بیش از 6000 حافظ قرآن متقاضی مدرک تخصصی و مزایای آن هستند

بالغ بر 6 هزار حافظ کل، 20 جزء و 10 جزء قرآن کریم، برای دریافت مدرک تخصصی حفظ قرآن ثبت‌نام کردند تا علاوه بر اثبات توانمندی‌های خود بتوانند از مزایایی که قانون برایشان در نظر گرفته است بهره‌مند شوند.

بالغ بر 6 هزار حافظ کل، 20 جزء و 10 جزء قرآن کریم، برای دریافت مدرک تخصصی حفظ قرآن ثبت‌نام کردند تا علاوه بر اثبات توانمندی‌های خود بتوانند از مزایایی که قانون برایشان در نظر گرفته است بهره‌مند شوند.

به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، 6 هزار و 190 نفر در دهمین دوره طرح اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم ثبت‌نام کردند.

این طرح طی سال جاری به ارزیابی حافظان کل، 20 جزء، 10 جزء قرآن کریم خواهد پرداخت تا پس از احراز توانمندی‌های آنها مطابق با حدنصاب‌های مورد نظر طرح، حافظان قرآن کریم بتوانند از مزایا و تسهیلاتی که طبق مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی برای آنها در نظر گرفته شده است بهره مند شوند.

حافظان 5 جزء نیز صرفا به منظور کسب تجربه برای شرکت در رشته‌های اصلی، در آزمون شرکت می‌کنند.

مزایایی که قانون برای حافظان قرآن در نظر گرفته است

مصوبه 573 شورای عالی انقلاب فرهنگی، تصریح دارد که «دارندگان مدرک تخصصی حفظ قرآن، از مزایای درجات یک تا پنج هنری، موضوع مصوبه جلسه 547 شورای عالی انقلاب فرهنگی برخوردار خواهند شد».

در این مصوبه همچنین آمده است «از ابتدای مهر ماه 1385، استفاده از هرگونه مزایای قانونی مربوط به حافظان قرآن در مراکز مختلف کشور برای متقاضیان جدید، منوط به ارایه مدرک تخصصی حفظ قرآن مندرج در این آیین‌نامه است».

مزایای ویژه‌تر برای اساتید حفظ و حافظان ممتاز قرآن

اما استادان حفظ و حافظان ممتاز یا به عبارتی دارندگان مدارک درجه یک و دو این آزمون طبق مصوبه جلسه 757 شورای عالی انقلاب فرهنگی از مزایای ویژه‌ای در زمینه ادامه تحصیل نیز برخوردارند؛ این مزایا عبارتند از؛

الف) دارندگان گواهینامه‌های مذکور در فهرست افتخارات (فعالیت‌های نخبگانی) بنیاد ملی نخبگان قرار می‌گیرند.

ب) دارندگان گواهینامه‌های مذکور چنانچه دانش آموخته یکی از رشته‌های قرآنی مجموعه الهیات و معارف اسلامی در یکی از مقاطع دانشگاهی باشند، می‌توانند بدون شرکت در آزمون و با اخذ پذیرش دانشگاه محل تقاضای خود در یک مقطع بالاتر در همان رشته ادامه تحصیل دهند.

ج) دانش آموختگان دانشگاهی سایر رشته‌ها که موفق به اخذ گواهینامه‌های مذکور شده‌اند، در صورت کسب حداقل 80 درصد امتیاز نهایی آخرین نفر پذیرفته شده در رشته مورد تقاضا، پذیرفته خواهند شد.

بانوان و حافظان کل قرآن، بیشترین متقاضیان دریافت مدرک تخصصی

اینک با پایان پذیرفتن مهلت ثبت‌ نام شرکت در دهمین دوره آزمون اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم و اعلام آمار نهایی آن مشخص شده است که یک هزار و 329 نفر از ثبت نام کنندگان را آقایان و 4 هزار و 861 نفر از آنها را نیز بانوان تشکیل می دهند.

این آمار بر اساس رشته‌های موجود در طرح نیز شامل 2 هزار و 455 نفر در رشته حفظ کل، 883 نفر در رشته حفظ 20 جزء، یک هزار و 745 نفر در رشته 10 جزء و 107 نفر در رشته حفظ پنج جزء قرآن است.

آزمون‌های دهمین دوره طرح ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن در چهار مرحله برگزار خواهد شد که آزمون مرحله اول آن 18 اردیبهشت‌ماه 1394 در حوزه‌های امتحانی سراسر کشور برگزار می‌شود و برگزیدگان این مرحله به مرحله دوم طرح در شهریورماه راه پیدا خواهند ‌کرد.

نتایج مرحله اول آزمون، خردادماه 1394 بر روی سایت تلاوت قرار می‌گیرد و بر اساس برنامه‌ریزی‌ها، مرحله دوم این طرح نیز تابستان سال جاری برگزار خواهد شد.

آزمون‌ مرحله سوم دهمین دوره طرح ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن نیز نیمه دوم سال جاری برگزار خواهد شد تا طی آن واجدان شرایط احراز عنوان حافظ ممتاز(مدرک درجه 2) و همچنین راه یافتگان به مرحله چهارم یعنی متقاضیان احراز عنوان استادی (مدرک درجه یک) مشخص شوند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱ اردیبهشت ۱۳۹۴ / ۱۱:۲۴
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 94020100296
  • خبرنگار :

برچسب‌ها