انقلابها این اتفاقها وجود دارد. برخی میگویند سپاه میخواهد کودتا کند؛ این درست نیست زیرا سپاه جایگاه خود را در حکومت دارد و نیاز به این مباحث ندارد.»
به گزارش ایسنا، روزنامه قانون به مناسبت سالروز تاسیس سپاه، با سردار حسن رستگارپناه گفتوگو کرده است که متن آن را در زیر میخوانید:
پرسش- ابتدا برای نسلهای جوان توضیح دهید که چه فرآیندی به شکلگیری سپاه پاسداران منجر شد؟
سپاه همزمان با انقلاب متولد شد و این انقلاب در بستری از زمان و مکان به وجود آمد که وقوع آن مورد پیشبینی نبود. ولی رهبری و شکل دهنده این انقلاب که امام(س) بود از سال 42 مبارزات خود را شروع کرد. امام(س) برای این انقلاب، تفکر و مربیان شکل گیری این تفکر را تشکیل داد و میگفت باید عناصری را تربیت کرد که شکل دهنده انقلاب باشند. سال 42 بستر عمومی جامعه این آمادگی را نداشت و امام(س) بیش از 20 سال روی شاکله انقلاب کار کرد و تلاش خود را از حوزهها آغاز کرد. شاید جوانی در سال 55 و 56 هیچ تصویری از امام(س) نداشت ولی تفکر ایشان به عنوان تفکر برتر از طرف او پذیرفته شده بود. در آن روزها هر کسی که قصد ورود به صحنه سیاسی را داشت باید از تفکر و ایدئولوژی مارکسیسم اعلام وجود میکرد تا یک نیروی انقلابی و برتر تلقی میشد. ولی امام(س) با شرایط آن روزها فراتر از آن اندیشه فرهنگ اسلامی را با بیانی خیلی ساده و همه پسند ارائه داد. امام با شناختی که از جامعه و فرهنگ ایرانی داشت، میدانست که مردم منتظر یک حرکت هستند و با این روند کار خود را شروع کرد. پیامآوران امام(س) در نقاط مختلف جامعه حضور داشتند. جوانان مسلمان و معتقد که دغدغه فکریشان پیاده شدن احکام الهی و اسلام بود در این انقلاب شرکت کردند و به مجرد اینکه انقلاب پیروز میشود، امام یک خط مشی مشخصی را برای اداره انقلاب بیان میکند و ارکان حاکمیتی نظام را انسجام، راهاندازی و پیش میبرد. امام در 12 فروردین سال 58 ساختار انقلاب را تعیین میکند و اولین رکنی که بعد از رفراندوم شکل میدهد سپاه است.تشکیل سپاه برای این بود که نظام یک فرزند خلفی نیاز داشت که باید همپای انقلاب رشد میکرد.
پرسش- چه کسانی در شکل گیری سپاه نقش داشتند؟
تمامی نیروهای انقلابی و معتقد به راه امام(س) در شهرهای مختلف، هستههای اولیه حمایت از انقلاب را شکل میدهند. سپاه در اول قرار نبود فقط مسلحانه از انقلاب دفاع کند و این به مبنای فکری امام(س) برمیگردد.
پرسش- با حضور کمیته و ارتش چه نیازی به تاسیس سپاه بود؟
امام(س) سپاه را برای حفاظت از انقلاب شکل میدهد و نمی گوید که شما مسلح باشید و اسلحه در دست بگیرید ولی معتقد بود باید از ارکان انقلاب محافظت شود. امام(س) میدانست دشمنانی هستند که بدون حضور سپاه با این انقلاب برخورد میکنند. در آن زمان دلیلی نداشت گروه هایی که یک سری خواسته دارند برای بیان ایدهها و نظرهای خود دست به سلاح ببرند و باید سر میز گفتوگو مینشستند و آنچه را که مردم و جامعه میخواستند اجرا میکردند. ولی جریانهای سیاسی که به دنبال سهمخواهی از انقلاب بودند، به مبارزه مسلحانه پرداختند ولی سپاه برای سهمخواهی نیامد.
پرسش- اما سپاه علیه آنها اقدام مسلحانه کرد؟
سپاه در بسیاری از مشکلات قبل از اینکه دست به سلاح ببرد گفتوگو میکرد ولی دشمنان کنار نمیآیند و پاسداران را میکشند. سپاه به دشمنان میگفت باید سلاح را زمین بگذارند ولی آنها گوش شنوا نداشتند.
