پس از دیدار با قائم مقام وزیر امور خارجه آلمان

ولایتی: قطعنامه‌ شورای امنیت درباره یمن ظالمانه است

قائم مقام وزیر امور خارجه آلمان در دیدار رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مارکوس ادرر خواسته ایران را مبنی بر هم‌زمانی محدود شدن امکانات هسته‌ای با برداشته‌ شدن تحریم‌ها را عادلانه خواند.

قائم مقام وزیر امور خارجه آلمان در دیدار رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مارکوس ادرر خواسته ایران را مبنی بر هم‌زمانی محدود شدن امکانات هسته‌ای با برداشته‌ شدن تحریم‌ها را عادلانه خواند.

به گزارش خبرنگار سیاسی خارجی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مارکوس ادرر، قائم مقام وزیر امور خارجه آلمان به همراه اشتنبرگ، سفیر آلمان در تهران در دیدار عصر چهارشنبه خود با دکتر علی‌اکبر ولایتی، رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در رابطه با مذاکرات هسته‌ای و تحولات منطقه‌یی به ویژه یمن گفت‌وگو کردند.

ولایتی پس از این دیدار در جمع خبرنگاران حاضر شد و در پاسخ به سوالی در رابطه با این که نظر قائم مقام وزیر امور خارجه آلمان در رابطه با بیانیه لوزان چیست؟ خاطرنشان کرد: من در این دیدار به قائم مقام وزیر امور خارجه آلمان گفتم که آن چه در فرمایشات مقام معظم رهبری و هم‌چنین رییس‌جمهور بود باید اجرایی شود و این یکی از شروط ایران است که محدود شدن امکانات هسته‌ای با برداشته‌ شدن تحریم‌ها همزمان باشد و این یکی از خواسته‌های مهم ما است که باید رعایت شود.

وی ادامه داد: این که ایران شروع به محدودکردن فعالیت‌های هسته‌ای خود کند و طرف مقابل صبر کند تا این که آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای تایید کند که این کار به طور کامل انجام شده است و پس از آن تحریم‌ها را بردارد به هیچ وجه برای جمهوری اسلامی ایران قابل قبول نیست.

ولایتی خاطرنشان کرد: قائم مقام وزیر امورخارجه آلمان نیز تصدیق کرد که باید یک هم‌زمانی و توازنی بین محدودشدن امکانات هسته‌ای ایران و برداشته‌شدن تحریم‌ها وجود داشته باشد و او (قائم مقام وزیر امور خارجه آلمان) این امر را عادلانه خواند.

هم‌چنین ولایتی در پاسخ به سوال دیگری در رابطه با تصویب قطعنامه شورای امنیت در رابطه یمن نیز خاطرنشان کرد: این قطعنامه یک‌جانبه است و قطعنامه‌ای ظالمانه بود که در شورای امنیت انجام گرفت زیرا مردم این کشور غیرنظامی و بی‌گناه هستند که آثار بمباران‌های عربستان را تحمل می‌کنند.

وی ادامه داد: تصویب قطعنامه شورای امنیت در رابطه با یمن به گونه‌ای بود که انگار به متجاوز جایزه داده شده است زیرا به هیچ عنوان حتی به صورت غیرمستقیم هم اشاره‌ای نشد که مردم بی‌دفاع یمن نباید تحت بمباران‌های ناشیانه هواپیماهای سعودی قرار بگیرند بلکه خواستند مردم یمن را از حداقل امکانات برای حمایت از حیات و تمامیت ارضی کشور خود نیز محروم کنند.

رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع با اشاره به تاریخ طولانی ملت یمن در ایستادگی و مقاومت گفت: آن‌ها از این تحریم‌ها نمی‌ترسند و می‌توانند حتی با کم‌ترین امکانات نیز از تمامیت ارضی کشور خود دفاع کنند. از سوی دیگر کشوری را نمی‌شناسیم که مخالف خواسته مشروع مردم یمن یعنی دفاع از سرزمین و حیات خود باشد.

هم‌چنین ولایتی در جمع خبرنگاران در رابطه با گفت‌وگویی که با هیات‌ آلمانی داشت خاطرنشان کرد: این گفت‌وگوی یک ساعته بسیار سازنده و در رابطه با تعاملات دوجانبه و مسائل هسته‌ای بود. برخی از مواضع آلمان با برخی از کشورهای غربی متفاوت است، در رابطه با یمن نیز قائم مقام وزیر امور خارجه آلمان در رابطه با صلح در منطقه و یمن فعالیت می‌کند و او می‌خواست از طرح 4 ماده‌ای ما در مورد یمن مطلع شود.

به گزارش ایسنا، قائم مقام وزیر امور خارجه آلمان نیز که در جمع خبرنگاران حضور داشت گفت‌وگوهای صورت گرفته با رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع را مثبت ارزیابی کرده و اظهار امیدواری کرد که گفت‌وگوهایی که در رابطه با منطقه و مذاکرات هسته‌ای داشتند به راهکارهایی سازنده منتهی شود.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۶ فروردین ۱۳۹۴ / ۱۷:۳۶
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 94012610328
  • خبرنگار : 71405