کسی متولی «آرامش» رامسر نیست

تصمیم مالک یک مجتمع تجاری در شمال ایران باعث شده تا 33 هکتار باغ و چهار بنای تاریخی شهرستان رامسر، تحت تأثیر ساخت یک مجتمع تجاری قرار گرفته و کور شود.

تصمیم مالک یک مجتمع تجاری در شمال ایران باعث شده تا 33 هکتار باغ و چهار بنای تاریخی شهرستان رامسر، تحت تأثیر ساخت یک مجتمع تجاری قرار گرفته و کور شود.

به گزارش خبرنگار سرویس میراث فرهنگی ایسنا، با وجود رهنمودهای اخیر رهبر معظم انقلاب مبنی بر لزوم حفظ محیط‌زیست و نظرات کارشناسی و مخالفت مسئولان میراث فرهنگی، ‌ساخت مجتمع تجاری «آرامش» ارتفاعی بیش از حد مجاز گرفت و با ساخت طبقه‌ی سوم این مجتمع، نوار سبز رامسر و بافت‌های تاریخی‌اش کور شد و بستری مطمئن که برای حفظ سیمای منظری و بصری شهر و منطقه‌ای شمال کشور محسوب می‌شد اکنون از بین رفته است.

این در حالی است که مسئولان میراث فرهنگی تنها اظهارنظرشان در این زمینه، اعلام تخلف انجام شده از سوی مالک بناست، اما به نظر می‌رسد قرار نیست هیچ بخشی مسئول پیگیری این تخلف باشد.

به گزارش ایسنا،‌ فرهاد نظری، مدیرکل دفتر ثبت آثار تاریخی و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی هم چنین نظری دارد.

تنها اظهار نظری که «فرهاد نظری» در نشست رسانه‌ای بافت‌ها، بناها و محوطه‌های تاریخی و به درخواست «محمدحسن طالبیان» مطرح کرد،‌ "تخلف ساخت یک طبقه‌ی اضافه" بود!

وی معتقد است: ساخت یک طبقه اضافه تخلف است، ما اظهار نظر رسمی خود را در این باره انجام دادیم و هرکس راه را برای تخلف باز گذاشته، باید پاسخگو باشد.

صراحتاً تخلف است

وی درباره شخصی که مجوز را صادر کرده توضیح می‌دهد: این مشخص است میراث فرهنگی استان مازندران مجوز را در دوره معاونت میراث فرهنگی آقای مسعود علویان صدر و مدیریت خانم آتوسا مومنی بر دفتر ثبت آثار تاریخی صادر کردند؛ ما آن مجوز را لغو کردیم. دوباره مجوز صادر کردند و دوباره لغو کردیم. اکنون هم صراحتاً اعلام می‌کنم این تخلف است و باید به آن رسیدگی شود.

او درباره این که چه کسی باید جلوی این کار را بگیرد، عنوان کرد: واضح است میراث فرهنگی استان باید با این موضوع برخورد کند. در حال حاضر چند مسأله با هم ادغام شده است. تخلف فردی بر تخلف استانی غلبه پیدا کرده است. این مسئله اکنون در دستور کار قرار دارد و در صورت ضرورت طبقه ساخت شده می‌تواند خلع شود.

به گزارش ایسنا، رهبر معظم انقلاب 17 اسفند سال گذشته در دیدار مسئولان و دست‌اندرکاران منابع طبیعی و حفظ محیط زیست، جنگل‌ها و مراتع را به‌عنوان ریه‌های تنفسی شهرها و عوامل نگهدارنده خاک دانستند و ضمن ابراز تاسف از دست‌اندازی افراد سودجو به جنگل‌ها و منابع طبیعی بویژه در شمال کشور، افزودند: دستگاه‌های مسئول باید قاطعانه با تعدی به جنگل‌ها به هر بهانه‌ای اعم از هتل‌سازی و جذب گردشگر و ساخت حوزه علمیه و برخی توجیهاتِ به ظاهر قابل قبول، مقابله کنند.

اکنون با وجود مخالفت‌ها و بحث‌های مطرح شده، صاحب این مجتمع در رامسر همچنان مصر است تا ساخت‌وساز خود را تکمیل کند و البته در این زمینه موفق نیز بوده است.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۳۰ فروردین ۱۳۹۴ / ۱۰:۰۹
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 94013011910
  • خبرنگار : 71191