معاون وزیر کشاورزی اعلام کرد

وابستگی به واردات گندم نصف شد/ کاهش 32 درصدی تراز بازرگانی کشاورزی

معاون وزیر جهاد کشاورزی از کاهش 50 درصدی وابستگی به واردات گندم خبر داد و گفت: تراز بازرگانی بخش کشاورزی در سال گذشته با کاهش 32 درصدی به حدود منفی 5.5 میلیارد دلار رسید.

معاون وزیر جهاد کشاورزی از کاهش 50 درصدی وابستگی به واردات گندم خبر داد و گفت: تراز بازرگانی بخش کشاورزی در سال گذشته با کاهش 32 درصدی به حدود منفی 5.5 میلیارد دلار رسید.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، عبدالمهدی بخشنده امروزه (چهارشنبه) در نشستی خبری اظهار کرد: تاکنون 826 میلیون دلار به منظور مهار آبهای مرزی اختصاص یافته که پس از تبدیل به ریال، حدود هزار میلیارد تومان برای تکمیل پروژه‌های سدسازی و اجرای شبکه‌های اصلی آبیاری در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته است.

به گفته وی 170 هزار هکتار از اراضی کشاورزی در سال گذشته تحت پوشش آبیاری نوین قرار گرفته‌اند.

بخشنده اظهار کرد: امسال نیز با تامین منابع 200 هزار هکتار دیگر از اراضی کشاورزی تحت پوشش آبیاری شبکه‌های نوین قرار خواهند گرفت.

معاون وزیر جهاد کشاورزی یکی از راهبردهای وزارت جهاد کشاورزی در برنامه ششم را توسعه صنایع تبدیلی و پرهیز از خام فروشی عنوان کرد و گفت: تاکنون 20 درصد از منابع اختصاص یافته به بخش کشاورزی از محل صندوق توسعه ملی برای توسعه کشت گلخانه‌ای اختصاص یافته است.

بخشنده گفت: تراز بازرگانی بخش کشاورزی که در سال 1392 منفی 8 میلیارد دلار بود، در سال گذشته به حدود 5.5 میلیارد دلار کاهش یافت که نشان می‌دهد ارزش واردات محصولات کشاورزی کاهش و ارزش صادرات این محصولات افزایش یافته است.

وی افزود: در سال گذشته حدود 12 میلیارد دلار واردات صورت گرفت که نسبت به واردات 13.2 میلیارد دلاری در سال 1392 کاهش 9 درصدی دارد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: در سال گذشته حدود 6.6 میلیارد دلار محصولات کشاورزی صادر شده که نسبت به سال ماقبلش 27 درصد افزایش دارد.

معاون برنامه ریزی اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی گفت: براساس برآوردهای صورت گرفته درسال جاری حدود 11 میلیون تن گندم تولید خواهد شد که پیش بینی می شود ازاین میزان هشت میلیون تن تولید کشاورزان به دولت فروخته شود.

بخشنده ادامه داد: با توجه به نیاز مصرفی حدود 9 میلیون تنی کشور به گندم، در سال جاری به حدود 1.5 تا 2.5 میلیون تن به واردات گندم نیاز داریم که در این صورت می توان گفت میزان واردات و وابستگی کشور به این محصول به حدود 50 درصد کاهش یافته است.

وی تصریح کرد:با توجه به تاکیدات دولت مبن یبر کافی بودن ذخایر استراتژیک به ویژه گندم در حال حاضر ذخایر کشور برای هفت ماه آینده امسال کفایت می کند و درواقع کشور سال 93 را با این ذخایر به اتمام رساند و به سال جدید وارد شد.

معاون برنامه ریزی اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی در خصوص طرح هشت میلیارد دلاری احیای دشت‌های 550 هزار هکتاری ایلام و خوزستان یا همان طرح مقام معظم رهبری اظهار کرد: در این طرح اعتبار هشت میلیارد دلاری اختصاص یافته برای چهار سال پیش بینی شده است که حدود پنج میلیارد دلار آن به وزارت نیرو به عنوان متولی شبکه‌های اصلی آبیاری و زهکشی و ساماندهی سدهای کشور اختصاص می‌یابد و مابقی آن در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار می‌گیرد.

بخشنده با بیان این‌که هزینه کرد اعتبار تخصیص یافته به گونه‌ای است که ارز مورد نظر از طریق واردات کالاها و محصولات اساسی موردت نیاز بخش کشاورزی به ریال تبدیل و در این طرح هزینه می شود، افزود: در مهر ماه سال گذشته شیوه نامه چگونگی تبدیل دلار پیش بینی شده برای این طرح به ریال و هزینه در طرح احیای دشت‌های ایلام و خوزستان به وزارت جهاد کشاورزی ابلاغ شد و وزارت جهاد کشاورزی تا تاریخ بیست و دوم فروردین ماه امسال توانست 826 میلیون دلار اعتبار از این طریق جذب و در طرح مقام معظم رهبری هزینه کند.

وی ادامه داد: در این طرح برخی منتقدین معتقدند که رانت برای برخی از شرکت‌های دولتی زیر نظر وزارت جهاد کشاورزی به وجود آمده است اما شرکت‌های دولتی از جمله شرکت بازرگانی دولتی ایران، شرکت پشتیبانی امور دام ، شرکت‌ نهاده‌های دامی، شرکت خدمات حمایتی کشاورزی و شرکت تحقیقات آب و انرژی که برای واردات محصولات کشاورزی به تامین اعتبار این طرح از طریق تبدیل ارز به پول ملی انتخاب شده اند به این دلیل است که وزارت جهاد کشاورزی می تواند به صورت کامل بر آن ها نظارت کند و بدون هیچ دخل و تصرفی اعتبار مورد نیاز مصوب را در اجرای طرح هزینه کند.

معاون برنامه ریزی اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی عنوان کرد:‌ البته دو شرکتی که مورد انتقاد برخی کارشناسان صورت گرفته بود به عنوان مثال در واردات ذرت تنها سه درصد از سهم بازار وارداتی را به خود اختصاص دادند که این میزان سهم رانت محسوب نمی شود یا این که از مجموع بیش از 12 میلیون تن نهاده دامی مورد نیاز وارداتی به کشور تنها 10 درصد آن سهم شرکت های دولتی بوده و 90 درصد آن توسط بخش خصوصی به کشور وارد می شود.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۶ فروردین ۱۳۹۴ / ۱۲:۲۶
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 94012610016
  • خبرنگار : 71214