شهردار شیراز اعلام کرد: شهرداری با هدف «فرهنگی» وارد جریان احیا، مرمت، معرفی و بهرهبرداری از خانههای تاریخی شده، چون احیای این بناها بزرگترین سرمایه برای مردم شهر است.
به گزارش ایسنا، علیرضا پاکفطرت با اشاره به وجود 360 هکتار بافت تاریخی در شهر شیراز، این بخش به عنوان قلب شیراز را برای استان قابل توجه دانست و ادامه داد: بناهای نفیس، تاریخی و ارزشمندی در بافت تاریخی شیراز قرار دارند که تعدادی از این بناها در اختیار صاحبان املاک است و تعدادی دیگر را سازمان میراث فرهنگی خریداری کرده و در اختیار دارد، با توجه به اینکه حفظ و نگهداری از این بناهای تاریخی و میراثی وظیفه همهی ما و شهروندان است، شهرداری نسبت به مرمت و احیا آنها اعلام آمادگی کرده است.
او افزود: در جلسهای که به منظور اعطای احکام انجمنهای میراث فرهنگی استان برگزار شده بود، آمادگی کامل خود را برای همکاری و اجرای عملیات نگهداری، مرمت، احیا و بهره برداری از این خانهها را به معاون رئیس جمهور اعلام کردیم.
شهردار شیراز اضافه کرد: خوشبختانه معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با طرح شهرداری شیراز برای احیای این خانههای تاریخی ارزشمند موافقت کردند و صورتجلسه توافق در همین نشست به امضای دو طرف رسید.
وی با اشاره به اینکه خانههای تاریخی شیراز پس از مرمت و احیا در چرخهی گردشگری اقتصادی قرار میگیرند، افزود: همه مراحل احیا و بهرهبرداری از این خانهها با نظارت عالی سازمان و با سرعت و دقت در حفظ اصالت بناها انجام میشود.
او ادامه داد: بناهای تاریخی مورد توافق، پتانسیل تبدیل شدن به رستوران، چایخانه، هتل و مراکز اسکان گردشگران را دارند و اجرای عملیات حفظ و احیا، هر کدام از این بناها را به خورشیدی مبدل میکند که اطراف خود را روشن و پررونق می کند.
شهردار شیراز ادامه داد: با ورود شهرداری به حوزهی مرمت و احیای بناهای تاریخی، مردم و شهروندان نسبت به این آثار ارزشمند حساسیت و علاقه بیشتری نشان میدهند، شهرداری شیراز ارزش و اهمیت هر کدام از این بناها را میداند، شهرداری با هدف فرهنگی وارد این جریان شده است چراکه احیای این بناها بزرگترین سرمایه برای مردم شهر است.
وی که شب گذشته در مراسم بزرگداشت روز سعدی سخن میگفت اضافه کرد: تمامی این بناهای قابل بازسازی و بهرهبرداری هستند، اما با توجه به تفاوت خانهها در میزان مرمت، پیشبینی ما این است که هر کدام از بناها از 4 ماه تا 2 سال زمان برای عملیات مرمت و احیا نیاز دارند.
طرح حمایت از بناهای تاریخی در مرکز پژوهشهای مجلس
براساس این گزارش، جعفر قادری، نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی نیز ورود شهرداری به موضوع حفاظت و مرمت بناهای تاریخی را گامی بزرگ دانست و گفت: ورود شهرداری و بخش خصوصی به موضوع حفاظت، نگهداری و مرمت بناهای تاریخی کار بسیار بزرگی است که باید ادامه پیدا کند.
وی ادامه داد: خانههای تاریخی به عنوان یک منبع ثروت میتوانند در معرفی بخشی از فرهنگ و تمدن مورد استفاده قرار گیرند و مشکلات اجتماعی و اقتصادی جوامع محلی را مرتفع کنند.
او افزود: با اتکا به اعتبار دستگاههای دولتی و حجم بسیار زیاد خانههای تاریخی در کشور، نمیتوان همهی این بناهای ارزشمند را احیا و نگهداری کرد و همکاری بخشهای غیر دولتی در این حوزه تاثیر بسیار قابل توجهی در روند مثبت حفظ بناهای تاریخی دارد.
وی در ادامه با ابراز خشنودی از توافق سازمان میراث فرهنگی و شهرداری شیراز برای احیا و مرمت خانههای تاریخی این شهر، اظهار کرد: طرح حمایت از بافتها و بناهای تاریخی، مالکان و ساکنین این اماکن در کمیسیون مشترکی در مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در دست بررسی است.
نماینده مردم شیراز افزود: تغییر کاربری خانههای تاریخی بیشک در جذب توریست تاثیرگذار خواهد بود و رونق اجتماعی و اقتصادی جامعه محلی را به دنبال خواهد داشت.
قادری همچنین منتفع شدن مالکان و صاحبان خانههای تاریخی را یکی از مهمترین ابعاد احیا و بهرهبرداری از این اماکن دانست و افزود: این افراد که با زحمات فراوان در سالهای متمادی از این بناها حفاظت کردهاند، با تغییر کاربری و مرمت آنها، علاوه بر اینکه به سود اقتصادی میرسند، از آثار تاریخی ارزشمند نیز حفاظت میکنند.
وی با تاکید بر اینکه خانههای تاریخی به عنوان منبع تولید ثروت باید مورد استفاده قرار گیرند، اضافه کرد: این بناها از سویی به عنوان معرف بخشی از فرهنگ و تاریخ ایران میتواند در معرض دیدن گردشگران و علاقمندان قرار گیرد و از سوی دیگر این قابلیت را دارد که مشکلات اجتماعی و اقتصادی جوامع محلی را از بین ببرد.
انتهای پیام