پرسش- چه کسانی با شکلگیری سپاه مخالف بودند؟
دفاع از انقلاب سبب برخورد با سپاه میشود و برخورد با سپاه برخورد با انقلاب است، چراکه برخی سپاه را مانع رسیدن به منافع خود میدیدند. خون شهدا سبب رشد و بالندگی سپاه شد و این موفقیت روز افزون سپاه برای دشمنان و مخالفان انقلاب خوشایند نبود. یک موضوع دیگر که سبب میشد معاندان از سپاه دل خوشی نداشته باشند، مردمی بودن و با مردم زیستن سپاه بود.
پرسش- به نظر شما وقایع سیاسی چند سال اخیر میان مردم و سپاه فاصله نینداخت؟
خیر، اینگونه نیست. عملیات روانی دشمن شرایط تخریب سازمانی سپاه را شروع میکند و به این نتیجه میرسد که اگر سپاه را تخریب کند راحتتر به اهدافش میرسد و برای همین اقدام به شایعهسازی جدایی سپاه از بدنه مردم میکند. اگر رسانههای بیگانه و ضد نظام را تحلیل محتوا کنید بعد از حمله به امام(س)، انقلاب و رهبری نوک تیز انتقادها و حملات به سمت سپاه است. آیا سپاه جدای از مردم است؟ خیر؛ سپاه متشکل از فرزندان همین مردم است و سهمخواهی و منافعی ندارد.
پرسش- برخی معتقدند سپاه برای تلاشهایی که در انقلاب کرده است، انتظارهای ویژهای دارد. چه پاسخی به این ادعاها باید داد؟
سپاه در هیچ جریان سیاسی و اقتصادی سهمخواهی نمیکند، البته شاید تخلفات فردی باشد ولی در همه انقلابها این اتفاقها وجود دارد. ولی سپاه نگفته است که من اسلحه به دست گرفتهام که این سهم سیاسی را داشته باشم، تعداد نماینده و وزیر خاص را داشته باشم و این در حالی است که متولیان انقلابها در جهان سهم خاص خود را میگیرند. برخی میگویند سپاه میخواهد کودتا کند و این درست نیست زیرا سپاه جایگاه خود را در حکومت دارد و نیاز به این مباحث ندارد.
پرسش- رابطه سپاه با دولت یازدهم چگونه است، آیا اختلافی در این میان وجود دارد؟
خیر، این بحثهایی که مطرح میشود هم کار دشمنان انقلاب است و آنها سعی دارند مشکلات جزئی را بزرگ کنند. سیستمهای عملیات روانی غرب و معاندان نظام یک هدف کلی را دنبال میکنند تا نظام را با چالشهای مختلف در افکار عمومی معرفی کنند. دشمن خیلی هنرمندانه با ما برخورد میکند ولی سپاه پاسداران همان دیدگاه امام(س) را دنبال میکند و یک سازمان انقلابی به صورت فراجناحی گسترش اندیشههای انقلاب را به پیش میبرد.
پرسش- سپاه این روزها که نیازی به سلاح در دست گرفتن نیست چگونه در خدمت نظام است؟
سپاه امسال با سپاه سال 57 متفاوت شده است و به دنبال روشهای صحیح و بهتر برای حفظ ارزشهای انقلاب میگردد. سپاه به دنبال نقشآفرینی در بحثهای فرهنگی است.
پرسش- برخی میگویند سپاه بیش از سایر ارگانها مورد حمایت حکومت است. این سخنان درست است؟
اینگونه نیست و بیگانگان قصد القای این سخن را دارند. به کارمندان وزارت نفت بیشتر از سپاه رسیدگی میشود و اینگونه اظهارات برای تخریب سپاه است. سپاه هر کجا که نیازهای انقلاب بود وارد میدان شد و این روزها در عرصه سازندگی که امکان اجرا آن توسط دیگران نیست، خدمت میکند. سپاه یکی از بزرگترین سازمانهای خصوصی است که بیشترین مطالبات مالی را از دولت و شهرداری دارد.
پرسش- دلیل ماندگاری و قدرتمند شدن سپاه چیست؟
سپاه با نگاه راهبردی به مسائل سازندگی و فرهنگی کشور مینگرد و این امر باعث بالندگی و ماندگاری آن شده است. هیچ سازمانی پویایی سپاه را ندارد و اگر اجازه گسترش سازمانی سپاه را میدادند، بیشتر جوانان مرکز رشد و تعالی خود را سپاه میدیدند و به سمت آن میآمدند. سپاه فضا را برای مدیران خود گسترده و این نیز یکی دیگر از دلایل بالندگی است. از سویی هر کجا نیروهای سپاه پستهای مدیریتی را بر عهده گرفتهاند سبب تحول شدهاند و صدها نفر از مدیران سپاه در ارگانها و نهادهای دیگر با مدیریت انقلابی خود سبب رشد و بالندگی شدند.
انتهای پیام