جلوگیری از عود مجدد سرطان پروستات با واکسن جدید

واکسن جدیدی که با استفاده از تکه‌های پروتئین موجود در بدن مبتلایان به سرطان پروستات ساخته شده، می‌تواند از عود مجدد این بیماری و احتمالا سایر گونه‌های سرطان جلوگیری کند.

واکسن جدیدی که با استفاده از تکه‌های پروتئین موجود در بدن مبتلایان به سرطان پروستات ساخته شده، می‌تواند از عود مجدد این بیماری و احتمالا سایر گونه‌های سرطان جلوگیری کند.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، واکسن Sipuleucel-T طوری طراحی شده که به سیستم ایمنی در مورد شناسایی ترکیبات موجود در سلول‌های سرطان پروستات آموزش می‌دهد؛ این واکسن برای مردانی تجویز می‌شود که تحت درمان سرطان پروستات قرار دارند.

این واکسن از تکه‌های پروتئین TARP ساخته شده که در بدن حدود 95 درصد مبتلایان به سرطان پروستات وجود دارد. پژوهش‌های حیوانی نشان داده که این پروتئین می‌تواند بطور موثری سیستم ایمنی را برای حمله به سرطان تحریک کند.

به نظر محققان، این واکسن در زمان شناسایی سرطان‌های مرتبط با TARP به آماده‌سازی سیستم ایمنی برای تولید پادتن‌هایی می‌پردازد؛ همچنین پس از عود مجدد بیماری، پادتن‌ها برای حمله به سلول‌های بدخیم اعزام خواهند شد.

این پادتن‌ها در کنار سایر سلول‌های ایمنی می‌توانند سلول‌های سرطانی را بدون آسیب‌رساندن به سلول‌های غیرسرطانی از بین برده و عوارض جانبی را به حداقل برسانند.

این واکسن ابتدا به عنوان راهی برای درمان عود مجدد سرطان استفاده خواهد شد و در صورت موفقیت، می‌تواند در آینده به عنوان درمان اول برای سرطان پروستات و احتمالا پستان به کار گرفته شود. پروتئین TARP همچنین در 50 درصد مبتلایان به سرطان پستان دیده شده است.

سرطان پروستات رایجترین سرطان در میان مردان محسوب می‌شود. در بسیاری از موارد، این سرطان از رشد آرامی برخوردار بوده و بیماران ممکن است بجای درمان فعال، تنها تحت نظارت قرار بگیرند؛ اما در موارد تهاجمی‌تر، حتی پس از درمان نیز احتمال عود مجدد سرطان وجود دارد.

این مردان پس از درمان، بطور منظم از طریق آزمایش خون برای بررسی وجود پروتئین PSA که می‌تواند نشانگر سرطان باشد، تحت نظارت قرار می‌گیرند. مدت زمانی که طی آن PSA دو برابر می‌شود، PSADT نامیده می‌شود. مردان با PSADT کمتر از سه ماه در خطر بالای مرگ در اثر سرطان پروستات قرار دارند.

محققان موسسه ملی سرطان آمریکا در حال حاضر از این واکسن بر روی 70 مرد استفاده می‌کنند که سرطان آن‌ها درمان شده، اما مجددا عود کرده است. این مردان از PSADT بیشتر از سه ماه و کمتر از 15 برخوردارند. این کارآزمایی حدود دو سال به طول خواهد انجامید و در طول این دوره، مردان شش‌بار تزریق واکسن یا دارونما خواهند داشت.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱ اردیبهشت ۱۳۹۴ / ۱۰:۴۲
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 94020100234
  • خبرنگار :